Οδηγίες για της εκλογές, πως ψηφίζουμε, διαβάστε με προσοχή τα link κ' την τακτική!

Οδηγίες για της εκλογές, Οδηγίες για της εκλογές, Οδηγίες για της εκλογές, Οδηγίες για της εκλογές, Οδηγίες για της εκλογές, Οδηγίες για της εκλογές, Οδηγίες για της εκλογές,


Οδηγιες για ψηφοφορους κ' Εκλογες , Πόσο δίκιο έχω !!!!!!,
Kαινούργιο Σύνταγμα; ,Real-Democracy Το άρθρο μας.


Οδηγίες για της εκλογές, Οδηγίες για της εκλογές, Οδηγίες για της εκλογές, Οδηγίες για της εκλογές, Οδηγίες για της εκλογές, Οδηγίες για της εκλογές, Οδηγίες για της εκλογές,

Σάββατο 28 Μαΐου 2011

Δημοσκοπήσεις - σοκ: Ούτε 40% δεν πιάνουν μαζί ΠΑΣΟΚ και ΝΔ

απο εδω

- Στη μία δημοσκόπηση το ΠΑΣΟΚ προηγείται κατα 0,3%

- Προβάδισμα στη ΝΔ κατα μισή ποσοστιαία μονάδα δίνει η δεύτερη δημοσκόπηση

- To 82% δεν δέχεται νέους φόρους και το 54% ζητάει απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων

Οριακό προβάδισμα του ΠΑΣΟΚ και μείωση της ψαλίδας με τη ΝΔ καταγράφει δημοσκόπηση της εταιρίας ALCO, που δημοσιεύει το Πρώτο Θέμα. Την ίδια ώρα όμως δημοσκόπηση της Pulse - RC στον "Τύπο της Κυριακής" δίνει μικρό προβάδισμα στη ΝΔ και χαμηλά ποσοστά για τα δύο μεγάλα κόμματα.

Συγκεκριμένα, στη δημοσκόπηση της ALCO, στην πρόθεση ψήφου το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει το 20,7% έναντι 20,4% της ΝΔ. Ακολουθεί το ΚΚΕ με 7,9%, ο ΛΑΟΣ με 5,6 , ο ΣΥΡΙΖΑ με 3,2, η Δημοκρατική Συμμαχια με 2,6, η Δημοκρατική Αριστέρα με 2,3, οι Οικολόγοι με 2 και το Αρμα Πολιτών με 1,1%.

Την ίδια ώρα, το 43% των πολιτών συμφωνεί με την αρνητική στάση του Αντώνη Σαμαρά μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ το 40% διαφωνεί.

Το 82% ξεκαθαρίζει πως δεν θα δέχθει πληρώσει νέους φόρους για να αυξηθούν τα δημόσια έσοδα, ενώ το 62% φοβάται ότι η χώρα θα χρεοκοπήσει και θα υπάρξει αδυναμία ακόμα και στην πληρωμή μισθών και συντάξεων. Το 68% ζητά μάλιστα την αντικατάταση του Γιώργου Παπακωστανίνου, την ώρα που επτά στους δέκα πιστεύουν πως τα νέα μέτρα της κυβέρνησης κινούνται προς τη λάθος κατεύθυνση. Χαρακτηριστικό πάντως είναι το γεγονός ότι το 54% συμφωνεί με απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων που πλεονάζουν, το 60% συμφωνεί με την αποκρατικοποίηση των ΔΕΚΟ, το 61% με την κατάργηση οργανισμών του δημοσίου, ενώ το 68% διαφωνεί κάθετα με την πώληση δημόσιας γης και ακινήτων.

Στην άλλη δημοσκόπηση αυτή της Pulse - RC που δημοσιεύεται στον "Τύπο της Κυριακής" καταγράφεται ελαφρύ προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΠΑΣΟΚ και χαμηλά ποσοστά για τα δύο κόμματα εξουσίας.

Συγκεκριμένα, στην εκτίμηση της πρόθεσης ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει το 19,5% έναντι 19% του ΠΑΣΟΚ. Ακολουθεί το ΚΚΕ με 9%, ο ΛΑΟΣ με 5,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 4%, οι Οικολόγοι Πράσινοι με 2,5%, ενώ από 2% συγκεντρώνουν Δημοκρατική Αριστερά, Δημοκρατική Συμμαχία και 'Αρμα Πολιτών.

Ποσοστό 3,5% δηλώνει πως θα ψηφίσει άλλο κόμμα, το 23,5% δηλώνει πως θα ψηφίσει λευκό είτε θα απέχει από την ψηφοφορία, ενώ το 7,5% δηλώνει αναποφάσιστο.

Ισοπαλία υπάρχει μεταξύ του Γιώργου Παπανδρέου και του Αντώνη Σαμαρά στο ερώτημα για το ποιός είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός καθώς συγκεντρώνουν από 20,5%, με το 56% να μην επιλέγει πάντως κανέναν από τους δύο.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι το 74% των ερωτηθέντων, εκτιμά πως η Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει σε επαναδιαπραγμάτευση των όρων του Μνημονίου, ενώ το 53% τάσσεται κατά των πρόωρων εκλογών.

Την ίδια ώρα, το 76% των πολιτών εκτιμά πως τα προτεινόμενα μέτρα από την κυβέρνηση δεν μπορούν να βγάλουν τη χώρα από την κρίση. Το 52% θεωρεί σωστή την απόφαση του Αντώνη Σαμαρά να μην συμφωνήσει με τα περισσότερα μέτρα της κυβέρνησης, ενώ το 53% εμφανίζεται θετικό όσον αφορά τις προτάσεις του προέδρου της ΝΔ για τη μείωση της φορολογίας. Τέλος, ένα 46% εκτιμά πως οι αποκρατικοποιήσεις που εξήγγειλε η κυβέρνηση θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη της οικονομίας.


Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Περασε ενας χρονος

Ο μαυρογιαλουρος έκλεισε ένα χρόνο, σας ευχαριστώ όλους όσους με έχουν επισκεφτεί.

Παρακάτω είναι δυο εικόνες από τα στατιστικά του flogger. Θα ήθελα να εκφράσω την απορία άλλα και τον θαυμασμό μου για την πρώτη, με σημαντική διάφορα, ανάρτηση και την λύπη μου για την δεύτερη στην σειρά. Ελπίζω να αυξηθεί η δεύτερη και να πέραση πρώτη ώστε να γίνει πιο εύκολη η κοινή συστράτευση στην εκλογική τακτική.



Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Δεκτή η μήνυση για Έσχατη Προδοσία κατά της Κυβέρνησης

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΣΟΚ.

Posted on 26/05/2011 by apokaliptikos απο εδω , εδω


Απο το fititis.gr . Απο τη σελίδα της Νελλυ Ψαρού παρουσιάζουμε μια ανασκόπηση των όσων διαδραματίστηκαν χθες στη Χαλκίδα , όπου ο Εισσαγελλέας εξέτασε την μήνυση για Αισχάτη Προδοσία, που κατέθεσε ο γιατρός Δημήτρης Αντωνίου, κατά των πολιτικών και βουλευτών που υπέγραψαν το μνημόνιο. Η μήνυση τελικά έγινε δεκτή, διαβάστε παρακάτω τις λεπτομέρειες των όσων έγιναν χθες στη Χαλκίδα:

Είχαμε όλοι(;) ακούσει ότι κάποιος έκανε μήνυση στην κυβέρνηση για έσχατη προδοσία, αλλά δεν δώσαμε σημασία. Λίγο αργότερα ακούσαμε ότι ο εισαγγελέας την έκανε δεκτή. Τότε είναι που κανείς μας δεν πίστευε στ’ αυτιά του – και στα …μάτια του. Έτσι κι εγώ. Kαι, φύσει περίεργος άνθρωπος, έψαξα και βρήκα τον ίδιο τον μηνυτή, και παραβρέθηκα στην αρχή της διαδικασίας, στον ανακριτή στην Χαλκίδα. Κι απ’ ότι είδα, δεν ήμουν η μόνη…

Ο κ. Δημήτρης Αντωνίου, 56 ετών, χειρούργος-ογκολόγος κάτοικος Χαλκίδας, κατέθεσε τον Μάιο μήνυση κατά των βουλευτών που υπέγραψαν το μνημόνιο, υπουργών, του Προέδρου της Δημοκρατίας αλλά και κατά των μελών της “Τρόικας” (ονομαστικά και με τις διευθύνσεις τους!) με την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας. Όσον αφορά την ίδια τη μήνυση, το κείμενο της οποίας καθώς και πλήθος στοιχείων μπορεί να δει κανείς στο blog του κ. Αντωνίουhttp://zoidosia.blogspot.com, γίνεται ονομαστικά κατά των ανωτέρω υπευθύνων και με τρόπο που η διαδικασία δεν περνάει από τη Βουλή. Συγκεκριμένα, παρά την ασυλία που προσφέρεται από το Σύνταγμα σε βουλευτές και υπουργούς, η έσχατη προδοσία αποτελεί αυτόφωρο έγκλημα, για το οποίο ο εισαγγελέας μπορεί να διατάξει την άμεση δίωξη χωρίς την άδεια της Βουλής. Επίσης, παρόλο που το έγκλημα αυτό διαπράχτηκε στις 6 Μαΐου, επειδη είναι διαρκές η δίωξη μπορεί να γίνει ακόμη και σήμερα – όπως και γίνεται.
Ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών, προς μεγάλη έκπληξη όλων μας, ΔΕΝ έβαλε την υπόθεση στο αρχείο αλλά έκανε δεκτή τη μήνυση και ξεκίνησε τη διαδικασία ορίζοντας την προανάκριση. Μάλιστα, το έκανε αυτό με ιδιαίτερη ταχύτητα: έλαβε την υπόθεση στα χέρια του στα μέσα Οκτώβρη, και μέσα σε δύο μήνες την προχώρησε (για όσους ξέρουν τους ρυθμούς αυτών των διαδικασιών, πρόκειται πράγματι για μεγάλη έκπληξη). Έτσι, ορίστηκε η προανάκριση για την Τρίτη 11 Ιανουαρίου, οπότε και κατέθεσε ο κ. Αντωνίου
στον ανακριτή στη Χαλκίδα.
Στην προανακριτική αυτή διαδικασία ο κ. Αντωνίου κατέθεσε συμπληρωματικά υπομνήματα και στοιχεία για την υπόθεση. Μια βασική περιγραφή αυτών μπορείτε να δείτε στο blog http://stoxasmos-politikh.blogspot.com: στο blog αυτό μπορείτε να βρείτε συγκεντρωμένα πολλά στοιχεία για την κατάθεση του κ. Αντωνίου, καθώς επίσης βίντεο από την ομιλία του αργότερα την ίδια μέρα αλλά και βίντεο από εκπομπές του τηλεοπτικού σταθμού Κόντρα, ο οποίος εδώ και καιρό φιλοξενεί τον κ. Αντωνίου στα δελτία ενημέρωσης του κ. Τέρενς Κουίκ. Έξω από το γραφείο του ανακριτή, αρκετός κόσμος ήταν συγκεντρωμένος και τον υποδέχτηκε με χειροκροτήματα.

Αφού ο κ. Αντωνίου έκανε κάποιες σύντομες δηλώσεις προς τη δημοσιογράφο του τηλεοπτικού σταθμού Κόντρα προχώρησε μαζί με τους παρεβρισκόμενους προς το Δημοτικό Θέατρο Παπαδημητρίου, όπου και άλλος κόσμος τον περίμενε για να ξεκινήσει η εκδήλωση συμπαράστασης. Το θέατρο βρίσκεται απένταντι από το Εργατικό Κέντρο Χαλκίδας.

Η εκδήλωση αυτή είχε την ενεργό υποστήριξη απλών πολιτών αλλά και κινημάτων για την άμεση δημοκρατία.
Είναι εντυπωσιακή η προσέλευση του κόσμου: παρόλο που η είδηση δεν έχει διαδοθεί ιδιαίτερα, πάνω από 200 άτομα βρέθηκαν εκεί (σε μια δεδομένη χρονική στιγμή μέτρησα 150 καθήμενους). Εντυπωσιακή ήταν επίσης και η διασπορά των συμμετεχόντων: κάποιοι παρεβρισκόμενοι ήρθαν επί τούτου, μόνοι τους, από τις Σέρρες, τη Θεσσαλονίκη, την Κρήτη και την Κόρινθο! Στο γεμάτο θέατρο, λοιπόν, και μέσα σε ιδιαίτερη συγκίνηση, λόγω της θερμής υποδοχής που του επιφυλάχτηκε, ο κ. Αντωνίου έκανε την ομιλία του.

Μιας και μπορεί να βρει κανείς όλη την επιχειρηματολογία του, ή να δει το βίντεο της ομιλίας του, δεν θα καλύψω εδώ με λεπτομέρεια τα λεγόμενά του, αλλά θα αρκεστώ σε μια μικρή αναφορά σε αυτά που μου έναναν ιδιαίτερη εντύπωση. Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο κ. Αντωνίου, το Μνημόνιο είναι μια δανειακή σύμβαση η οποία όμως έχει αντικαταστήσει το ίδιο το Σύνταγμα: όπως και το Σύνταγμα, αναφέρει τις γενικές κατευθύνσεις της πολιτικής που πρέπει να ακολουθήσει η Ελλάδα και παραμέμππει στη συνέχεια σε νόμους που θα εξειδικεύουν αυτές τις κατευθύνσεις. Καταλύει δηλαδή το Σύνταγμα. “Αν είναι έτσι, να το δηλώσουμε επισήμως και να λεγόμαστε Τροϊτκιστάν” και όχι Ελλάδα, κι εμείς Τροϊκανοί!”, είπε χαρακτηριστικά. Βάση αυτής της δανειακής σύμβασης που υπογράψανε, αν δεν πληρώσουμε μία δόση, οι δανειστές μας μπορούν να προβούν σε κατάσχεση κάθε δημόσιας περιουσίας μας, χωρίς περιορισμό – εξ’ ου και τα δημοσιεύματα για τα νησιά μας! “Ποιος είναι ο λόγος νομίζετε που δεν υπεγράφη η σύμβαση για τον Αστακό;”, είπε, “γιατί δεν απάντησαν ποτέ γιατί δεν προχώρησε αυτή η σύμβαση; Αφού, το Ελληνικό κράτος δεν είχε δικαιοδοσία να υπογράψει τίποτα χωρίς τη συναίνεση των δανειστών του”. Μάλιστα, τυχόν δικαστική διένεξη που θα προκύψει (με πολίτες π.χ.) θα επιλύεται με το αγγλικό δίκαιο και όχι το ελληνικό, δηλαδή με το δίκαιο των δανειστών μας.

Επίσης έχει καταλυθεί το ίδιο το πολίτευμά μας, η Προεδρευομένη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία, καθώς καταργείται στην πράξη η διάκριση των εξουσιών (που είναι θεμελιακή για την Κοινοβ. Δημοκρ.). “Δεν έχει νόημα να πάει κανείς στον στρατό πια, πρέπει να αρνηθούν οι νέοι να πάνε στο στρατό αφού πλέον ο στρατός δεν ανήκει στη χώρα και θα χρησιμοποιηθεί και εναντίον των πολιτών της”, είπε χαρακτηριστικά.
“Ο κ. Παπούλιας είναι συγκατηγορούμενος διότι θα έπρεπε να έχει διαλύσει τη Βουλή”, είπε, τονίζοντας όμως ότι δεν έχει υπογράψει διάφορα προεδρικά διατάγματα μέχρι στιγμής. “Το Μνημόνιο προβλέπει οι ρυθμίσεις να γίνονται με Π.Δ. και όχι με νόμους, για να μην περνάνε από τη Βουλή”. “Κανονικά, όλοι οι βουλευτές που δεν συμφωνούν πρέπει να παραιτηθούν, να μην παραμένουν εκεί δίνοντας νομιμοποίηση σε αυτή τη Βουλή. Πώς θα στεκόταν τότε μία μονοκομματική Βουλή;”, είπε ο κ. Αντωνίου και στη συνέχεια προέτρεψε όλους μας “να μην αφήσουμε κανέναν τους να πλησιάσει τα μνημεία της χώρας και τα εθνικά σύμβολα στις εορτές (π.χ. 25η Μαρτίου), να μην πλησιάσει κανείς τους. [...] Σε αυτά τα χώματα χύθηκε αίμα για την ελευθερία, δεν μπορούν αυτοί να τα πουλάνε”. “Ο Τσολάκογλου καταδικάστηκε για εθνική αναξιότητα επειδή έδωσε το 1940 ως λεία πολέμου στρατιωτική περιουσία στους κατακτητές. Σε αυτούς που πουλάνε όλη την ελληνική γη για μια δανειακή σύμβαση, τι πρέπει να γίνει;” αναρωτήθηκε, τονίζοντας ότι τα χρήματα των δανείων αυτών, σύμφωνά πάντα με το ίδιο το Μνημόνιο, δεν προορίζονται για μισθούς και συντάξεις, όπως μας λένε, αλλά για τη στήριξη της ρευστότητας των τραπεζών!

Πολλά ακόμη θα μπορούσα να γράψω γι’ αυτή την εξαίρετη μέρα. Με ιδιαίτερη χαρά, πάντως, διαπίστωσα ότι ο κ. Αντωνίου, δεν είναι ένας γραφικός τύπος που απλά “τα πήρε στο κρανίο”, αλλά ένας σοβαρός άνθρωπος που με μεθοδικότητα και πολύ δουλειά έκανε αυτό που θεώρησε καθήκον του. Με πολύ διάβασμα και έρευνα, βρήκε μόνος του όλα τα στοιχεία που αποδεικνύουν τις κατηγορίες του αλλά και τον νομικό τρόπο να τις θέσει σε “τροχιά”, μιας και μέχρι στιγμής κινείται χωρίς δικηγόρο – “όταν προσπάθησα να κινηθώ με δικηγόρο, ζημιά μου έκανε παρά καλό”, όπως μου είπε.

Αναφορικά με τυχόν βοήθεια που μπορούμε να προσφέρουμε στον κ. Δημήτρη Αντωνίου, θα ενημέρωσω σύντομα και αφού υπάρξει συνεννόηση μαζί του. Προς το παρόν, και σε νομικό επίπεδο, δεν είναι επιθυμητή η όποια εμπλοκή. Οπότε, κλείνω προς το παρόν, αυτό το ρεπορτάζ με τα ίδια του τα λόγια:
Το πρόβλημα είναι η ηττοπάθεια. “Αυτοί δεν θα φερόντουσαν σαν λύκοι αν εμείς δεν φερόμασταν ως αρνιά. Ας γίνουμε εμείς λοιπόν λύκοι. Λυσσασμένοι λύκοι!”

Απο



Γιατι ο Blogerr "κολλαει" ....

26-5-2011
από σήμερα το απόγευμα είναι πολύ δύσκολο να συνδεθώ και να διορθώσω, χρωματικά, τις προηγούμενες αναρτήσεις μου. Το Blogerr "γενικά κολαει". Αντίθετα είναι πολύ εύκολο να ανάρτησης οτιδήποτε άλλο σε άλλα blogs που δεν ασχολούνται με τα πολιτικά γεγονότα στην Ελλάδα, και απ' ό,τι φαίνεται έχουν "σκαναριστει όλοι" όσοι είμαστε αντίθετοι στο ξεπούλημα της Ελλάδας...
Η προσπάθεια έγινε από το ίδιο μηχάνημα και στις δυο διευθύνσεις του .blogspot.com, εδώ είναι πολύ δύσκολο να διορθώσεις οτιδήποτε και το μηχάνημα κολαει. στο άλλο μου blog που δεν έχει καμιά σχέση με τα πολιτικά δρώμενα η σύνδεση ήταν ακαριαία και χωρίς προβλήματα. Γιατι .......

Υ.Γ. Αργα το βραδυ βρεθηκε το προβλημα και ηταν απο σχετικο λινκ απο αλλη πηγη.

ο ΓΑΠ εξασφαλισε το μελλον των παιδιων του και των παιδιων των παιδιων του

20/5/11 απο εδω

Ένα ασφάλιστρο (κινδύνου) που τα λέει όλα

Το Νοέμβριο και του 2009 και ενώ είχε συμφωνηθεί η προσφυγή στο Δ.Ν.Τ., πουλήθηκε από το Τ.Τ. ένα CDS (ασφάλιστρο κινδύνου) αξίας 1,3 δισ. Δολαρίων, στην εταιρία «I. J. Partners» στην οποία γενική διευθύντρια είναι η Μιράντα Ξαφά, και συμμετέχουν ο κ. «Γιουγκοσλαβικό καλαμπόκι», και συμμαθητής του πρωθυπουργού Θ. Μαργέλος, ο κ. Χ. Μάκας, ο κ. Jose Maria Figueres, τέως πρόεδρος της Κόστα Ρίκα, και ο Μ. Ντεμιρελ της γνωστής οικογένειας.
Ο πράσινος κ . Φιγκουέρες δεν έχει μόνο το οικονομικό σκάνδαλο με την Alcatel στην πλάτη του αλλά ανήκει και στην αίρεση των σαιεντολόγων και μάλιστα είναι και αυτός "αβάπτιστος" σαν τον Τζέφρι της Μαργαρίτας. Ο Figueres επιστράτευσε τον αρχιεπίσκοπο της καθολικής εκκλησίας Κόστα Ρίκα Roman Arrieta, για να δηλώσει ότι “γνωρίζει πως ο Figueres είχε βαπτισθεί καθολικός”.Εδώ το πιστοποιητικό το εξέδωσε ο κ.Ψυχάρης.

1 σχόλια:

Believer είπε...

Σπύρο, Ο Figueres είναι καί τακτικός καλεσμένος τών συμποσίων τού ΓΑΠ πού τά πλήρωνε ό έλληνικός λαός... Είναι δηλαδή τής όμάδας σάν νά λέμε τής οίκογενείας, μαζί τά φάγανε...

Καποιοι μιλανε, αργα, πιθανον, αλλα μιλανε ....

Κόλαφος η ερώτηση του Καμμένου: Τα κερδοσκοπικά παιχνίδια των brokers με στοίχημα την κατάρρευση της χώρας απο εδω

Αναρτήθηκε από τον/την exomatiakaivlepo στο Μαΐου 26, 2011

ΕΡΩΤΗΣΗ- ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ

Προς τον Υπουργό Οικονομικών , κο Γιώργο Παπακωνσταντίνου

ΘΕΜΑ: Τα κερδοσκοπικά παιχνίδια των brokers με στοίχημα την κατάρρευση της χώρας

Το 2009 το ταχυδρομικό ταμιευτήριο αγοράζει τα επίμαχα CDS , τα οποία στη συνέχεια ακολουθούν μια πορεία γεμάτη από πλήθος ερωτηματικών που ταυτίζονται με τις αποκαλύψεις για την προσχεδιασμένη είσοδο της χώρας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Τρόικα.

Την ώρα που ο Έλληνας Πρωθυπουργός εξύφαινε εν κρυπτώ με το Διοικητή του ΔΝΤ , Ντομινίκ Στρος Καν – όπως ο ίδιος παραδέχτηκε- το σχέδιο παράδοσης και υποταγής της χώρας ,η διοίκηση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου προχώρησε στην πώληση των CDS, ενώ η ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών γνώριζε το τί θα επακολουθούσε.

Είναι προφανές ότι κάποιοι κύκλοι κερδοσκοπικοί γνωρίζουν τα σχέδια της ελληνικής κυβέρνησης και έτρεξαν να τοποθετηθούν έγκαιρα πριν τη δημοσιοποίηση των κυβερνητικών επιλογών , οι οποίες εκτίναξαν τα spreads και κατά συνέπεια δημιούργησαν τεράστια υπερκέρδη σε αυτούς που αγόρασαν τα CDS. Σήμερα οι κερδοσκόποι και οι Brokers τους επιχειρούν να παρουσιάσουν το μεγαλύτερο σκάνδαλο της ιστορίας του τόπου ως σενάριο συνομωσίας και επιστημονικής φαντασίας.

Η παραχώρηση της Εθνικής κυριαρχίας με τα ενυπόθηκα δάνεια είναι υπαρκτή και η αναζήτηση και αποκάλυψη της αλήθειας αποτελεί εθνική υπόθεση και εθνικό καθήκον.

Με βάση τα παραπάνω ερωτάται ο κύριος Υπουργός των Οικονομικών :

Επειδή για το θέμα αυτό εκκρεμεί και δικαστική έρευνα μετά από μηνυτήρια αναφορά των Γεωργίου Νούλα και Κυριάκου Τόμπρα στις 09/04/2010 στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου ζητάμε να κατατεθούν στη Βουλή των Ελλήνων τα κάτωθι :

1. Αντίγραφα Συμβάσεων με το Ελληνικό Δημόσιο και Ατομικά Στοιχεία ταυτοποίησης των εκπροσώπων και των εκτελεστικών διευθυντικών στελεχών τους, στην Ελλάδα και στις χώρες όπου έχουν την έδρα τους, των Βασικών Διαπραγματευτών (Prime Dealers) των ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου, από Ιανουάριο 2009 μέχρι και σήμερα.

2. Αντίγραφα όλων των συμβάσεων CDS που έχουν συναφθεί από Ελληνικές Τράπεζες, αρχής γενομένης από το ΤΤ, Επενδυτικά Κεφάλαια και επιχειρήσεις του ευρύτερου χρηματοοικονομικού χώρου, με ειδική αναφορά στα στοιχεία των εκπροσώπων και των εκτελεστικών διευθυντικών στελεχών των αντισυμβαλλομένων σε πράξεις αγοράς και πώλησης, με ειδική μνεία στις συναλλαγές που αφορούν Γυμνά CDS.

3. Αντίγραφα Συμβάσεων CDS που έχουν διαπραγματευθεί με τη διαμεσολάβηση Τραπεζικών Ιδρυμάτων και εταιρειών του ευρύτερου χρηματοοικονομικού χώρου που λειτουργούν στην Ελλάδα, με ειδική αναφορά των στοιχείων ταυτοποίησης των πελατών των ανωτέρω, φυσικών και νομικών προσώπων, καθώς και αυτών των αντισυμβαλλομένων, ανεξάρτητα από τη χώρα προέλευσής τους ή τη νομική τους μορφή.

Οι ανωτέρω φορείς έχουν υποχρέωση να ελέγχουν και να τηρούν αρχείο με τα στοιχεία ταυτοποίησης πελατών και αντισυμβαλλομένων, φυσικών και νομικών προσώπων, στα πλαίσια των διατάξεων περί ελέγχου νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

4. Στοιχεία αλλοδαπών Τραπεζών και εταιρειών του ευρύτερου χρηματοοικονομικού χώρου στις οποίες συμμετέχουν Ελληνικές Τράπεζες, Επενδυτικά Κεφάλαια, Χρηματιστηριακές Εταιρείες κλπ., με ειδική αναφορά σε αυτές που έχουν ως εταιρικό σκοπό τους την έκδοση, διαπραγμάτευση κα διαμεσολάβηση στην αγορά παραγώγων χρηματοοικονομικών προϊόντων, με ειδική αναφορά στα CDS.

5. Στοιχεία συμβάσεων καλυμμένων και γυμνών CDS επί ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου που διαπραγματεύτηκαν στο εξωτερικό, με ειδική αναφορά στα στοιχεία εκκαθάρισης των αντιστοίχων συναλλαγών.

6. Επίσημα στοιχεία ερευνών Αλλοδαπών & Κοινοτικών Αρχών, σχετικά με την υποτιμητική κερδοσκοπία κατά των Ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου, που πραγματοποιήθηκε με τις ύποπτες συναλλαγές CDS.

7. Επίσημα στοιχεία της ειδικής αντιμονοπωλιακής έρευνας που πραγματοποίησε πρόσφατα η Κομισιόν, σχετικά με την αγορά των CDS, ως προς την κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης, ελέγχου και χειραγώγησης της αγοράς, με ειδική αναφορά στα στοιχεία που αφορούν καλυμμένα και γυμνά CDS επί Ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου, στις Τράπεζες JPMORGAN, BANK OF AMERICA, MERILL LYNCH, CITIGROUP, COMMERZBANK, CREDIT SUISSE, DEUTSCHEBANK, GOLDMANSACHS, HSBC, MORGANSTANLEY, RBS, UBS, CREDIT AGRICOLE και SOCIETE GENERALE καθώς στην εταιρεία MARKIT ΛΟΝΔΙΝΟΥ, τον κορυφαίο πάροχο εμπιστευτικών πληροφοριών στην αγορά CDS, στην οποία συμμετέχουν οι περισσότερες από τις ανωτέρω Τράπεζες.

8. Αντίγραφα όλων των συμβάσεων, συναλλαγών και εκκαθαρίσεων θέσεων Καλυμμένων και Ακάλυπτων Ανοικτών Πωλήσεων Ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου, από το μήνα Οκτώβριο 2009 μέχρι το μήνα Απρίλιο 2010, με ειδική αναφορά στις συναλλαγές αγοράς και πώλησης οι οποίες εκκαθαρίστηκαν εκπρόθεσμα, με τη διαδικασία της ανακύκλωσης (recycling), μετά την παρέλευση της 1ηςημέρας του διαστήματος Τ+3, καθώς και στα στοιχεία των αντισυμβαλλομένων, φυσικών και νομικών προσώπων, των εκπροσώπων και των εκτελεστικών διευθυντικών στελεχών τους.

9.Να γνωστοποιηθεί ποιές Ελληνικές Τράπεζες, Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, Οργανισμοί Κοινής Ωφέλειας διατηρούν κωδικό στον ISDA και με ποιους κωδικούς ISDA έγιναν οι συναλλαγές πωλήσεως των επίμαχων CDS του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Ο Ερωτών Βουλευτής

26 Μαίου 2011

0.ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ

17 Σχόλια to “Κόλαφος η ερώτηση του Καμμένου:Τα κερδοσκοπικά παιχνίδια των brokers με στοίχημα την κατάρρευση της χώρας”

0.

0.Λαμογιοτατος είπε

0.Μαΐου 26, 2011 στο 2:55 μμ

0.ΚΑΜΜΕΝΕ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΙΠΕΣ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΧΟΛΗ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΟΤΙ …ΣΠΟΥΔΑΣΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ.

0.Απάντηση

0.

0.Olympiada είπε

0.Μαΐου 26, 2011 στο 3:31 μμ

0.ΙΕΚ Margellos. Ξέρεις εσύ.

0.Απάντηση

0.

0.Γορτύνιος είπε

0.Μαΐου 26, 2011 στο 4:01 μμ

0.Βρε Ολύμπω μου,
με τα …τρόλλ μας τα δυό θα ασχολούμαστε;;
Οχι τίποτα άλλο, αλλά πληρώνεται με βάση τα (άμεσα) σχόλια που προκαλεί!!

0.

0.

0.Nancy είπε

0.Μαΐου 26, 2011 στο 4:39 μμ

0.καλαμπόκι, κοκοκο

0.

0.

0.Κόριννα είπε

0.Μαΐου 26, 2011 στο 3:38 μμ

0.,τι κα σχολ ν τελείωσε,σημασία χει τ κάνει.
Τος εδαμε τος “πατριτες” π τ LSE,τό Yale κ.α.
Λούφαξε στν τρπα σου κα σε μας σύχους.

0.Απάντηση

0.

0.Xristos είπε

0.Μαΐου 26, 2011 στο 3:41 μμ

0.Λαμογιοτατε είναι αξιοσημείωτο το γεγονός ότι παρόλο που ο Καμένος με τις επερωτήσεις, σας τον έχει κάνει σαν το μπουρί της σόμπας, ακόμα σας τσούζει!

0.Εύχομαι περαστικά!!!

0.Απάντηση

0.

0.Nancy είπε

0.Μαΐου 26, 2011 στο 3:56 μμ

0.Λαμόγια λίγα είναι τα ψωμιά της συνομοταξίας σας των μαλακίων (ασπόνδυλων). Κάτσε και θα δείς.

0.Απάντηση

0.

0.Πσηχρεμυα είπε

0.Μαΐου 26, 2011 στο 3:56 μμ

0.Βρε λαμογιοτατε, στο ΑΣΕΠ δουλεύεις και εχεις τετοιο ερωτα με τα πτυχία? Ενταξει, το καταλαβαμε… Αμφισβητεις τα ακαδημαικα προσόντα του Π.Κ. … Μη κουραζεις αλλο τα πολυτιμα εγκεφαλικα σου κυτταρα για να ανοιξεις τα ματια σε μας τους αδαείς… Παρεπιπτοντως, αν δουλευεις οντως στο ΑΣΕΠ, σε συγχαίρω θερμά για τον υπηρεσιακό σου ζηλο και για τις απληρωτες εργατοώρες που διαθέτεις, χωρίς επιδόματα, χωρίς υπερωρίες… Ευγε!

0.Απάντηση

0.

0.Akis είπε

0.Μαΐου 26, 2011 στο 4:01 μμ

0.Ρε παιδιά, αντί να αναταλάσσετε υβρεολόγια, δεν κάνετε κάτι πιο παραγωγικό; Είμαστε και κάποιοι εδώ μέσα που δεν μας αρέσει ο οχετός στην οθόνη μας.

0.Υπάρχει κάποιος που, ποιος ξέρει τι σκεπτόμενος, προκαλεί. Λοιπόν; Αφήστε τον να τα γράφει και να τα διαβάζει μόνος του. Τι αποδεικνύετε δηλαδή απαντώντας, ότι κατέχετε την… υβριστική; Έλεος πια!

0.Πολύ πιο παραγωγικό θα ήταν, για παράδειγμα, να πιέζαμε τον Π. Καμμένο να καταθέσει επερώτηση στη Βουλή για το ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΨΕΜΜΑ του Παπανδρέου με τον ταξιτζή και τη θητεία στον Έβρο την εποχή του πολέμου του Βιετνάμ, τη στιγμή που έχει δημοσιευτεί ότι παρουσιάστηκε στην Καλαμάτα και εξαγόρασε τη θητεία του, μάλιστα το 1978-1979, δηλαδή πολλά χρόνι μετά τη λήξη του πολέμου του Βιετνάμ.

0.Δεν ξέρω αν αληθεύουν αυτά, αλλά μια επερώτηση στη Βουλή θα αποκάλυπτε την αλήθεια.

0.Απάντηση

0.

0.Olympiada είπε

0.Μαΐου 26, 2011 στο 4:42 μμ

0.Άκη, μην δίνεις σημασία σε τρολς. Την δουλειά τους κάνουν και αυτά.

0.

0.

0.Akis είπε

0.Μαΐου 26, 2011 στο 5:11 μμ

0.Αυτό λέω και εγώ, να μη δίνουμε σημασία.

0.Μπορείς σε παρακαλώ να μεταφέρεις στον Καμμένο το αίτημα για επερώτηση σχετικά με τη θητεία του Γ. Παπανδρέου; Αν όντως έχει πει τέτοιο ψέμμα (ικανό τον έχω!), θα ξεσπάσει σάλος!

0.

0.

0.Solaris είπε

0.Μαΐου 26, 2011 στο 4:04 μμ

0.λαμογιότατε, έχετε πρόσβαση στο διαδίκτυο από τις φυλακές;

0.Απάντηση

0.

0.Νεομεταναστης είπε

0.Μαΐου 26, 2011 στο 4:08 μμ

0.Μπράβο στον κο Καμμένο αλλα αμφιβάλω αν θα πάρει απάντηση στα ερωτήματα που θέτει….

0.Απάντηση

0.

0.Astillais είπε

0.Μαΐου 26, 2011 στο 4:28 μμ

0.Αμφιβάλλεις;;
πιάσε στασίδι
τα καλλίτερα έρχονται

0.Απάντηση

0.

0.Gortinios είπε

0.Μαΐου 26, 2011 στο 4:36 μμ

0.Τι θα γίνει ρε ΠΑΝΟ με εσένα κάθε δέκα ημέρες
θα αμολάς και μια ρουκέτα, σταγόνα, σταγόνα το
μαρτύριο…

0.Ερώτηση:
Τι ρόλο έπεξε η τράπεζα Ελλάδος στο θέμα αυτό
και εάν απο τις Ελληνικές, έχει εμπλοκή και μία
απο αυτές που έχει αποροφήσει την τράπεζα χίου.

0.Απάντηση

0.

0.Μαν. Αρκάς είπε

0.Μαΐου 26, 2011 στο 4:47 μμ

0.Gortinios!!!
Πατρίδα, σιγά μην εμενε
εξω απ το πανηγύρι
ο Αρχινταβατζής της χώρας.
Μπορεί να μην φαίνεται αυτός,
αλλα αμα δεν δώσει την ευλογία του.


0.Απάντηση

0.

0.Ψυχίατρος είπε

0.Μαΐου 26, 2011 στο 5:05 μμ

0.Αργά και βασανιστικά. Είναι η καλύτερη τακτική έναντι των ανθελλήνων κυβερνητικών, τους κρατάει σε μόνιμη αγωνία για το πότε θα πέσει η επόμενη φάπα.

Απάντηση