Οδηγίες για της εκλογές, πως ψηφίζουμε, διαβάστε με προσοχή τα link κ' την τακτική!

Οδηγίες για της εκλογές, Οδηγίες για της εκλογές, Οδηγίες για της εκλογές, Οδηγίες για της εκλογές, Οδηγίες για της εκλογές, Οδηγίες για της εκλογές, Οδηγίες για της εκλογές,


Οδηγιες για ψηφοφορους κ' Εκλογες , Πόσο δίκιο έχω !!!!!!,
Kαινούργιο Σύνταγμα; ,Real-Democracy Το άρθρο μας.


Οδηγίες για της εκλογές, Οδηγίες για της εκλογές, Οδηγίες για της εκλογές, Οδηγίες για της εκλογές, Οδηγίες για της εκλογές, Οδηγίες για της εκλογές, Οδηγίες για της εκλογές,

Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Καποιες ενδιαφερουσες αποψεις ....

Σήμερα πρώτη μέρα κίνησης των αγανακτισμένων Ελλήνων η ειδησιογραφία είναι πολύ μα πολύ ενδιαφέρουσα, παραθέτω από μια σημαντική εφημερίδα του Αστικού χώρου κάποια ρεπορτάζ, και πως έχουν δοθεί από το newsit. Οσοι θελετε μπορειτε να διαβασετε και πίσω απο τις λεξεις... οι σκεψεις, οι αποριες και τα συμπερασματα ειναι σπιρτο σε αποθηκη μπαρουτιου.

Λουρος Μαυρος

________

Απο εδω

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_100069_25/05/2011_443353

«Τον είδα πεσμένο μέσα στα αίματα»

Τι κατέθεσαν η σύζυγος του Μ. Καντάρη και οι δύο Αφγανοί, κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του

Του Γιαννη Σουλιωτη

Τη δραματική στιγμή που αντίκρισε αιμόφυρτο στο πεζοδρόμιο της 3ης Σεπτεμβρίου τον 44χρονο Μανώλη Καντάρη περιγράφει στην κατάθεσή της η 40χρονη σύζυγός του, Σ. Β. Απευθυνόμενη στους αστυνομικούς του τμήματος Δίωξης Ανθρωποκτονιών η 40χρονη μητέρα δύο παιδιών δήλωσε: «Περίπου στις 5.30 του τηλεφώνησα για να δω πού είναι, όμως δεν απάντησε. Τον πήρα στο κινητό του που ’χει τον αριθμό... Συνέχισα να του τηλεφωνώ μέχρι τις 5.38, όμως αυτός δεν απαντούσε. Τότε, μαζί με τη μητέρα μου αποφασίσαμε να κατέβουμε από το σπίτι για να βρούμε τον Μανώλη. Καθώς ανεβαίναμε την οδό Ηπείρου προς την οδό 3ης Σεπτεμβρίου είδαμε στη γωνία των δύο δρόμων ένα περιπολικό. Τότε κατάλαβα ότι κάτι έχει συμβεί και έστειλα τη μητέρα μου για να δει», καταθέτει η 40χρονη γυναίκα και συνεχίζει: «Η μητέρα μου πλησίασε και είδε ότι είχαν χτυπήσει τον Μανώλη και είχε πέσει στο πεζοδρόμιο, μέσα στα αίματα. Οσο η μητέρα μου ήταν κοντά στους αστυνομικούς, εγώ τηλεφώνησα και πάλι στο κινητό του συζύγου μου και το άκουσα να χτυπάει. Μετά από πολύ λίγο πλησίασα κι εγώ και είδα τον σύζυγό μου στο πεζοδρόμιο της 3ης Σεπτεμβρίου να είναι πεσμένος ανάσκελα στην άκρη του πεζοδρομίου, μέσα στα αίματα. Το περιπολικό είχε ήδη φτάσει εκεί από τις 5.30, γιατί λίγο πριν πάρω τον σύζυγό μου τηλέφωνο, βγήκα στο μπαλκόνι να δω πού είναι και είδα τον φάρο του περιπολικού». Ολοκληρώνοντας την κατάθεσή της η 40χρονη δήλωσε ότι «δεν πλησίασα τον σύζυγό μου αρκετά κοντά γιατί δεν με άφηναν».

Οι δύο Αφγανοί που συνελήφθησαν για τη δολοφονία του 44χρονου ρίχνουν τις ευθύνες στον τρίτο κατηγορούμενο, υπήκοο Πακιστάν, που συνεχίζει να διαφεύγει τη σύλληψη. Ο 20χρονος Αφγανός στην κατάθεσή του ισχυρίζεται: «Υστερα από κάποιες ώρες, δεν θυμάμαι ακριβώς γιατί ήμασταν μεθυσμένοι, ο Πακιστανός είδε έναν άνδρα που είχε κρεμασμένη στον ώμο του μια κάμερα να περπατάει στο πεζοδρόμιο. Μόλις έστριψε αριστερά, ο Πακιστανός τον πλησίασε και του τράβηξε την τσάντα. Αυτός αντέδρασε και άρχισε να λέει κάτι στα ελληνικά. Τότε ο Πακιστανός από τη μέση του έβγαλε ένα μαχαίρι 20 πόντους και τον μαχαίρωσε τουλάχιστον μια φορά. Αυτός που είχε την κάμερα φάνηκε ότι πόνεσε πολύ, παραπάτησε κι έπεσε κάτω. (...) Ο Πακιστανός μάς έδωσε την κάμερα να την πάρουμε εμείς. Στη συνέχεια χωρίσαμε και εγώ με τον φίλο μου πήγαμε σπίτι και κοιμηθήκαμε». Σε παρόμοιους ισχυρισμούς προέβη και ο δεύτερος συλληφθείς, Αφγανός 27 ετών: «Μόλις ο Πακιστανός τον μαχαίρωσε, ο Ελληνας άρχισε να φωνάζει. Τότε, ο Χαν με τον Πακιστανό έτρεξαν προς τα εκεί απ’ όπου είχαμε έρθει και ο Πακιστανός μού φώναξε να τους ακολουθήσω. Ομως εγώ φοβήθηκα (...) του φώναξα ότι θα πήγαινα στην Αστυνομία και ο Πακιστανός μού είπε ότι θα με σκοτώσει. Εφτασα τρέχοντας κοντά σε ένα αστυνομικό τμήμα και μόλις ο Πακιστανός είδε την αστυνομία έφυγε. Εγώ, τότε γύρισα σπίτι και κοιμήθηκα».

Στη δικογραφία περιλαμβάνεται, τέλος, κατάθεση αλλοδαπού στον οποίο απευθύνθηκαν για να πουλήσουν την κάμερα. «Επειδή ήμουν σίγουρος ότι αυτός είχε κάνει το κακό στον Ελληνα, τον ρώτησα, “για μια κάμερα ρε μ... σκότωσες έναν άνθρωπο;” και αυτός μου είπε, φώναζε πολύ, κλέφτης, βοήθεια, τι να έκανα;».

Απο εδω

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_2_25/05/2011_443290

Ισπανικό μοντέλο στον Εβρο

Της Μαριας Δεληθαναση

Ενας φράχτης 10 χλμ. στη Μελίγια και ένας δεύτερος 8 χλμ. στη Θέουτα σε συνδυασμό με Κέντρο Πρώτης Υποδοχής (στη Θέουτα) είναι το μοντέλο ανακοπής της πορείας μεταναστών και προσφύγων προς την Ευρώπη που έχει ακολουθήσει από τα μέσα της δεκαετίας του 2000 η Ισπανία και σκοπεύει να υιοθετήσει η Ελλάδα. Με τους δύο φράχτες η Ισπανία κατάφερε να ανακόψει σχεδόν πλήρως το κύμα από την υποσαχάρια Αφρική. Είναι χαρακτηριστικό ότι πλέον κύρια πύλη μη νόμιμης εισόδου στη χώρα είναι το αεροδρόμιο της Μαδρίτης με μετανάστες προερχόμενους από τη Β. Αμερική.

Το αρχικό ύψος των τριών μέτρων στους φράχτες το 2005 ανέβηκε στα έξι μέτρα το 2008 μετά τις τελευταίες μαζικές προσπάθειες εισόδου στους ιδιότυπους ισπανικούς θύλακες της Β. Αφρικής. Κάθε φράχτης αποτελείται από δύο σειρές συρματοπλεγμάτων με δρόμο ανάμεσά τους για τις περιπολίες της ισπανικής αστυνομίας. Αισθητήρες θερμότητας, κάμερες και άλλα όργανα προηγμένης τεχνολογίας συμπληρώνουν το τείχος απαγόρευσης για τους ρακένδυτους ανεπιθύμητους. Το αρχικό κόστος για τους δύο φράχτες (όταν είχαν ύψος 3 μ.) ήταν 30 εκατ. ευρώ για τη Θέουτα και 33 εκατ. ευρώ για τη Μελίγια. Αυτό καλύφθηκε -όπως και το επιπρόσθετο- από την Ε. Ε. μέσω της δημιουργίας της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Συνόρων το 2005 και ευρωπαϊκή «προίκα» 285 εκατ. ευρώ για την πρώτη περίοδο 2007 - 2013. (Επιπλέον από την Ε. Ε. δίνονται για όλες τις χωρες της 760 εκατ. ευρώ για επιστροφές αλλοδαπών στις χώρες καταγωγής και 2,2 εκατ. ευρώ για την ισχυροποίηση των εξωτερικών συνόρων της Ε. Ε.)

Τα επικριτικά σχόλια για την ανεξέλεγκτη επιστροφή ανδρών, γυναικών και παιδιών που κατάφερναν να περάσουν στους θύλακες οδήγησε το 2005 στην ταυτόχρονη δημιουργία ένας ανοιχτού κέντρου πρώτης υποδοχής στη Θέουτα. Υπό τη διοίκηση του υπ. Μετανάστευσης της Ισπανίας, το κέντρο έχει χαλαρή φύλαξη μετά τις 11 το βράδυ από ιδιωτική εταιρεία, σίτιση επίσης από ιδιωτική εταιρεία, κοινωνιολόγους και ψυχολόγους, υπαλλήλους του υπ. Μετανάστευσης, νομική υποστήριξη (ώστε οι αλλοδαποί να μαθαίνουν τα δικαιώματά τους), ιατροφαρμακευτική παρακολούθηση από τον Ερυθρό Σταυρό. Μέσα στο κέντρο γίνεται σειρά δημιουργικών δραστηριοτήτων και εκμάθηση επαγγελμάτων (όπως κτίσιμο, συντήρηση κτιρίων, κήπων) που μπορούν στη συνέχεια να χρησιμοποιήσουν οι αλλοδαποί για να εργαστούν εκτός ή εντός του κέντρου. Τυπικά ο ανώτατος χρόνος διαμονής στο κέντρο είναι οι έξι μήνες. Η συμπεριφορά, όμως, της διοίκησης διαφοροποιείται σε όσους επιδεικνύουν ικανότητα ενσωμάτωσης.

Τη μελέτη του ισπανικού μοντέλου έχει αναλάβει η υφυπουργός Εργασίας κ. Αννα Νταλάρα που συνεργάζεται στενά με την ομόλογό της υπ. Μετανάστευσης (και υφ. Εσωτερικών Υποθέσεων) κ. Αννα Τερόν. Οπως σημειώνει στην «Κ» η Ελληνίδα υφυπουργός: «Η κατασκευή του φράκτη στους ισπανικούς θύλακες της Θέουτα και της Μελίγια έχει αποδώσει καρπούς. Ομως πρέπει να επισημάνουμε κάποια πράγματα. Τα σύνορα εκεί είναι εξαιρετικά περιορισμένα και βρίσκονται μακριά από την Ιβηρική Χερσόνησο, άρα τον πυρήνα της Ε. Ε. Ως εκ τούτου είναι ευκολότερη η επιχειρησιακή φύλαξή τους. Παράλληλα λειτουργεί Κέντρο Πρώτης Υποδοχής συντελώντας σημαντικά στην αποτελεσματική και σύμφωνη με τους διεθνείς κανόνες διαχείριση των αλλοδαπών χωρίς χαρτιά. Το κέντρο αυτό αποτελεί μπούσουλα και για τα δικά μας Κέντρα Πρώτης Υποδοχής που βρίσκονται σε στάδιο σχεδιασμού και υλοποίησης, όπως έχει ανακοινώσει ο καθ’ ύλην αρμόδιος υπουργός κ. Χρήστος Παπουτσής».

Και συνεχίζει: «Συνδυαστικά με τα παραπάνω λειτουργεί και η πολιτική ένταξης μεταναστών που ακολουθεί η Ισπανία, με έντονο τον ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης και τα προγράμματα αναπτυξιακής βοήθειας προς τις χώρες προέλευσης». Είναι αλήθεια ότι η Ισπανία με τελευταία νομιμοποίηση το 2008 και ευνοϊκή για τους αλλοδαπούς αλλαγή του νόμου το 2010 παρέχει δυνατότητα νομιμοποίησης μετά τριετή παράνομη παραμονή στη χώρα, εφόσον ο αλλοδαπός μπορεί να αποδείξει ότι στο διάστημα αυτό εργαζόταν. Συγχρόνως, η τοπική αυτοδιοίκηση καλλιεργεί εξατομικευμένη σχέση εμπιστοσύνης με κάθε αλλοδαπό, χωρίς να εμπλέκεται η αστυνομία, ώστε να γνωρίζει τον βίο και την πολιτεία του καθενός. Και είναι η ίδια η τοπική αυτοδιοίκηση που δίνει ή αρνείται τη συγκατάθεσή της στη νομιμοποίηση του αλλοδαπού κατά τον τέταρτο χρόνο της διαμονής του.

«Ο φράκτης στον Εβρο πρέπει να αντιμετωπίζεται ως μια επιμέρους πτυχή της ευρύτερης πολιτικής μας για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού» σημειώνει η κ. Νταλάρα. «Οπως έχει πει και ο κ. Παπουτσής, ο υπό σχεδιασμό φράκτης δεν αποτελεί πανάκεια για το μεταναστευτικό ζήτημα. Αξιοποιώντας την ισπανική εμπειρία συνεργαζόμαστε με τα συναρμόδια υπουργεία για να δημιουργήσουμε τα ΚΕΠΥ, να ενεργοποιήσουμε συμφωνίες επιστροφής, να θέσουμε σε εφαρμογή τον νέο νόμο για το άσυλο, αλλά και να συνεργαστούμε με τους εταίρους μας στην αναδιανομή βαρών».

Απο εδω

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_politics_1_25/05/2011_443358

Επαναφορά βίζας ζητεί η E.E.

Του ανταποκριτή μας στις Βρυξελλες Kωστα Kαρκαγιαννη

Την επαναφορά της υποχρέωσης θεώρησης βίζας για πολίτες τρίτων χωρών όταν υπάρχει σοβαρή παραβίαση των κανόνων, πρότεινε χθες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Παράλληλα, προτείνεται νέα στρατηγική προσέγγιση για το θέμα της μετανάστευσης από χώρες ιδίως της Βορείου Αφρικής.

Η πρόταση της Κομισιόν, να μπορεί στο μέλλον να επιβάλλεται γρήγορα η υποχρέωση θεώρησης βίζας είναι το αποτέλεσμα της πίεσης που άσκησαν τους τελευταίους μήνες πολλά κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Αιτία είναι το γεγονός ότι το 2010 και τους πρώτους μήνες του 2011 πολλοί φτωχοί κάτοικοι κρατών των δυτικών Βαλκανίων (κυρίως Ρομά) εκμεταλλευόμενοι την άρση της υποχρέωσης θεώρησης βίζας για ταξίδια στη Ζώνη Σένγκεν ταξιδεύουν σε κράτη-μέλη της Ε.Ε. και στη συνέχεια ζητούν άσυλο. Το αίτημά τους απορρίπτεται αφού πρόκειται συνήθως για οικονομικούς μετανάστες. Πολίτες από τη FYROM και τη Σερβία θεωρείται ότι είναι αυτοί που εκμεταλλεύονται την άρση θεώρησης βίζας.

Σύμφωνα με τη νέα πρόταση της Επιτροπής, τα κράτη-μέλη της Ενωσης θα μπορούν να αποκαθιστούν γρήγορα την υποχρέωση θεώρησης βίζας στην περίπτωση που παρατηρείται «μεγάλη εισροή λαθρομεταναστών ή μια ξαφνική αύξηση αστήρικτων αιτημάτων για παροχή ασύλου», αναφέρεται στην πρόταση της Επιτροπής. Η χειραγώγηση κατά κάποιο τρόπο του υπάρχοντος συστήματος είναι ενδεχομένως πρόβλημα. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια και ακόμη περισσότερο μετά τις επαναστάσεις στη Β. Αφρική αυξάνεται η απροθυμία των κρατών-μελών της Ε.Ε. να κρατήσουν ανοιχτά τα σύνορα τους. Στις αρχές Μαΐου η Επιτροπή κατέθεσε μετά την απαίτηση πολλών κρατών-μελών πρόταση, ώστε υπό συγκεκριμένες συνθήκες να επανεισάγονται οι έλεγχοι στα εσωτερικά σύνορα της Ζώνης Σένγκεν. Οι τελικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν στη Σύνοδο Κορυφής στις 24 Ιουνίου. Η νέα προσέγγιση με τις χώρες της Β. Αφρικής, σε πρώτη φάση την Αίγυπτο και την Τυνησία, βασίζεται στην πρόταση, η Ευρωπαϊκή Ενωση να βοηθάει τις χώρες να αναπτυχθούν οικονομικά και πολιτικά με αντάλλαγμα την πρόληψη της λαθρομετανάστευσης προς τις χώρες της Ενωσης και επιπλέον την υπογραφή συμφωνιών επανεισδοχής.

Τέλος, χθες παρουσιάστηκε η ετήσια έκθεση για τη Μετανάστευση και το Ασυλο, στην οποία γίνεται αναφορά στα μέτρα που έλαβε η Ε.Ε., προκειμένου να ενισχύσει τη φύλαξη των εξωτερικών συνόρων της Ελλάδας με την Τουρκία στην περιοχή του Εβρου. Τα κράτη-μέλη καλούνται να υπογράψουν μέχρι το τέλος του 2012 την κοινή ευρωπαϊκή πολιτική για το άσυλο, να ενισχύσουν τους συνοριακούς ελέγχους και να λάβουν μέτρα κατά της παράνομης μετανάστευσης.

Απο εδω

http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=79049&catid=4

Κυκλοφορούσε επι 3 χρόνια παράνομα στο κέντρο της Αθήνας. Είχε συλληφθεί πριν από τα Χριστούγεννα με ναρκωτικά αλλά αποφυλακίστηκε λίγο πριν το Πάσχα με ευνοϊκούς όρους.

'Οπως γράφει το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, ο ένας από τους δολοφόνους του 44χρονου οικογενειάρχη Μανώλη Καντάρη κυκλοφορούσε σαν σκιά με ένα μεγάλο μαχαίρι στο ζωνάρι του και τρομοκρατούσε περαστικούς στα στενά της Ομόνοιας.

Η αποκάλυψη αυτή ξεπερνάει την λογική. Λαθρομετανάστης, συλλαμβάνεται με ναρκωτικά, φυλακίζεται, κάνει χρήση ευνοϊκών διατάξεων του νόμου - παρότι λαθραίος - και αφήνεται ελεύθερος αντι να απελαθεί από την χώρα!

'Οπως λένε οι αστυνομικοί, όταν αποφυλακίστηκε, έφτιαξε μια ομάδα και λήστευαν και τρομοκρατούσαν περαστικούς στην Ομόνοια.
Σύχναζε όπως γράφει η εφημερίδα σε ένα βρόμικο γκέτο του κέντρου και από εκεί είχε συλληφθεί με 16 γραμμάρια χασίς.
Αυτό που είχε καταλάβει πολύ καλά ήταν πως μπορούσε να κάνει ότι θέλει αφού το ελληνικό κράτος στην περίπτωσή του δεν είχε δείξει καμμία σοβαρότητα...

Απο εδω

http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=79556&catid=4

Παραδέχτηκαν ότι ήταν μπροστά στο φονικό, αλλά τόσο μεθυσμένοι που δεν... καταλάβαιναν και μετά πήγαν για ύπνο! Ανακριτής και Εισαγγελέας τους έστειλαν στη φυλακή.

Δεν έπεισαν οι δυο Αφγανοί πως δεν έχουν καμία σχέση με τη στυγερή δολοφονία του 44χρονου Μανώλη Καντάρη, στις 10 Μαΐου, στη συμβολή των οδών Ηπείρου και Γ’ Σεπτεμβρίου. Τα ρίχνουν όλα στον Πακιστανό που δεν έχει συλληφθεί ακόμα. Μετά τις απολογίες τους στον ανακριτή, οδηγήθηκαν στη φυλακή. 

Οι δύο νεαροί κατηγορούμενοι, 27 και 20 χρονών, φέρονται να αρνούνται την αποτρόπαιη δολοφονία 44χρονου άνδρα και να υποστηρίζουν πως ο τρίτος δράστης, ο ένας Πακιστανός που εξακολουθεί να καταζητείται, ήταν εκείνος που μαχαίρωσε το θύμα και του πήρε την κάμερα. 

Υποστηρίζουν επίσης πως δεν γνώριζαν τις προθέσεις του Πακιστανού όταν εντόπισε και ακολούθησε «τον Έλληνα που είχε κρεμασμένη μια τσάντα στον ώμο». Και οι δύο κατηγορούμενοι υποστηρίζουν πως ήταν μεθυσμένοι γιατί είχαν πιει πολλές μπίρες, ενώ ο μικρότερος υποστηρίζει πως δεν γνώριζε από πριν τον Πακιστανό. Και οι δύο, σύμφωνα και με τις προανακριτικές τους καταθέσεις, μετά το φονικό πήγαν για ύπνο.

Ο 27χρονος υποστηρίζει πως βρίσκεται παράνομα στην Ελλάδα περίπου ένα χρόνο, ενώ ο 20χρονος περίπου έξι μήνες.

Απο εδω

http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=78790&catid=4

Ψάχνουν τον τρίτο δράστη της στυγερής δολοφονίας που είναι ένας Πακιστανός. Η αστυνομία είναι πεπεισμένη ότι αυτός που τράβηξε μαχαίρι είναι ο 27χρονος αφγανός.

Η δολοφονία του 44χρονου Μανώλη Καντάρη συγκλόνισε όλο το πανελλήνιο. Και πως να μην το συγκλονίσει. Τον σκότωσαν εν ψυχρώ για να του πάρουν μια κάμερα που είχε μαζί του ενώ θα πήγαινε την γυναίκα του στο μαιευτήριο να γεννήσει.

Όλα έγιναν το πρωί της 10ης Μαΐου στην οδό 3ης Σεπτεμβρίου. Σήμερα η αστυνομία έχει στα χέρια της τους δύο από τους τρεις δράστες της δολοφονικής επίθεσης. Δύο Αφγανοί ένας 27 και ένας 20 ετών συνελήφθησαν και ομολόγησαν ότι συμμετείχαν στην δολοφονία του Καντάρη και πως αυτός που τον σκότωσε είναι ένας Πακιστανός που αναζητείται.

Όμως η αστυνομία θεωρεί πως αυτός που τράβηξε το μαχαίρι είναι ο 27χρονος αφγανός που έχει στα χέρια της.

Οι δύο Αφγανοί συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια επιχείρησης που έγινε το βράδυ της Τετάρτης από την αστυνομία σε εγκαταλελειμμένο κτίριο επί της οδού Μενάνδρου, όπου υπήρχαν πληροφορίες ότι κρύβονταν μαζί με άλλους αλλοδαπούς.

Όπως έγινε γνωστό, ο 27χρονος είχε συλληφθεί στις 3 Δεκεμβρίου 2010 για διακίνηση χασίς, προφυλακίστηκε και αφέθηκε ελεύθερος στις 5 Απριλίου 2011. Και οι δύο παρέμεναν στην Ελλάδα έχοντας υποβάλλει αιτήματα για παροχή ασύλου.

Ένα μήνα μετά αφότου αφέθηκε ελεύθερος ο 27χρονος δολοφονεί έναν 44χρονο πατέρα για να κλέψει μια κάμερα και να την πουλήσει τελικά 120 ευρώ στο Μοναστηράκι.

Απο εδω

http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=78362&catid=4

Βρήκαν τα αποτυπώματα του ενώ βασίστηκαν και σε βίντεο από δύο κάμερες. Ψάχνουν τους άλλους δύο δολοφόνους

Τον ένα από τους τρεις δράστες της στυγερής δολοφονίας του Μανώλη Καντάρη έχουν εντοπίσει οι αστυνομικές αρχές!

Σύμφωνα με “Το Βήμα”, αυτό προέκυψε από τις έρευνες των αξιωματικών της ΕΛΑΣ για την αποτρόπαια δολοφονία του 44χρονου ιδιωτικού υπαλλήλου, τα ξημερώματα της 10ης Μαϊου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες που επικαλείται το “Βήμα”, ο ταυτοποιημένος δράστης έχει ήδη αναζητηθεί στη διεύθυνση που έχει δηλώσει ως κατοικία, αλλά δεν έχει εντοπιστεί ακόμα.

Τα βίντεο από δύο κάμερες που έχουν καταγράψει τις κινήσεις των τριών δραστών της εν ψυχρώ δολοφονίας, αποτελούν τη «βάση» της έρευνας των αστυνομικών της Ασφάλειας Αττικής για την εξιχνίαση της υπόθεσης. Επίσης, αποτυπώματα των δραστών φέρεται να έχουν εντοπιστεί στα ρούχα του θύματος και σε άλλα αντικείμενα στο σημείο της δολοφονίας του 44χρονου.

Με βάση αυτά τα ευρήματα και τις καταγραφές οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής φαίνεται να έχουν καταλήξει στην ταυτότητα τουλάχιστον ενός εκ των δραστών και έχει ήδη γίνει αναζήτησή του στο κέντρο της Αθήνας, με βάση και σχετικά στοιχεία που διαθέτουν οι υπηρεσίες αλλοδαπών της ΕΛΑΣ.

Πάντως, τα σχετικά βίντεο έχουν δοθεί για επεξεργασία στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της Αστυνομίας προκειμένου να παραχθεί η ευκρινέστερη δυνατή εικόνα των δραστών. Παράλληλα επιχειρείται να συγκεντρωθούν στοιχεία για τους συνεργούς του βασικού υπόπτου από στέκια αλλοδαπών, κυρίως από χώρες της βορείου Αφρικής, στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, του Κολωνού, των Πατησίων και αλλού.

Μεγάλη έρευνα γίνεται και μέσω των συστημάτων της ΕΥΠ και της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας για τις κλήσεις κινητών τηλεφώνων που έγιναν στην περιοχή που σημειώθηκε η εν ψυχρώ δολοφονία, έτσι ώστε να βρεθούν τα κινητά που χρησιμοποίησαν οι δράστες και μέσω αυτών να προσδιοριστούν οι κινήσεις αλλά και οι επαφές τους.

Έρευνα γίνεται ακόμη και σε κλεπταποδόχους προκειμένου να προσδιορισθεί αν κάποιοι προσπάθησαν να πουλήσουν ίδιου τύπου βιντεοκάμερα με αυτήν που είχε ο άτυχος 44χρονος.

1 σχόλιο: