Οδηγίες για της εκλογές, πως ψηφίζουμε, διαβάστε με προσοχή τα link κ' την τακτική!

Οδηγίες για της εκλογές, Οδηγίες για της εκλογές, Οδηγίες για της εκλογές, Οδηγίες για της εκλογές, Οδηγίες για της εκλογές, Οδηγίες για της εκλογές, Οδηγίες για της εκλογές,


Οδηγιες για ψηφοφορους κ' Εκλογες , Πόσο δίκιο έχω !!!!!!,
Kαινούργιο Σύνταγμα; ,Real-Democracy Το άρθρο μας.


Οδηγίες για της εκλογές, Οδηγίες για της εκλογές, Οδηγίες για της εκλογές, Οδηγίες για της εκλογές, Οδηγίες για της εκλογές, Οδηγίες για της εκλογές, Οδηγίες για της εκλογές,

Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Η τροχονόμος δεν τους έπειθε...


EΛΛAΔA
Hμερομηνία δημοσίευσης: 30-06-11
Η τροχονόμος δεν τους έπειθε...

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Μεσημέρι, ώρα 12 χθες, διασταύρωση των οδών Τσιμισκή και Αγίας Σοφίας, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, μια νεαρή τροχονόμος ρυθμίζει την κυκλοφορία. Στο βάθος, από την πλευρά της ΧΑΝΘ προβάλλει η κεφαλή της μεγάλης πορείας απεργών και η αστυνομικός προσπαθεί να εκτρέψει τα οχήματα προς την παραλιακή Λ. Νίκης, ώστε να αποφευχθεί το μποτιλιάρισμα. Πολλοί οδηγοί αγνοούν τις προτροπές της και επιχειρούν να συνεχίσουν. Η αστυνομικός σφυρίζει και τους παρακαλεί, σχεδόν τους ικετεύει να ακολουθήσουν τη διαδρομή που τους υποδεικνύει, αλλά εκείνοι τίποτα.

«Ασε μας κυρά μου, πήγαινε να πλύνεις κανένα πιάτο...», της λέει ένας εξ αυτών και ένας άλλος έξαλλος ουρλιάζει γκαζώνοντας: «Αντε πιάστε κανέναν κλέφτη...».

Μπροστά στο «νταηλίκι», η τροχονόμος καταλαμβάνεται από υστερία. Φωνάζει, σφυρίζει, χειρονομεί σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να επιβάλει την τάξη. Στα πεζοδρόμια συγκεντρώνεται κόσμος, που βλέποντας τη θρασύτατη συμπεριφορά προς την αστυνομικό ξεσπάει εναντίον των ανυπάκουων οδηγών. Ενα ζευγάρι Γερμανών τουριστών φωτογραφίζει τις σκηνές με το κινητό τηλέφωνο και όταν τους εξηγούμε τι συμβαίνει, μένουν άναυδοι. Αδυνατούν να πιστέψουν ότι σε μια ευνομούμενη χώρα πολίτες εμποδίζουν τροχονόμο να κάνει τη δουλειά του.

Οι πολίτες παροτρύνουν την αστυνομικό να σημειώσει τους αριθμούς κυκλοφορίας, αλλά στην κατάσταση που βρίσκεται μόνο νούμερα δεν μπορεί να συγκρατήσει. Εν τω μεταξύ, μέσα στη σύγχυση, μερικοί τσαμπουκάδες με πρώτο τον οδηγό ενός τρικύκλου του δήμου, διασχίζουν το οδόστρωμα με το συγκεντρωμένο πλήθος να τους μουντζώνει. Πάνω στην απόγνωσή της, με ανοιχτά χέρια και σχεδόν κλαίγοντας η αστυνομικός προτάσσει το σώμα της για να εμποδίσει όσους επιμένουν να την αγνοούν. Οι διερχόμενοι αποδοκιμάζουν άγρια τους «τσαμπουκάδες» οδηγούς και μια γυναίκα φεύγει από το πεζοδρόμιο και στέκεται πλάι στην τροχονόμο σχηματίζοντας ανθρώπινο τείχος! Με τη βοήθεια των «Αγανακτισμένων» η τάξη αποκαθίσταται και οι πολίτες αποχωρούν, διερωτώμενοι για το πού οδεύουμε ως συντεταγμένη κοινωνία.

σημ: απο Λουρο Μαυρο απο εδω

Αυτη ειναι η ειδηση και το παραδειγμα απο την Θεσσαλονικη και τους αγανακτισμενους της

Ιστορικη αναδρομή και ανακοίνωση

Πέμπτη, 30 Ιουνίου 2011

Ιστορικη αναδρομή και ανακοίνωση

Το 1821 οι πρόγονοι μας ξεκίνησαν έναν αγώνα για την ελευθερία της πατρίδας μας.
Πριν προλάβουν να κάνουν το όνειρο τους πραγματικότητα, ντόπιοι παράγοντες και...
δοσίλογοι των Τούρκων κατάφεραν να πάρουν στα χέρια τους την πολιτική εξουσία και να θανατώσουν ή να φυλακίσουν τους ήρωες αγωνιστές.
Οι ίδιοι αυτοί, έσπευσαν μόλις μπόρεσαν στην Αγγλία και στην Γερμανία και πήραν τεράστια δάνεια όπου και τα κράτησαν για δικό τους όφελος εκτός από ελάχιστα που δόθηκαν στον αγώνα.
Εκτός από τα δάνεια έφεραν και από την Γερμανία τον βασιλιά, να κυβερνά.
Μετά από 70 χρόνια πόλεμο με τους Τούρκους κατάφεραν οι Έλληνες να ελευθερώσουν το μεγαλύτερο μέρος της χώρας, αλλά οι δανειστές της δεν την άφηναν να προκόψει γιατί έπαιρναν όλο της το βιός για τόκους.
Έτσι το 1893 η Ελλάδα κήρυξε πτώχευση και σταμάτησε να τους πληρώνει.
Δυστυχώς όμως ο πόλεμος με την Τουρκία δεν είχε τελειώσει και σύντομα οι πολιτικοί έκαναν πάλι δάνεια και ξανακύλησαν την χώρα στο χρέος.
Το 1933 ξανακήρυξε πτώχευση. Ο Μεταξάς απέδειξε ότι οι τόκοι είχαν ξεπεράσει το δάνειο σε δίκη που έγινε στο Βέλγιο, και έτσι το χρέος διαγράφτηκε.
Ο τρόπος που το έκανε αυτό αποτέλεσε δικαστικό προηγούμενο και το ακολούθησαν και άλλες χώρες στο μέλλον όπως π.χ. η Αργεντινή, η Ουρουγουάη, και το Εκουαδόρ πρόσφατα.
Η Ναζιστική θηριωδία το 1940 άφησε την Ελλάδα τελείως κατεστραμμένη, και τα θύματα από τον πόλεμο ήταν ποσοστιαία τα περισσότερα στην Ευρώπη. Ο περήφανος Ελληνικός λαός οργανώθηκε και κατάφερε να διώξει τους Γερμανούς το 1944, ενώ ταυτόχρονα άρχισε να απαιτεί και περισσότερη Δημοκρατία. (Λαοκρατία).
Αντί για αυτό, οι ξένες δυνάμεις χρηματοδότησαν τον εμφύλιο πόλεμο που τελείωσε το 1949, και η Ελλάδα έχασε την ευκαιρία ανάπτυξης που γνώρισαν οι άλλοι λαοί της Ευρώπης εκείνη την μεταπολεμική περίοδο.
Το 1964 ο υπ. Οικονομίας της Ελλάδας Κ. Μητσοτάκης υπέγραψε συμφωνία, με την σύμφωνη γνώμη του τότε πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου, και αναγνώρισε πάλι όλο το χρέος και από τις δύο πτωχεύσεις που πριν είχαν διαγραφεί, και μαζί με άλλα νέα δάνεια έφεραν την χώρα στο χείλος του γκρεμού.
Ήρθε η Δικτατορία.
Από το 1974 η Ελλάδα ζει το φιάσκο της μεταπολίτευσης. Διαφθορά, διαπλοκή, συνενοχή.
Παράλληλα η χώρα έγινε μέλος της Ε.Ε. (Ε.Ο.Κ.) και έχασε την δυνατότητα να εμπορεύεται τα προϊόντα της με άλλους λαούς εκτός της Δύσης.
Η Ε.Ε. με ένα σταθερό και επιδοτούμενο πρόγραμμα σταμάτησε σχεδόν όλες της παραγωγές και οδήγησε την πραγματική οικονομία σε μαρασμό.
Από το 1985 συμβαίνει κάτι διαφορετικό.
Ο δανεισμός της χώρας έφτασε τα 18 δις ευρώ, και τα έσοδα εξανεμιστήκαν. Τότε με πρόταση του υπ. Οικονομικών Κ. Σημίτη η Ελλάδα μπήκε στο πρόγραμμα αντιδανεισμού αποπληρωμής των δανείων.
Δηλαδή η χώρα δανείζετε με μεγαλύτερο τόκο και αποπληρώνει προηγούμενα δάνεια, χωρίς αυτά τα χρήματα να μπαίνουν πότε στην αγορά.
Έτσι με αυτή την μέθοδο σε 26 χρόνια η Ελλάδα έχει πληρώσει για τα 18 δις, 570 δις και οφείλει ακόμα άλλα 370 δις.
Ακόμα και έτσι όμως η Ελλάδα είχε ακόμα τεράστια ακίνητη περιουσία, τον έλεγχο όλων των κοινωφελών κρατικών οργανισμών, και την ενέργεια.
Ο τραπεζικός οργανισμός που δάνειζε την χώρα μας, αλλά και άλλες χώρες, αποφάσισε να πάρει αυτή την περιουσία και να την εκμεταλλευτεί για δικό του συμφέρον.
Αν το έκανε όμως άμεσα, τότε η Ελλάδα δεν θα είχε καθόλου χρέος. Έτσι με την άλλη μέθοδο του χρηματιστηρίου, των αγορών, και των spreds, εξασφάλισε ότι η Ελλάδα ακόμα και μετά την αποκρατικοποίηση της θα παραμείνει στο χρέος.
Αυτή την προσπάθεια παρακολουθούμε στις μέρες μας.
Ο Τραπεζικός οργανισμός είναι ιδιωτικός και έχει έδρα την Φρανκφούρτη της Γερμανίας. Έχει τραπεζικά παραρτήματα σε όλες σχεδόν της χώρες του κόσμου όπως η Αγγλία, η Γαλλία, η ΗΠΑ κ.τ.λ.
Στην Ελλάδα το παράρτημα λειτουργεί από το 1928 με αυτό το καθεστώς, και ονομάζετε Εθνική τράπεζα της Ελλάδος.
Λόγω του ότι ο οργανισμός έχει το μοναδικό δικαίωμα παραγωγής τραπεζογραμματίων (χρήματα), μπορεί και ελέγχει πλήρως τους βασικούς κόμβους του κοινωνικού ιστού.
Μ.Μ.Ε. , Βιομηχανίες, Ασφαλιστικές, Χρηματιστήριο, Πολιτικοί, είναι μερικά από τα εργαλεία που χρησιμοποιεί για να επιβάλει τους σκοπούς του.
Μέρος του λαού έχει καταλάβει ένα κομμάτι αυτού του σχεδίου και αντιδρά. Αντιδρά ειρηνικά σε πλατείες και δρόμους εκφράζοντας έτσι την αντίθεση του στις επιχειρηματικές και οικονομικές δραστηριότητες αυτών των κατοχικών δυνάμεων.
Με σταθερά βήματα δημιουργούν στην πλατεία συντάγματος, αλλά και σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας, μια νέα μορφή αντίστασης. Μετά από πολλές ζυμώσεις και συζητήσεις οι άνθρωποι αυτοί ζητούν - Άμεση Δημοκρατία-.
Το κράτος χρησιμοποιεί όλα τα μέσα που διαθέτει για να καταστείλει αυτή τη νέα μορφή αντίστασης.
Ένα άλλο κομμάτι του λαού ακόμα αδιαφορεί για αυτά που συμβαίνουν αν και σύντομα θα βρεθούν και αυτοί μπροστά στα δόντια αυτού του οικονομικού κτήνους.
Στον αγώνα μας αυτό, καλούμε μαζί μας και όλους τους λαούς της Ευρώπης αλλά και όλου του κόσμου.
‘’ Σας καλούμε στον αγώνα για την απελευθέρωση των λαών μας από τους τραπεζίτες και τα εργαλεία τους. Ελάτε όλοι μαζί, για να φτιάξουμε έναν νέο κόσμο, μια νέα κοινωνία όπου δεν θα βασίζετε στο χρέος των πολλών και την ευημερία των ολίγων, αλλά σε πραγματικές αξίες. Το πρώτο βήμα είναι να ακουστεί η φωνή μας, να γίνει ακόμα πιο δυνατή από άκρη σε άκρη της γης. Ελάτε όλοι μαζί να φτιάξουμε μια πραγματικά Δημοκρατική κοινωνία. Ένα Άμεσο Δημοκρατικό πολίτευμα. Η βία και η τρομοκρατία δεν θα περάσει. Όσο περισσότερα χημικά μας ρίχνουν τόσο περισσότερο μας πεισμώνουν. Θα είμαστε εδώ, εδώ και κάθε μέρα εδώ, και δεν θα φύγουμε αν δεν φύγουν πρώτα αυτοί που μας ξεγελούν τόσα χρόνια για να μας κυβερνούν.
Η Ελλάδα σας χαιρετά’’.
Αθήνα 30-6-2011.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Real-Democracy Το άρθρο μας.

Το διήμερο: Εντυπώσεις και γεγονότα
Το real-democracy.gr τόσο καιρό ποτέ δεν έχει εκφέρει γνώμη. Πάντα από το πόστο της ενημέρωσης του κινήματος κανείς από όσους προσφέρουν εδώ δεν έχει εκφέρει γνώμη ή άποψη είτε με άρθρο είτε στο φόρουμ. Με το μόνο που ασχολούμαστε είναι με την καλή λειτουργία του ιστότοπου και με την αναβάθμιση των υπηρεσιών προς εσάς. Το real-democracy γεννήθηκε για το κίνημα. Ζει μέσα στο κίνημα. Και βέβαια έχει άποψη γιατί αποτελείται από απλό κόσμο σαν όλους εσάς. Πολίτες κι εμείς αυτού του κόσμου ενδιαφερόμαστε, νοιαζόμαστε, προσπαθούμε, προσφέρουμε.

Από εχθές όλα τα παιδιά του ιστότοπου ήταν έξω. Εκεί ήταν πάντα η θέση μας και πάντα εκεί θα είναι. Μαζί σας! Αφήσαμε την ενημέρωση στο Σύνταγμα λοιπόν και ανεβήκαμε και εμείς πλατεία να διαμαρτυρηθούμε να φωνάξουμε να χειροκροτήσουμε. 'Οταν φτάσαμε όλα ήταν εκπληκτικά. Ο κόσμος πολύς. Χορός κέφι τραγούδια. Πορείες με μοτοσυκλέτες έφταναν. Χαρούμενο κλίμα! Ο κόσμος χειροκροτούσε. Η ελπίδα τα όνειρα ζωντανά! Όλοι σε πηγαδάκια μιλούσαν αντάλλαζαν απόψεις, διαφωνούσαν, συμφωνούσαν αλλά πάντα σε τόνο φιλικό και με καλή διάθεση! Πολίτες όλων των ηλικιών! Ήταν εκπληκτικό! Όσα προβλήματα και αν έχουμε όλα μένουν πίσω στον δρόμο στην πλατεία στο πεζοδρόμιο! Γιατί απλά είμαστε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ!

Ξαφνικά μερικοί πέταξαν μερικά μπουκάλια νερό. Πολίτες με προβλήματα καθημερινά που δεν μπορούν να αντέξουν άλλη πίεση από τράπεζες, πολιτικούς, κυβέρνηση. Άνθρωποι είναι πάνω από όλα και πόσο να αντέξουν; Πόσο να αντέξει ένας Πατέρας μία Μάνα αν δεν μπορεί να πάρει στο παιδί τους τα βασικά; Ένα τετράδιο για το σχολείο, 2-3 κουτιά γάλατα, ένα ρούχο, ένα παιχνίδι; Πόσο να αντέξει ένας εργαζόμενος που χάνει την δουλειά του; Πόσο να αντέξει ένα νέο παιδί που δεν έχει δουλειά; Όλα αυτά δημιουργούν μία πίεση λίγο δικαιολογημένη. Εμείς όλοι στην πρώτη γραμμή συνιστούσαμε ψυχραιμία. Τα καταφέραμε μαζί με άλλους πολίτες.

Αλλά οι δυνάμεις καταστολής είχαν άλλη άποψη. Έπεσαν τα πρώτα δακρυγόνα. Κόσμος έτρεχε ούρλιαζε φώναζε. Ένα τεράστιο ''γιατί;'' υψωνόταν στον αέρα. Αυτό το ερώτημα έμεινε αναπάντητο. Από το πουθενά και από πίσω μας έφευγαν πέτρες. Φωνάζαμε να τους απομονώσει ο κόσμος! Μάταια! Τα δακρυγόνα βροχή! Χωρίς έλεος! Γυναίκες, παιδιά, τα προστατεύαμε όπως μπορούσαμε και βοηθούσαμε. Ο κόσμος έτρεχε έπεφτε τους βοηθούσαν οι διπλανοί τους. Εμείς φωνάζαμε συνέχεια ''Παιδιά όλοι μπροστά.... Ελάτε εδώ είμαστε!''. Μερικοί μας άκουσαν και άρχισε πάλι ο κόσμος να μαζεύεται. Τα πράγματα κάπως ηρέμησαν. Και οι πέτρες σταμάτησαν. Αλλά ύστερα από λίγο ΑΝΑΙΤΙΑ άρχισαν πάλι τα δακρυγόνα! Αυτή την φορά όσο και να θέλαμε δεν μπορούσαμε να κάτσουμε. Ο κόσμος πάνω από τα σκαλιά έφυγε. Μείναμε μόνοι μας. Καθήσαμε όλοι και δεν μιλούσαμε. Όχι απογοητευμένοι! Απλά αναρωτιόμασταν γιατί; Όπως εσείς!

Αποφασίσαμε να φύγουμε και να επιστρέψουμε την άλλη μέρα (Σήμερα 29-06) με πιο πολύ κουράγιο και αποφασισμένοι. Αποφασισμένοι να διεκδικήσουμε αυτά που μας χρωστάνε. Όνειρα και ελπίδες. Απλοϊκά πράγματα.

Πήγαμε σήμερα λοιπόν. 11 η ώρα ήμασταν εκεί. Κόσμος πήγαινε και ερχόταν χαρούμενος πάλι. Αλλά και με καχυποψία μήπως γίνει κάτι από επεισόδια όπως το χθεσινό βράδυ. Τους ηρεμούσαμε και με τα κινητά μας ειδοποιούσαμε όλα τα γκρουπ στο facebook να κατέβει ο κόσμος κάτω! Ήταν κάτι μαγικό! Δεν έχουμε λόγια να το περιγράψουμε! Όσο κράτησε ήταν το όνειρο μας! Αυτό που ζητάμε! Όλοι μαζί! Χωρίς ταμπέλες χωρίς ονόματα. Μόνο μία λέξη υπήρχε, φίλε! Υπέροχο! Μοναδικό! Αυτά τα λίγα μαγικά λεπτά όλοι ήταν ίσοι! Όλοι κοιταζόμασταν στα μάτια με καθαρές ματιές!
Μουσικοί έδιναν ρυθμό. Συνθήματα παντού και χειροκροτήματα! Απίστευτα συναισθήματα! Όλα αυτά που αγωνιζόμαστε ήταν εκεί για λίγα λεπτά!

Πάλι όμως δακρυγόνα! Κόλαση! Το χθες δεν ήταν τίποτα! Μάτια έκαιγαν! Τα σωθικά μας έβραζαν! Πολλοί έβριζαν! Παρόλο που η ατμόσφαιρα ήταν αποπνικτική προσπαθούσαμε για άλλη μία φορά να κρατήσουμε τον κόσμο μαζί με άλλους! Φτιάξαμε μία μεγάλη αλυσίδα! Προς το παρόν ξαναγύρισε η ελπίδα! Αλλά ένα άδειο μπουκαλάκι νερό από κάποιον ήταν αρκετό! Δακρυγόνα, χειροβομβίδες κρότου παντού. Κλάματα, οργή ανακατεμένα! Ο κόσμος έτρεχε από εδώ κι από εκεί. Ελπίδες όνειρα θόλωσαν από τον καπνό των δακρυγόνων! Ως τις 3:30 το μεσημέρι προσπαθούσαμε να δίνουμε κουράγιο ο ένας στον άλλον και τον εαυτό μας! Κι εμείς κάποια κρίσιμη στιγμή σπάσαμε και χαθήκαμε ο ένας από τον άλλον! Δακρυγόνα έπεφταν γύρω μας και πάνω μας ακόμα και μέσα στο μετρό! Απίστευτο! Όπως είπαμε στην αρχή κι εμείς απλοί άνθρωποι ήμαστε! Και όμως παίρναμε δύναμη και κουράγιο γιατί πιστεύουμε σε όλο αυτό! Δεν το παρατήσαμε! Προσπαθήσαμε, κλάψαμε, συγκινηθήκαμε, αλλά δεν το παρατήσαμε! Και ούτε τα παρατάμε!

Ερωτήματα
Τώρα πια μαζεμένοι γράφοντας αυτό το άρθρο αναρωτιόμαστε γιατί έγιναν όλα αυτά; Γιατί τόση βία από το Κράτος σε πολίτες που αγωνίζονται ειρηνικά για πάνω από 40 μέρες; Η απάντηση που μας έρχεται είναι μία. Μας φοβούνται! Φοβούνται τον κόσμο. Μόνη τους ανησυχία μην φύγουν από αυτές τις καρέκλες! Θέλουν και τους αρέσει να παίζουν τον ρόλο των Εθνοπατέρων! Εκ του ασφαλούς βέβαια! Κλειδωμένοι σε πανάκριβα γραφεία, με πανάκριβα κινητά, αυτοκίνητα, σπίτια το μόνο που κάνουν είναι να κοροϊδεύουν τον κόσμο να τον δυναστεύουν να τον βασανίζουν με απάνθρωπα μέτρα!
Και βέβαια αφού ''Μαζί τα φάγαμε''! Μα εμείς αγαπητοί Κύριοι και Κυρίες γιατί δεν φάγαμε κάτι; Γιατί ψαχνόμαστε όλοι στις τράπεζες να δούμε πόσα έχουμε και δεν βλέπουμε κάτι;;;
Και μετά από όλα αυτά εσείς νομίζετε ότι εμείς θα κάνουμε πίσω;
Ποιος σας είπε Κύριοι και Κυρίες ότι εμείς με δακρυγόνα θα φύγουμε;
Ποιος σας είπε ότι φοβόμαστε τις κουκούλες;
Ποιος σας είπε ότι υποκύπτουμε;
Ποιος σας είπε ότι υποχωρούμε;
Ποιος σας είπε ότι τα παρατάμε;
Ποιος σας είπε ότι τα όνειρα μας έσβησαν;
 Ε Μ Ε Ι Σ σίγουρα δεν σας το είπαμε και δεν θα το πούμε Π Ο Τ Ε!

Και τώρα τι;
Αυτή η ερώτηση είναι πολύ εύκολη... έχει απάντηση χωρίς πολλή σκέψη! Σ Υ Ν Ε Χ Ι Ζ Ο Υ Μ Ε έξω! Έχουμε να πάρουμε κάτι χρωστούμενα. Δικαιοσύνη, Ισονομία, Ισότητα, Δημοκρατία! Από αύριο κιόλας θα ήμαστε πάλι έξω! Θα συνεχίσουμε από εκεί που νομίζουν ότι μας σταμάτησαν! Όλοι εμείς Κύριοι και Κυρίες στην Βουλή έχουμε κάτι βασικό. Έχουμε καρδιά, κατανόηση, συμπόνοια, για τον διπλανό μας! Συμπάσχουμε μαζί! Νοιαζόμαστε, δίνουμε μία Π Ρ Α Γ Μ Α Τ Ι Κ Η αγκαλιά στον διπλανό μας. Ανταλλάσουμε και πάλι καλημέρα! Πάλι μιλάμε αληθινά ο ένας στον άλλον! Αυτό είχε λείψει σε όλους μας! Και νομίζουμε ότι η πρώτη μας μεγάλη νίκη είναι ότι επέστρεψε η ανθρωπιά!

Επόμενα βήματα;
Απλό θα αποφασίσει ο κόσμος! Μόνο ο κόσμος υπάρχει πλέον και ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ έχουμε ένα ταξίδι να κάνουμε. Ακόμα ήμαστε στην αρχή! Αλλά στο τέλος θα δείτε κάτι μαγικό. Ένα χαμόγελο ενός παιδιού που ξέρει ότι θα έχει ένα μέλλον και θα σας πιάσει το χέρι και θα σας πει ''Ευχαριστώ''! Εμείς αυτό το χεράκι και το ευχαριστώ δεν θέλουμε να το χάσουμε! Ε Σ Ε Ι Σ;


εχει ο καιρος γυρισματα ....

Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2011

Ηλιακή Έκλειψη 1ης Ιουλίου-Σώπα όπου να ‘ναι θα σημάνουν οι καμπάνες απο εδω , και απο εδω

1. Είπατε τω βασιλεί: Χαμαί πέσε δαίδαλος αυλά...
Η έκλειψη αυτή όπως είπαμε και στον πρόλογο της προηγούμενης είναι όλα τα λεφτά. Το πρόβλημα το είχαμε επισημάνει από τις 29/10/2010 στο άρθρο μας για την είσοδο του Hades στον Καρκίνο και τις σημαντικές ανακατατάξεις που επέρχονται για όλο τον πλανήτη. Αν δείτε στα γεγονότα που γράψαμε για Τουρκία, Αμερική αλλά και στην Ελλάδα θα καταλάβετε πως...
είχαμε δίκιο. Το ίδιο στις 16/10/2010 σχετικά με την Επιρροή εκλείψεων στην Ευρωζώνη γράφαμε πως στην Ελλάδα για την ένωση μιας ομάδας ανθρώπων που αποσκοπούν σε ένα σκοπό. Αλλά και για την Ευρώπη . Σήμερα θα σας τα κάνουμε πιο αναλυτικά.

Αξίζει δε να σημειωθεί πως ήδη είμαστε εντός της επιρροής της έκλειψης

Η έκλειψη θα πραγματοποιηθεί την 1η Ιουλίου2011 στις 11: 38΄23΄΄ στις 9 μοίρες και 12΄ των παρορμητικών ζωδίων και δη του Καρκίνου. Ας δούμε τις Uranian εξισώσεις και τους «χρησμούς» σε όλα τα ...μέτωπα.

Έκλειψη= Ηλιος/Δίας=MC/Ουρανός =Κρόνος/Vulcanus =Hades=Zeus/Admetos (radix)=(sarc) Βόρειος Δεσμός/Apollon=Ήλιος/Vulcanus=Hades/Zeus= Κρόνος/Cupido=Κρόνος/Kronos=Ερμής/Cupido=Σελήνη/Διας

Τα χρήματα (ως υλικό αγαθό). Άμεση λήψη αποφάσεων. Ένας εκρηκτικός τρόπος. Έχοντας κατά νου να πράξει κάτι. Η νευρική διέγερση. Δόνηση. Φιλοδοξία. Η φυλάκιση. Εργασία υπό καθεστώς εποπτείας. Τραγικές δυσκολίες. Η δικτύωση σε έναν κλάδο. Η μυϊκή δύναμη και χειροδικία. Η Απεργία. Έκρηξη οργής και μίσους.

Πολεμικές βαρβαρότητες. Τεχνάσματα αντιπερισπασμού και προπαγάνδας. Προβλήματα και μέτρα που επιβάλουν οι Αρχές. Οι απώλειες που σχετίζονται με τις Αρχές και τις Ένοπλες δυνάμεις. Η εξορία. Η απώλεια ατόμου μεγάλου σε ηλικία ή κύρους. Η τύχη του Κράτους στα χέρια τρίτων.

Η έκλειψη …μέσω Αθήνας

LM/Eclipse = MC= Ήλιος/Apollon=Ερμής/Ουρανός=Hades/Kronos=

Άρης/Ποσειδώνας= ASC/Ποσειδώνας= Zeus/Vulcanus(radix)= (sarc)

= Πλούτωνας=Aries point/Hades=Σελήνη/Πλούτωνας=Σελήνη/Apollon= Δίας/Poseidon=Zeus/Kronos= (transit) Ερμής/Πλούτωνας=

Ερμής /Kronos= MC/Kronos=MC/Πλούτωνας= Άρης/Zeus=

Aries Point/Δίας= ASC/Ουρανός= Άρης/Admetos:

Το να δεχτεί τιμές και προνόμια. Ευφυΐα. Απώλειες θέσεων και κύρους λόγω ανταρσίας ή κακοδιαχείρισης. Η ημέρα όπου θα τους βρεις όλους απέναντι σου. Η κυβέρνηση δεν κρατά την υπόσχεσή της. Πολύς ανεπαρκής μοίρα ή θάνατος από σοβαρά γεγονότα. Η αίσθηση της απόρριψης. Ψεύτικες ελπίδες. Εξαπάτηση. Ένα ισχυρογνώμον άτομο που λειτουργεί μηχανικά. Δυσάρεστες επιπτώσεις με μεταβολές στην ακίνητη περιουσία. Απώλεια χρημάτων. Αύξηση στην ζήτηση πετρελαίου και κατ’ επέκταση στην τιμή του. Χρηματιστηριακά παιχνίδια και «ανεβοκατεβάσματα». Επέκταση ενός μεγάλου πολέμου. Συντάσσοντας μια ομιλία-Ένα διάγγελμα. Κάποιος ανεξαρτητοποιείται. Δηλώνοντας παρών. Τραυματισμοί από πυροβόλα. Κάποια γεγονότα συναρπάζουν. Μια πύρρειος νίκη όπου η αδεξιότητα κάποιων κρατά για λίγο και μετατρέπεται σε πόνο και ήττα.

Μήπως τελικά ψηφισθεί το Μεσοπρόθεσμο (που στην ουσία είναι Μνημόνιο ΙΙ) και υπάρχουν εμπλοκές με τον Εφαρμοστικό νόμο και τις αποκρατικοποιήσεις; Όπως και να ‘χει, είναι λίγα τα ψωμιά της κυβέρνησης.

Η έκλειψη «χτυπάει» τον Γιώργο Παπανδρέου;

Έκλειψη: Κρόνος/Kronos=Κρόνος/Poseidon=Cupido/Admetos=

Βόρειος Δεσμός/Poseidon= Κρόνος/Zeus=Δίας/Admetos=Βόρειος

Δεσμός/Zeus=Άρης/Hades(radix)= (sarc)Aries Point/Ήλιος =

Aries Point / Apollon= Αφροδίτη/Cupido= Αφροδίτη/Ποσειδώνας:

Εξασθένηση ενός ανεξάρτητου προσώπου. Η δοκιμασία από έναν χωρισμό ή την διάλυση ενός συνεταιρισμού. Κλήση για δικαστήριο. Το να εμπλακεί κανείς σε δικαστικό αγώνα ενάντια της πολιτείας ή του Κράτους. Ένα Τέλος. Η ημέρα όπου τα σχέδια αποτυγχάνουν. Τρώγοντας από τα έτοιμα. Ένας ηγέτης στα δύσκολα. Η ειδική αποστολή. Ζημία μέσω ξαφνικής επίθεσης. Γενικά οι υπάρχουσες καταστάσεις δεν βοηθούν στο να επιτύχουν τα ζητούμενα. Καταστροφή. Η επιχειρηματική κατάρρευση. Μια μεγάλη στενοχώρια από μη απόδοση των αναμενομένων σε θέματα εργασίας. Θλίψη λόγω προδοσίας

Και τώρα με βάση τον χάρτη ορκωμοσίας της Νέας κυβέρνησης

Έκλειψη= Πλούτωνας/Admetos=Αφροδίτη/Poseidon=Άρης/Kronos=

MC/Αφροδίτη=Zeus/Kronos=Βόρειος Δεσμός/Αφροδίτη= Άρης/

Πλούτωνας=ASC/Αφροδίτη=Kronos/Admetos:

Μεταβολή των συνθηκών διαβίωσης-ωραρίου και ξεκούρασης. Η πίστη. Το άτομο που ενεργεί ανεξάρτητα. Ανώτερος Αξιωματικός. Αστυνόμος. Ένας μαχητής από τη φύση του. Σχέδιο της ημέρας. Το άτομο που εξυπηρετεί την αστική διοίκηση. Ένα άτομο όπου θα καταφέρνει να διακριθεί μέσα από τις δυσκολίες που έχει να περάσει.

K.H.O.

2. Αναμνήσεις από το μέλλον

Αναμφίβολα πρόκειται για μια Ηλιακή έκλειψη πολλών ...μεγατόνων και η συμμετοχή του Ουρανού και του Πλούτωνα την καθιστούν μοναδική στο είδος της. Από αστρο-ιστορική σκοπιά, το πλησιέστερο ανάλογο της είναι οι εκλείψεις στον άξονα Κριού-Ζυγού στις αρχές της δεκαετίας του 1930 με τον Κρόνο, τον Ουρανό και τον Πλούτωνα να βρίσκονται στον Αιγόκερω, τον Κριό και τον Καρκίνο αντίστοιχα. Εκείνη η περίοδος χαρακτηρίστηκε από τα παρακάτω ...προσωρινά αλλά διόλου αμελητέα:

Παγκόσμια οικονομική κρίση με τις κυβερνήσεις να παίρνουν έκτακτα περιοριστικά μέτρα για να προστατεύσουν το νόμισμα τους, σε βάρος των εργαζομένων ως ...συνήθως. Στην Γερμανία, η οποία ήταν ακριβώς στην ίδια θέση που βρίσκεται σήμερα η Ελλάδα, «παίχτηκαν» πολλά. Στις 13/7/31 η Εθνική Τράπεζα του Ντάρμσταντ ανακοίνωσε την αναστολή των πληρωμών και έγινε ο ...κακός χαμός! Τράπεζες -και όχι μόνον Γερμανικές- έκλεισαν. Στην Αγγλία καταργήθηκε η ισοτιμία χρυσού-στερλίνας, ενώ πολλά χρηματιστήρια επίσης έκλεισαν για να αποφευχθεί το κραχ. Ανάλογοι περιορισμοί επιβλήθηκαν και από την Τράπεζα της Ελλάδος και στις 21/9/31 η δραχμή αποσυνδέθηκε από την στερλίνα και συνδέθηκε με το δολάριο. Ακολούθησε σοβαρή μείωση αποδοχών στο Δημόσιο και εκτεταμένος δανεισμός, χωρίς όμως να αρθεί το αδιέξοδο.

Τον Απρίλιο του 1932 και παρά τις προσπάθειες για την διάσωση της δραχμής και την δημιουργία Οικουμενικής κυβέρνησης (σας θυμίζουν κάτι όλα αυτά;) η χώρα κήρυξε πτώχευση, κάτω από το βάρος του τετραγώνου Ουρανού-Πλούτωνα με την συνδρομή του Άρη στον Κριό.

Σε όλη την Ευρώπη ξέσπασαν βίαιες απεργίες εξ αιτίας των σκληρών μέτρων αλλά στην Ελλάδα εκτός από τα κρούσματα κοινωνικής βίας, που ήρθαν ως απόρροια της κρίσης, υπήρξε μια επιπλέον αναταραχή εξ αιτίας της εξέγερσης των Κυπρίων (ζητούσαν την Ένωση με την Ελλάδα), η οποία πνίγηκε στο αίμα.

Την ίδια περίοδο που εξ αιτίας της κρίσης η Αριστερά στην Ελλάδα «έπιασε» πολύ υψηλά ποσοστά, στην Γερμανία, η οποία τελικά πέτυχε το πάγωμα του εξωτερικού της χρέους, οι Ναζί θριάμβευσαν στις εκλογές, στην Ισπανία έπεσε η Μοναρχία, ενώ γενικότερα σε πολλές περιοχές του πλανήτη έγιναν θερμά επεισόδια μεταξύ αντιμαχομένων χωρών με μεγαλύτερη από αυτές την διένεξη Κίνας-Ιαπωνίας.

Αυτά -και άλλα πολλά- έγιναν στις αρχές της δεκαετίας του 30, τα ίδια πάνε να γίνουν και τώρα με λίγο διαφορετικούς τους πρωταγωνιστές. Γίνεται ίσως φανερό ότι οι δύο εποχές, τηρουμένων των αναλογιών μοιάζουν ...επικίνδυνα μεταξύ τους. Και βέβαια το πρόβλημα δεν είναι μόνον τα όσα έγιναν άμεσα αλλά πολύ περισσότερο τα όσα ακολούθησαν. Πριν από 80 χρόνια η όξυνση των κοινωνικών ακροτήτων, και η πολυετής πολιτική αστάθεια συνέβαλαν τελικά στην επικράτηση ολοκληρωτικών πρακτικών και κυβερνήσεων σε αρκετές χώρες του κόσμου. Σήμερα;

astrology.gr

Αλεκος Αθανασιαδης Βουλευτης Πασοκ· ο .... Αντιστασιακος ..... τρομαρα του ...

Αλέξανδρος Θ. Αθανασιάδης

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Θ. ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΟΖΑΝΗΣ απο εδω




Σύντομο βιογραφικό

Γεννήθηκε στην Ποντοκώμη Εορδαίας Κοζάνης στις 23.5. 1949.
Διαζευγμένος. Έχει μία κόρη και ένα γιο.

Επάγγελμα: Επιχειρηματίας.
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ
Μετά τις σπουδές και την εκπλήρωση των στρατιωτικών μου υποχρεώσεων εργάστηκα σε ιδιωτικές εταιρείες κατασκευών και το 1978 ιδρύω τεχνική εταιρεία με κύριο αντικείμενο τους σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας. Στην συνέχεια δραστηριοποιούμαι σε έργα νέας τεχνολογίας όπως η κινητή τηλεφωνία , το φυσικό αέριο , αναπαλαιώσεις στο ?γιο Όρος , Αιολικά Πάρκα. Το 1992 αναλαμβάνω κατασκευαστικά έργα στην Δυτική Γερμανία με απασχολούμενο προσωπικό μόνο Έλληνες. Η ανώνυμη τεχνική εταιρεία που διηύθυνα απασχολεί 300 εργαζόμενους μέχρι το 2003. Το ασυμβίβαστο των Βουλευτών που και εγώ ψήφισα με αναγκάζει να σταματήσω την επαγγελματική μου δράση και να ασχοληθώ πλέον μόνο με τα κοινά. Το 2004 δεν επανεκλέχτηκα βουλευτής και επανήλθα στην παραγωγική διαδικασία ως τεχνικός σύμβουλος σε μεγάλη κατασκευαστική εταιρεία, διατηρώντας παράλληλα τον πολιτικό ρόλο που κατείχα ως του Μέλος του Εθνικού Συμβουλίου. Το 2007 εκλέχτηκα δεύτερος βουλευτής στον νομό Κοζάνης και εγκατέλειψα τις επαγγελματικές μου δραστηριότητες, ασχολούμενος πλέον μόνο με τα κοινά.
Σπουδές: - Απόφοιτος σχολής Εργοδηγών
- Πτυχιούχος Υπουργείου Βιομηχανίας στον τομέα Μηχανών Εσωτερικής καύσης.
ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
- Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες προς Επιχειρηματίες – Επενδυτές
- Κοινωνία της πληροφορίας – Βασικές δεξιότητες
- Σύστημα αντικεραυνικής προστασίας
- Υγιεινή και ασφάλεια Εργαζομένων
Ξένες γλώσσες: Γερμανική.
Διεύθυνση: Γραφείο: Δημοκρατίας 62,50100, Κοζάνη, τηλ: 2461/049230-2/Φαξ 2461/035707.

Κοινοβουλευτικές δραστηριότητες

- 2000 Πρώτος σε σταυρούς προτίμησης Βουλευτής Ν. Κοζάνης με το ΠΑΣΟΚ.
- 2004 Τρίτος σε σταυρούς προτίμησης των βουλευτικών εκλογών με το ΠΑΣΟΚ.
- 2007 Επανεκλέγεται Δεύτερος σε σταυρούς προτίμησης Βουλευτής Ν. Κοζάνης με το ΠΑΣΟΚ.
- 2009 Επανεκλέγεται.

Πολιτικές - κοινωνικές δραστηριότητες

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ
- 1974 Μέλος του ΠΑΣΟΚ
- 1994 Νομαρχιακός Σύμβουλος (Ν. Κοζάνης)
- 1998 Νομαρχιακός Σύμβουλος (Ν. Κοζάνης)
- 1998 Αναπληρωτής Νομάρχης
- 1994-2005 Σύνεδρος σε όλα τα συνέδρια του ΠΑΣΟΚ.
- 2005 έως σήμερα Μέλος του Εθνικού Συμβουλίου
Κατά την διάρκεια της πρώτης κοινοβουλευτικής μου δράση ασχολήθηκα ενεργά με θέματα απασχόλησης , ενέργειας ,δημόσια έργα, ίδρυση πανεπιστημίου στην Δ. Μακεδονία , Υγεία Παιδεία. Εκπροσώπησα το Ελληνικό Κοινοβούλιο σε συνέδρια της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την μη διάδοση των όπλων μαζικής καταστροφής και για την διαστημική πολιτική της Ευρώπης. Διετέλεσα γραμματέας στην επιτροπή άμυνας και εξωτερικών υποθέσεων με πρόεδρο τον κ. Κάρολο Παπούλια. Συμμετείχα στην επιτροπή Θρησκευμάτων και Ορθοδοξίας. Σαν μέλος του Εθνικού Συμβουλίου εκπροσώπησα το κόμμα, στους νομούς Φλώρινας ,Καστοριάς , Θεσπρωτίας για τις υποψηφιότητες Νομαρχών και Δημάρχων. Στην δεύτερη κοινοβουλευτική μου θητεία συμμετέχω στην Επιτροπή άμυνας και εξωτερικών υποθέσεων και στην ειδική μόνιμη επιτροπή απόδημου ελληνισμού.

Διεύθυνση e-mail Βουλευτή

athan8@otenet.gr

----------------------

και το Ποθεν Εσχες των Βουλευτων Κοζανης ... απο εδω

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα περιουσιακά στοιχεία των πέντε βουλευτών του Ν. Κοζάνης αλλά και των δύο υπουργών (με καταγωγή από την περιοχή), βάση του «πόθεν έσχες». Αναλυτικά η περιουσιακή κατάσταση των προαναφερθέντων προσώπων:




Αλέξανδρος Αθανασιάδης, βουλευτής Κοζάνης του ΠΑΣΟΚ
Βουλευτική αποζημίωση 102.866 ευρώ και από άλλες πηγές 17.310 ευρώ.
Διαμερίσματα: 2 στην Καλαμαριά 176 και 158 τ.μ. και τον αέρα σε έκταση 200 τ.μ. στην ίδια περιοχή. 1 στα Πεύκα εμβαδού 172 τ.μ., 2 στη Χανιώτη Χαλκιδικής (σε ποσοστό 50%) εμβαδού 49,7 τ.μ. έκαστο, 1 στην Κοζάνη (εξ? ημισείας) εμβαδού 70 τ.μ.
Αγροτεμάχια: 3 στη Χαλκιδική (σε ποσοστό συμμετοχής 20, 30 και 50%) συνολικού εμβαδού περίπου 6 στρεμμάτων, 11 στην Κοζάνη, συνολικής έκτασης 40.813 τ.μ.
Επίσης κατέχει τρεις αποθήκες σε Καλαμαριά και Πτολεμαΐδα, μία οικία στην Ποντοκώμη 100 τ.μ. και ένα γραφείο στην Κοζάνη εμβαδού 196 τ.μ.
Έχει κατάθεση 800.000 ευρώ στη Συνεταιριστική Τράπεζα Κοζάνης και δύο αυτοκίνητα 3.200 και 1.400 κυβικών.

Γιάννης Βλατής, βουλευτής Κοζάνης του ΠΑΣΟΚ
Εισοδήματα: Το 2009 δήλωσε εισόδημα 42.995 ευρώ και το 2008 δήλωσε 70.534 ευρώ. Η σύζυγός του δήλωσε 37.792 ευρώ και 38.184 ευρώ.
Ακίνητα: κατέχει 7 αγροτεμάχια στην Κοζάνη συνολικού εμβαδού 35.000 τ.μ. Δύο διαμερίσματα στην Κοζάνη 98 τ.μ. και 77 τ.μ. και από κοινού με τη σύζυγό του διαμέρισμα 100 τ.μ., οικόπεδο 1.106 τ.μ. και το 36% καταστήματος 168 τ.μ.
Καταθέσεις: μαζί με την οικογένειά του 216.000 ευρώ.
Μετοχές και συμμετοχές σε επιχειρήσεις: Κατέχει αμοιβαία κεφάλαια αξίας 5.000 ευρώ.
Αυτοκίνητα: διαθέτει 2 ΙΧ 1.000 και 2.000 κ.ε. και η σύζυγός του άλλα 2 ΙΧ επίσης 1.000 και 2.000 κ.ε.

Πάρις Κουκουλόπουλος βουλευτής Κοζάνης ΠΑΣΟΚ:
Δηλώνει εισόδημα από άλλη πηγή 88.093 ευρώ και η σύζυγός του 45.750 ευρώ για το 2009.
Διαθέτει εξ? ημισείας με τη σύζυγό του οικία 255 τ.μ. στην Κοζάνη, το 50% οικοπέδου στη Σκ?ρκα Κοζάνης. Η σύζυγός του είναι κάτοχος του 50% διαμερίσματος 62 τ.μ. και του 100% διαμερίσματος 91 τ.μ. στη Θεσσαλονίκη. Έχει μετοχές αξίας 2.574 ευρώ και καταθέσεις 48.607 ευρώ στην Εθνική Τράπεζα και στη Συνεταιριστική Τράπεζα Κοζάνης.
Είναι κάτοχος 2 αυτοκινήτων 1.400 κ.ε. (σε ακινητοποίηση) και 1.800 κ.ε. και η σύζυγός του ενός αυτοκινήτου 1.100 κ.ε.


Μιχάλης Παπαδόπουλος, βουλευτής Κοζάνης ΝΔ
Δηλώνει εισόδημα από βουλευτική αποζημίωση 104.000 ευρώ και η σύζυγός του 23.898 ευρώ.
Διαθέτει διαμέρισμα 60 τ.μ. στου Ζωγράφου, εξ? ημισείας με τη σύζυγό του οικόπεδο 750 τ.μ. στο Πικέρμι και εξ? ημισείας με τη σύζυγό του οικία 240 τ.μ. με πάρκινγκ στο Πικέρμι. Η σύζυγός του διαθέτει οικία 38 τ.μ. στον Ορωπό και αγροτεμάχιο 286 τ.μ. Έχει καταθέσεις 10.400 ευρώ και η σύζυγός του 1.450 ευρώ.
Διαθέτει ένα αυτοκίνητο 2.000 κ.ε., μία μηχανή 400 κ.ε. και εξ? ημισείας με τη σύζυγό του ένα ΙΧ 1600 κ.ε. Η σύζυγός του διαθέτει ένα ΙΧ 1995 κ.ε.




Γιώργος Κασαπίδης, βουλευτής Κοζάνης ΝΔ
Δηλώνει εισόδημα 103.000 ευρώ από την βουλευτική αποζημίωση. Κατέχει ένα αγροτεμάχιο 1.250 τ.μ. στη Νεάπολη Κοζάνης και τραπεζικές καταθέσεις 125.000 ευρώ.



ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
Εισόδημα: 104.004,25 ευρώ
Ακίνητα: 1 οικία 295 τ.μ. σε οικόπεδο 4.061 τ.μ. στην Σέριφο (από κοινού με σύζυγο), το 25% αγροτεμαχίου 928 τ.μ. στη Σέριφο και 1 κτίσμα μύλου (ερειπωμένο)
Καταθέσεις: 857,35 ευρώ και από κοινού με τη μητέρα του 3.111,36 ευρώ
Μέσα: 1 ΙΧ
ΣΥΖΥΓΟΣ
Εισόδημα: 5.447,56 ευρώ
Ακίνητα: από κοινού οικία στη Σέριφο, το 25% αγροτεμαχίου στη Σέριφο
Συμμετοχές: Εκποίησε μερίδιο συμμετοχής σε ΕΠΕ (κεφάλαιο 12.150 ευρώ)
Μέσα: 1 μοτοσυκλέτα



ΑΝΝΑ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ
Εισόδημα: 117.072,87 ευρώ
Ακίνητα: Ποσοστά επί 4 διαμερισμάτων στην Γλυφάδα (184, 110, 77 και 33 τ.μ.), το 50% οικίας στον Πολύγυρο Χαλκιδικής, το 50% διαμερίσματος 95 τ.μ. στο Βέλγιο
Καταθέσεις: 207.058,14 ευρώ και το ανήλικο τέκνο 57.512,75 ευρώ
Μετοχές: 3.315 μερίδια αμοιβαίων κεφαλαίων και άλλα μερίδια αξίας 145.000 ευρώ, αγόρασε μερίδια αξίας 101.111,25 ευρώ και ομόλογα 21.000 ευρώ, πούλησε μερίδια 56.888,2 ευρώ
Μέσα: 1 ΙΧ 1.998 κ.ε.
ΣΥΖΥΓΟΣ
Εισόδημα: 112.493,73 ευρώ
Ακίνητα: Ποσοστά επί 4 διαμερισμάτων στην Γλυφάδα (184, 110, 77 και 33 τ.μ.), 1 οικόπεδο στην Εύβοια 1.025 τ.μ., το 50% οικοπέδου στην Κηφισιά 632 τ.μ., 1 οικία στα Χανιά, 1 αποθήκη και 1 άλλο περιουσιακό στοιχεία στην Αθήνα, το 50% διαμερίσματος 95 τ.μ. στο Βέλγιο
Καταθέσεις: 57.036,36 ευρώ, 18.321,29 δολάρια ΗΠΑ, 1.090,49 λίρες Αγγλίας
Μετοχές: μετοχές αξίας 13.200 ευρώ
Συμμετοχές: εταίρος σε ΕΠΕ παροχής υπηρεσιών (κεφάλαιο 60.000 ευρώ)
Μέσα: 1 ΙΧ 1.360 κ.ε.

Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Η αφοπλιστική απάντηση ενός "Τροικανού" σε δημοσιογράφους...

Τρίτη, 28 Ιουνίου 2011

Η αφοπλιστική απάντηση ενός "Τροικανού" σε δημοσιογράφους...

Με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον ακούσαμε πριν από ημέρες την απάντηση την οποία έδωσε ένα από τους ανθρώπους της Τρόικας, σε σχόλια τα οποία ακούστηκαν κατά τη διάρκεια της παρουσίας του σε Restaurant των Αθηνών.


Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια που ένα από τα υψηλόβαθμα στελέχη της Τρόικας βρίσκονταν σε ένα Restaurant της ευρύτερης περιοχής του Κολωνακίου δέχθηκε τα σχόλια και την κριτική μιας παρέας δημοσιογράφων οι οποίοι βρίσκονταν σε διπλανό τραπέζι.
Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια του γεύματος, ο ένας από τους δημοσιογράφος (υπήρξαν κάποια λιγότερα σχόλια και από τους υπόλοιπους) απευθύνθηκε σε σχετικά επιθετικό, αλλά και σχετικά ειρωνικό ύφος στο στέλεχος του ΔΝΤ (κάτι το οποίο τον εκνεύρισε ιδιαίτερα), κάνοντας του σχόλια/κριτική για τα νέα μέτρα και συνολικά για την πολιτική του μνημονίου. Μάλιστα, ο δημοσιογράφος στο σύντομο μονόλογο που είχε προσπαθούσε να εξηγήσει ότι το μνημόνιο οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στη χρεοκοπία, ενώ κάπου εκεί ήρθε η απάντηση του στελέχους της Τρόικας, η οποία θα λέγαμε ότι ξάφνιασε τους παρευρισκομένους.
Να σημειωθεί μάλιστα, ότι μετά την απάντηση ο αξιωματούχος της Τρόικας αποχώρησε φανερά εκνευρισμένος, πριν καν τελειώσει το γεύμα του.
Ποια ήταν λοιπόν η απάντηση:
“Γιατί κατηγορείται το μνημόνιο, αφού αυτό δεν εφαρμόστηκε ουσιαστικά ποτέ. Η βασική παράμετρος του μνημονίου είναι η πάταξη της φοροδιαφυγής και η μείωση δαπανών, τα οποία ποτέ δεν έγιναν. Αφού λοιπόν δεν γίνεται αυτό, αυξάνονται οι φόροι και επιβάλλονται περικοπές στους μισθούς. Εμείς έχουμε προειδοποιήσει για αυτό. Ζητείστε λοιπόν τις ευθύνες από αλλού και αν είστε πραγματικά δημοσιογράφος, όπως μου λέτε, γράψτε για αυτούς που παίρνουν τις πολιτικές αποφάσεις στη χώρα σας και όχι για τις ευθύνες του ΔΝΤ και της Ε.Ε.. Καλησπέρα σας”.
Τώρα για να λέμε την αλήθεια σκεφτόμενοι την απάντηση προβληματιστήκαμε ιδιαίτερα και αναρωτηθήκαμε μήπως τελικά το στέλεχος της Τρόικας έχει δίκαιο.
Ειδικά για όλους εμάς που γνωρίζουμε πως λειτουργεί αυτή η χώρα, ξέρουμε ότι ποτέ, ακόμη και αυτές τις δύσκολες ώρες που η χώρα βρίσκεται κοντά στην χρεοκοπία, δεν θέλησαν οι πολιτικοί να κυνηγήσουν τα πραγματικά προβλήματα της χώρας που είναι κυρίως η φοροδιαφυγή, αλλά και η σπατάλη στο δημόσιο.
Μήπως λοιπόν, χωρίς να θέλουμε να πούμε ότι το μνημόνιο είναι απόλυτα σωστό, η αλήθεια είναι ότι εμείς ακολουθούμε μια δική μας μνημονιακή πολιτική οδηγώντας στο “πετσόκομμα” των μισθών, είτε άμεσα είτε έμμεσα με την επιβολή νέων δυσβάσταχτων φόρων και απλά ρίχνουμε την ευθύνη, όπως το συνηθίζουμε σαν λαός, στους άλλους. Μάλλον κάτι τέτοιο τελικά συμβαίνει, αφού το κράτος ήθελε σίγουρα συμμάζεμα, απλά εμείς το κάνουμε για ακόμη μια φορά με τη δική μας λογική, όπου η πρώτη προτεραιότητα είναι να προστατευθούν τα γνωστά μικροπολιτικά συμφέροντα.

http://www.greekfinanceforum.com/

Είναι δεδομένο οτι θα χρεοκοπήσουμε. Πότε όμως;; Και μετά τι;;;

Τρίτη, 28 Ιουνίου 2011

Είναι δεδομένο οτι θα χρεοκοπήσουμε. Πότε όμως;; Και μετά τι;;;

Το χρέος όλοι γνωρίζουν οτι δεν είναι βιώσιμο και οτι κάποια στιγμή αναγκαστικά θα χρεοκοπήσουμε. Γιατί όχι όμως τώρα;; Ακόμη και το Υπουργείο Οικονομικών στην εκθεσή του για το Μεσοπρόθεσμο αποκαλύπτει οτι και με όλα αυτα τα μέτρα σε 3 με 4 χρόνια θα χρωστάμε περισσότερα, λόγω των τόκων!
Με μια δόση απίστευτης ειλικρίνειας ο υφυπουργός Εσωτερικών Πάρις Κουκουλόπουλος είχε αποκαλύψει πριν λίγες ημέρες...
οτι στη ΚΤΕ ο τότε υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου τους είχε μεταφέρει οτι έχει γίνει συμφωνία της Ευρωπαικής Ένωσης με την κυβερνησή μας να μετατεθεί η χρεοκοπία σε 3 με 4 χρόνια!! (Δείτε παρακάτω το video με τις δηλώσεις του).

Τα λόγια του ήταν συγκεκριμμένα:

"Στο χθεσινό ΚΤΕ είχαμε μια πολύ σημαντική ανακοίνωση από τον Υπουργό Οικονομικών, που ο καθένας μπορεί να την κρίνει !!!
Φαίνεται ότι το ζήτημα της επαπειλούμενης χρεοκοπίας, μετατέθηκε για μετά από 3-4 χρόνια..
Έχει γίνει επιλογή από την Ε.Ε σε συμφωνία με την χώρα μας...να μετατεθεί η επαπειλούμενη χρεοκοπία σε 3-4 χρόνια...
Κ. Παπαδάκη σας λέω όλη την αλήθεια, δεν σας λέω την μισή..."

Γιατί λοιπόν αφού είναι αναπόφευκτη η χρεοκοπία δεν γίνετε μια ώρα νωρίτερα;;

Οι λόγοι:

1. Το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων με τον συνεχή εκβιασμό ή τα δίνετε ή πτωχεύουμε να φτάσει σε πολύ χαμηλά επίπεδα.
Ήδη σε εξέλιξη με την 5η δόση, θα έρθει και η 6η και η 7η κλπ.

2. Λόγω της επαπειλούμενης χρεοκοπίας γίνετε ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας σε εξευτελιστικές τιμές ακόμη και των κερδοφόρων κρατικών επιχειρήσεων!
Ήδη σε εξέλιξη.

3. Χρεοκοπία. Ο πρώτος στόχος επετεύχθη. Οι Ευρωπαίοι δεν μας χρειάζονται άλλο, μας γυρνάνε στη δραχμή και πλέον το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων θα πρέπει να φτάσει σε σημείο πείνας και χωρίς να έχουμε δημόσια περιουσία πλέον.

4. Τελικός σκοπός: Αφού οι Έλληνες θα έχουν άλλες προτεραιότητες, θα μπεί σε εφαρμογή και το τελικό σχέδιο. Ποιό είναι αυτό; Μα φυσικά το ξεπούλημα και της δημόσιας ΓΗΣ (Θράκη,Αιγαίο,Κρήτη κλπ. κλπ.)...

Και γιατί όλα αυτά;; Μα είναι επίσης γνωστό οτι κάτω απο την Ελλάδα και μέχρι τα όρια της δικιάς μας ΑΟΖ (Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης) που επεκτείνετε εώς την Κύπρο και εώς τα βόρεια της Αφρικής υπάρχει τεράστιος ορυκτός πλούτος που δεν τολμάμε ακόμη να εκμεταλλευτούμε!

Για όλα τα παραπάνω υπάρχει ενα άτομο που κάνει οτι μπορεί ώστε να επιτευχθούν. Για πιο λόγο; Πολλές οι θεωρείες χωρίς όμως να μπορεί να πεί κανείς με σιγουριά. Ποιός είναι αυτός;
Δυστυχώς ο Αμερικανοελληνοεβραίος πρωθυπουργός μας...

Ελληνική Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ανεκμετάλλευτη!)






















Προβληματισμός...

Τρίτη, 28 Ιουνίου 2011

Προβληματισμός...

Είμαι 30 χρονών και ΧΩΡΙΣ όνειρα... Γιατί;;;; Πού έκανα λάθος;;; Όσο καιρό κάθωμαι και τα σκέφτωμαι δεν βρίσκω πουθενά τον εαυτό μου...
και τους υπόλοιπους ανθρώπους της γενιάς μου να έχουν κάνει το παραμικρό μεμτό. Έχω όμως καταλάβει 2 - 3 πράγματα και έχω φτάσει σε ένα συμπέρασμα που θα ήθελα να τα μοιραστώ μαζί σας...
1) Το 1974 μια ολόκληρη γενιά ανθρώπων, με την στίρηξη όλης της κοινής γνώμης και με όλες τις ευχές του απλού κόσμου κατάφερε και κατέλυσε ένα καθεστώς διαδηλώνοντας ΕΙΡΗΝΙΚΑ. Από το 1975 μέχρι σήμερα οι ίδιοι άνθρωποι, η ίδια γενιά καταφέρανε αρκετά πράγματα, όπως : α) Να κυβερνήσουν τον τόπο, β) Όλες οι επερχόμενες γενιές να ΜΗΝ έχουν όνειρα για το μέλλον και γ) Να καταχρεώσουν την χώρα με υπέρογκα ποσά, απλά και μόνο για να κάνουν την ζωάρα τους.
2) Το 1981 που όλη η χώρα πίστεψε έναν άνθρωπο ("ηγέτη") και ο οποίος άνθρωπος κατάφερε και έκανε το 90 % των πολιτών Προέδρους και Γραμματείς. Με αποτέλεσμα, όπου και αν βρεθείς και φωνάξεις "Πρόεδρε" να γυρίσουν όλοι όσοι σε ακούν (δοκιμάστε το, πιάνει πάντα).
3) Το 1993 ένας άλλος πολιτικός είπε πως η χώρα θα καταστραφεί και τον βγάλανε τρελό και επικίνδυνο και η κυβέρνησή του έπεσε.
4) Το 1999 ο τότε πρωθυπουργός ανακοίνωσε την είσοδο της χώρας στο ευρώ. Οι Έλληνες όμως δεν είχαν καταλάβει την πραγματική αξία ενός ευρώ. Με αποτέλεσμα όλα τα είδη να ανέβουν κατα 1000% οι τιμές τους.
Σημείωση ότι σε όλα τα προηγούμενα ΠΑΝΤΑ υπήρχαν άνθρωποι από το Πολυτεχνείο.....
Και φτάνουμε στο συμπέρασμα : Τι σημαίνει ότι ανήκουμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση; Η Ευρώπη μέχρι που έχει σύνορα; Δεν πρέπει η Ευρώπη να προστατεύει τα σύνορά της; Μήπως είναι οικονομική ΜΟΝΟ ένωση; Γιατί δεν βγαίνει ένας Βο(υ)λευτής και να πει τα εξής απλά :
1) Να πληρώσει επιτέλους η Γερμανία τα δεδικασμένα της προς εμάς, τα οποία είναι περίπου 500 δις ευρώ. Με αυτά ξεπληρώνουμε το χρέος μας και δημιουργούμε μια γερή βάση για να ξαναχτιστεί η Ελλάδα.
2) Η Ελλάδα να μειώσει τον στρατό της στα απολύτος απαραίτητα άτομα και να σταματίσει τα συνεχεί εξοπλιστικά προγράμματα. Είναι ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ της Ευρωπαϊκής Ένωσης να προστατέψει την εδαφική ακεραιότητα των μελών της. (Εάν τα λεφτά που πηγαίνουν στον στρατό πηγαίνανε στην Παιδεία και στην Υγεία θα είχαμε τα καλύτερα Πανεπιστήμια και Νοσοκομεία στον κόσμο ΔΩΡΕΑΝ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ).
3) Ακούγετε πως η Ελλάδα είναι περιοχή φιλέτο. Γιατί δεν την αξιοποιούμε; Για παράδειγμα έχουμε πετρέλαιο, ας το εξορύξουμε να μην εξαρτώμαστε από ΚΑΝΕΝΑΝ. Υπάρχει μεγάλος πλούτος σε διάφορα ενδιαφέροντα κοιτάσματα, όμως οι κυφήνες δεν κάνουν τίποτα.

Και τελειώνω με ένα μεγάλο ΓΙΑΤΙ;;;;;;

Αναγνώστης