Οδηγίες για της εκλογές, πως ψηφίζουμε, διαβάστε με προσοχή τα link κ' την τακτική!

Οδηγίες για της εκλογές, Οδηγίες για της εκλογές, Οδηγίες για της εκλογές, Οδηγίες για της εκλογές, Οδηγίες για της εκλογές, Οδηγίες για της εκλογές, Οδηγίες για της εκλογές,


Οδηγιες για ψηφοφορους κ' Εκλογες , Πόσο δίκιο έχω !!!!!!,
Kαινούργιο Σύνταγμα; ,Real-Democracy Το άρθρο μας.


Οδηγίες για της εκλογές, Οδηγίες για της εκλογές, Οδηγίες για της εκλογές, Οδηγίες για της εκλογές, Οδηγίες για της εκλογές, Οδηγίες για της εκλογές, Οδηγίες για της εκλογές,

Παρασκευή 6 Αυγούστου 2010

Έρχονται 60.000 απολύσεις σε ΔΕΚΟ και ΟΤΑ το ερχόμενο 15μηνο - Απολύσεις προσωπικού και στην ΕΑΣ

05 Αυγ 2010

Έρχονται 60.000 απολύσεις σε ΔΕΚΟ και ΟΤΑ το ερχόμενο 15μηνο - Απολύσεις προσωπικού και στην ΕΑΣ

Aπολύσεις έρχονται στις ΔΕΚΟ που αντιμετωπίζουν το μεγαλύτερό πρόβλήμα επιβίωσης (ΟΣΕ, ΕΑΣ κλπ)και πρόκειται είτε να συγχωνευτούν είτε να πωληθούν στον ιδιωτικό τομέα...

(ΔΕΗ). Η κυβέρνηση έστω με απροθυμία λόγω του τεράστιου πολιτικού κόστους που θα έχει μια τέτοια κίνηση έχει συμφωνήσει, προκειμένου να γίνει δυνατή η εκταμίευση της β' δόσης του δανείου της τρόικας. Επίσης έχει συμφωνήσει στο άνοιγμα της αγοράς ενέργειας με την ταυτόχρονη πώληση τμήματος της ΔΕΗ. Και μετά τις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης το Νέμβριο έρχονται και χιλιαδες απολύσεις στους ΟΤΑ! Υπολογίζζεται ότι 45-60.000 υπάλληλοι των κατηγοριών αυτών θα χάσουν την δουλειά τους.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το αν θα υπάρξει μείωση προσωπικού σε φορείς του δημοσίου, οι εκπρόσωποι της τρόικας άφησαν ανοικτό το ενδεχόμενο. Μιλώντας συγκεκριμένα για τον ΟΣΕ, ο Servaas Deroose, εκπρόσωπος της τρόικας τόνισε ότι η επιχείρηση δημιουργεί ελλείμματα ενός δισεκατομμυρίου ευρώ σε ετήσια βάση. Υποστήριξε ότι εξετάζονται διάφορες εναλλακτικές λύσεις για το πώς θα αντιμετωπιστούν αυτά τα ελλείμματα και προσέθεσε ότι «είναι νωρίς για να δώσουμε λεπτομέρειες».

Όλα αυτά με την προοπτική να επιστρεψει σε 15 μήνες από σήμερα στις αγορές η ελληνική οικονομία. Να επιστρέψει δηλαδή από εκεί που με δική της απόφαση μας έβγαλε η κυβέρνηση Γ.Παπνδρέου, όπως με δική της απόφαση μας είχε βάλει στην επιτήρηση η κυβέρνηση του Κ.Καραμανλή. Φυσικά κανένας και από τους πρώην και από τους νυν κυβερνώντες δεν έχει νιώσει στο πετσί του την ανεργεία, αφού από τα ηγετικά στελέχη σχεδόν κανένας δεν έχει δουλέψει ποτέ στη ζωή του στην ελεύθερη αγορά!

Όσο για τις προβλέψεις του ΑΕΠ, αυτές εξακολουθούν να είναι μαύρες: Ενώ η γειτονική Τουρκίες που εξεδίωξε το 2004 το ΔΝΤ μετράει αυτή την στιγμή αύξηση ΑΕΠ περί το 6% οι εκπρόσωποι της τρόικας και μέλος του ΔΝΤ προέβλεψε συρρίκνωση του ΑΕΠ κατά 4% το 2010 ενώ ανέφεραν ότι το 2011 θα υπάρξει περαιτέρω μείωση 2,5%. Και βέβαια, το κορυφαίο όλων είναι ότι αναθεώρησαν τον στόχο για τον πληθωρισμό στο 4,75% για το 2010 (από 1,5% που προέβλεπε το μνημόνιο). Απέδωσαν την άνοδο των τιμών στην αύξηση των έμμεσων φόρων και ... καθάρισαν.

Βέβαια ο τετραπλάσιος πληθωρισμός ((κάποιοι οικονομολόγοι θεωρούν ότι αποκλείεται να κελίσει κάτω από 5,5% σημαίνει υπονόμευση του ήδη απωλεσθέντος κατά 30% εισοδήματος των δημοσίων υπαλλήλων, επιδείνωση της οικονομικής θέσης των όσων ζουν με επίδομα ανεργίας, ελαχιστοποίηση της αγοραστικής δύναμης των ιδιωτικών υπαλλήλων κλπ.

Το ποιο εκπληκτικό όμως οι εκρπόσωποι της τρόϊκας το άφησαν για το τέλος: Υποστήριξαν ότι είναι πιθανόν να υπάρξει αναθεώρηση του ελληνικού δημόσιου χρέους κατά 5-7% (!) του ΑΕΠ, δηλαδή να φτάσει το 20%. Η αναθεώρηση συνδέεται με τον έλεγχο της Eurostat στα στοιχεία της γενικής κυβέρνησης και ειδικότερα στις εγγυήσεις που έχει παραχωρήσει το δημόσιο σε ΔΕΚΟ και ΟΤΑ. Τι σημαίνει αυτό; Ότι τίποτα και κανείς δεν θα μπορέσει να εμποδίσει αίτηση αναδιάρθρωσης του χρέους, αφού είναι πρακτικά αδύνατο να πληρωθεί τέτοιο έλλειμμα.



Διαβάστε περισσότερα: http://taxalia.blogspot.com/2010/08/60000-15.html#ixzz0vpstOaGp

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου