Οδηγίες για της εκλογές, πως ψηφίζουμε, διαβάστε με προσοχή τα link κ' την τακτική!

Οδηγίες για της εκλογές, Οδηγίες για της εκλογές, Οδηγίες για της εκλογές, Οδηγίες για της εκλογές, Οδηγίες για της εκλογές, Οδηγίες για της εκλογές, Οδηγίες για της εκλογές,


Οδηγιες για ψηφοφορους κ' Εκλογες , Πόσο δίκιο έχω !!!!!!,
Kαινούργιο Σύνταγμα; ,Real-Democracy Το άρθρο μας.


Οδηγίες για της εκλογές, Οδηγίες για της εκλογές, Οδηγίες για της εκλογές, Οδηγίες για της εκλογές, Οδηγίες για της εκλογές, Οδηγίες για της εκλογές, Οδηγίες για της εκλογές,

Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

Ένας Δούρειος Ίππος για τη Βουλή!

απο εδω

Ελληνικά

Θα ήθελα να καταθέσω την άποψή μου σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο βλέπω ότι θα μπορούσαμε να αλλάξουμε το πολιτικό σκηνικό.
Όλοι συμφωνούμε ότι κάτι πρέπει να αλλάξει, να φύγουν αυτοί που μας έφεραν εδώ κλπ κλπ. Λίγοι όμως προτείνουν ρεαλιστικούς τρόπους για να γίνει αυτό. Παράπονό μου είναι μιας κι έχω παραβρεθεί σε αρκετές συνελεύσεις οτι υπάρχουν ταμπού με λέξεις όπως "κόμμα", "εκπρόσωπος", κλπ κλπ.
Στις επόμενες εκλογές ξέρω τι θα γίνει. Το 60% θα πειστεί από τα ΜΜΕ ότι η αποχή είναι μια επαναστατική πολιτική στάση κι έτσι θα δώσει το ελεύθερο σε μια μειοψηφία Μπαμπάδων και Μαμάδων να εκλέξουν πάλι ένα από τα 2 ακατονόμαστα κόμματα. Μπράβο μας! Δε σας προβληματίζει το γεγονός ότι όλοι όσοι τρέμουν από την κίνηση του Συντάγματος και βγαίνουν στα παράθυρα, αυτό που αναμασούν είναι το "Εεεε πάντως σίγουρα τα παιδιά δε νομίζω να φτιάξουν άλλο ένα κόμμα γιατί έτσι θα είναι σα να κάνουν ό,τι καταδικάζουν"... Δεν κατάλαβα.. που ξέρετε εσείς βρε παιδιά τη δομή και το σκοπό και τον τρόπο λειτουργίας του νέου υποθετικού κόμματος που θα μας το βγάλετε και άχρηστο πριν καν δημιουργηθεί??
Δεν μπορώ λοιπόν να καταλάβω, γιατί να μην δημιουργήσουμε ένα κόμμα-Δούρειο Ίππο το οποίο θα γίνει από την πρώτη κιόλας φορά "μεγάλο" και σκοπό θα έχει να αλλάξει το πολιτικό σκηνικό.
ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΔΙΚΛΕΙΔΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑ ΣΑΝ ΤΑ ΑΛΛΑ !!!
Μερικές από αυτές μπορεί να είναι :
Σίγουρα από την πρώτη μέρα εκλογής του κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας.
Ανακλητά στελέχη τα οποία θα λογοδοτούν καθημερινά και η όποια περιουσία τους θα έχει καταγραφεί πλήρως. Ο ρόλος τους θα είναι να είναι απλοί αγγελιοφόροι - εκτελεστικά όργανα που θα λαμβάνουν εντολές άμεσα από το λαό με ψηφίσματα που θα διενεργούνται από το διαδίκτυο.
Σίγουρα δεν θα έχουν μισθό πάνω από 1500 ευρώ ή όσο θα είναι ο εκάστοτε μέσος μισθός στον ιδιωτικό τομέα.
Και πολλά πολλά ακόμα που θα φέρουν την πραγματική αλλαγή.
Σε περίπτωση που κάποιος διαφωνεί, θα ήθελα να μου παραθέσει μια εναλλακτική πρόταση για το πώς θα αλλάξει το πολιτικό σκηνικό. Δεν είμαι της άποψης να καταψηφίζουμε κάτι αλλά να μην προτείνουμε και τίποτα εναλλακτικό.
...και για να μη νομίζετε ότι είμαι κανένας Νεφελίμ ή καθεστωτικός πράκτορας της CIA:
Καρτσωνάκης Μανώλης
Μηχανικός Δικτύων Η/Υ

Δέχομαι οτι δεν είσαι Νεφελίμ, και μπορεί να έχεις και τα δίκια σου, αλλά... Από χτες που διάβασα περί κόμματος, άρχισα να αναρωτιέμαι μήπως τελικά είχαν δίκιο κάτι φιλενάδες μου Κασσάνδρες που προβλέπανε τα χειρότερα...

Μήπως τελικά όλο αυτό το ωραίο που με τόσο κόπο στήθηκε, ήρθαν και το διάβρωσαν με πολύ έξυπνο τρόπο, όχι η Αριστερά (που πολύ έξυπνα παρουσιάστηκε σαν μπαμπούλας από την αρχή) αλλά όσοι, μη πετυχαίνοντας την πολυπόθητη συναίνεση, προσπαθούν να μαντρώσουν όσους μέχρι τώρα ψήφιζαν στις δημοσκοπήσεις τον "Κανένα" και να εξασφαλίσουν έτσι αργότερα την πλειοψηφία;
Λέω, μήπως...

Οι μέρες είναι πονηρές κι εμείς αδιόρθωτα ρομαντικοί. Όπως είχε πει κι ο πάλαι ποτέ Νιόνιος, που τώρα μεταλλάχτηκε κι αυτός:

Στη φοιτητριούλα που σ' έχει ερωτευτεί
θα σε καταγγείλω πονηρέ πολιτευτή.
Τζάμπα χαραμίζει θα πάω να της πω
το νεανικό της και αγνό ενθουσιασμό.
...

Χαρά να σε γιαούρτωνα εκεί που ρητορεύεις
εκεί που με χειροκροτάς χωρίς να το πιστεύεις
παίρνεις την αλήθεια μου και μου την κάνεις λιώμα
απ' το πόδι με τραβάς βαθιά μέσα στο χώμα.

frown

Eαν τελικά προσπαθήσουν να εκτονώσουν την κατάσταση με εκλογές, προτείνω να ψηφίσουμε ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ με ψηφοδέλτιο με την ενδειξη "ΚΑΝΕΝΑΣ" το οποίο θα το ρίξουμε στη κάλπη. Βέβαια θα προσμετρηθεί σαν άκυρο. Αλλά θα στείλουμε το μήνυμα μας και βεβαίως οι εκλογές δεν αποτελούν λόγο για διακοπή των κινητοποιήσεων μας.

Προσωπικά δεν θα είχα αντίρηση στο να σχηματιστεί ένας οργανισμός από τους υπάρχοντες διοργανωτές που θα έβαζε υποψηφιότητα στη βουλή. Θα ήταν αν μη τι άλλο μια ψήφος εκτόνοσης για πολύ κόσμο, κι αν κατάφερναν να μπουν στη βουλή, θα είχαν αν-μη-τι-αλλο ένα όπλο του ίδιου του συστήματος στα χέρια τους για να το μεταβάλλουν. Απαραίτητη προϋπόθεση, φυσικά, ότι δεν θα αλλοιωθούν οι ίδιοι από τη γλύκα της εξουσίας.

Γεια σε όλους λοιπόν. Ήθελα να πω πως αν το ''κίνημα'' του Συντάγματος αντιληφθεί τη δύναμη της μαζικότητας του, το πως δλδ μπορεί - όπως και γίνεται εξάλλου- να επηρεάσει τις εξελίξεις και τις ροπές στο πολιτικό σκηνικό, τότε βεβαίως και μπορεί να βγάλει αντιπροσώπους. Το κίνημα κατά τη δική μου άποψη θά πρέπει να είναι πάντα παρόν , ασκώντας τόσο καταιγιστική πίεση, τουλάχιστον γιατο υπόλοιπο τησ χρονιάς κ βλέπουμε. Εάν οποιοσδήποτε , είτε από τα υπάρχοντα κόμματα, είτε από καινούργια που θα αναδείξει το κίνημα καταχρώνται τη ψήφο του πλήθους, τότε όλος ο κόσμος που είμαστε εκεί θα μπορούμε να τους αλλάζουμε, μέσω της διαδικασίας που τρέχει κ τώρα.

Εικόνα mousias

Σαν πολύ δεν βιάζεστε ρε παιδιά; Εκλογές (τις θέλουν τα μικρότερα κόμματα, αλλά όχι τα 2 μεγάλα); κόμμα;

Εγώ πιστεύω ότι ο κοινοβουλευτισμός δεν είναι ο μόνος τρόπος δημοκρατίας. Τουλάχιστον όχι της άμεσης.

Αλλά συμφωνούν όλοι με τις ιδέες μου; Πολύ αμφιβάλλω. Δεν πρέπει να χαλαρώσουμε αλλά δεν πρέπει και να βιαζόμαστε. Το 'πε προχτές και ο Θεοδωράκης "... θέλει δουλειά πολλή!" Νομίζετε πως όλα αυτά θα κρατήσουν μόνο μερικές εβδομάδες;

Ας αφήσουμε τις ιδέες να ζυμωθούν και να ωριμάσουν στα μυαλά των ανθρώπων που μέχρι πριν λίγο καιρό αρνούνταν να ασχοληθούν.

Απλά δώστε στον κόσμο χρόνο να σκεφτεί!

"Τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε δεν μπορούν να λυθούν αν μείνουμε στο ίδιο επίπεδο σκέψης που είχαμε όταν τα δημιουργήσαμε." Α. Αϊνστάιν

Σημαντική η παρέμβαση του Alkman.

Η μεγαλύτερη ήττα του κινήματος της πραγματικής δημοκρατίας θα είναι να καταλήξει σε κόμμα της αποχής και του άκυρου.Αν όλες οι αντιμνημονιακές δυνάμεις της χώρας εγκλωβιστούν στο λευκό και το άκυρο τότε τα φιλομνημονιακά κόμματα θα ξανακυβερνήσουν,συνεχίζοντας το θεάρεστο έργο της αποδόμησης της ελληνικής κοινωνίας και της εξαθλίωσης των ελλήνων.

Η ψήφος μας μπορεί να αποδειχθεί στη παρούσα φάση όπλο μαζικής καταστροφής κατά των κομμάτων που υποστήριξαν και υποστηρίζουν το μνημόνιο και ετοιμάζονται να δώσουν τη συναίνεσή τους και στα επόμενα μνημόνια (ΠΑΣΟΚ,ΛΑΟΣ,ΝΤΟΡΑκ.λ.π.)

Ιστορικά παραδείγματα όπου η ψήφος αποδεικνύεται όπλο μαζικής καταστροφής

ΟΥΓΓΑΡΙΑ: Ανατραπηκε με εκλογές η κυβέρνηση που επέβαλλε το μνημόνιο και η επόμενη από φόβο μην έχει την ίδια τύχη αρνήθηκε της υποδείξεις του ΔΝΤ για μείωση μοισθών και συντάξεων και αυξησε τους φόρους στις Τραπεζες.Σημειωτέον ότι το κόμμα αυτό ανήκει στο χώρο της Δεξιάς.

ΙΣΛΑΝΔΙΑ: Ανατραπηκε με εκλογές η κυβέρνηση που επέβαλλε το μνημόνιο και η επόμενη οργάνωσε δύο δημοψηφίσματα,όπου η καταψήφιση του μνημόνιου ήταν συντριπτική.Ακόμη μέσω της ψήφου τους οι Ισλανδοί υποχρέωσαν τη ΄νέα κυβέρνηση να αναθεωρησει το σύνταγμα και να αποδεχθεί το σχεδιο της αναθεώρησης να ετοιμάσουν οι ίδιοι οι πολίτες ,μέσω 54 εκπροσώπων ,που ψήφισαν αμεσοδημοκρατικά.

ΙΣΗΜΕΡΙΝΟΣ:Μετά την ανατροπή της κυβέρνησης που έφερε στη χώρα του ΔΝΤ ,η επόμενη κυβέρνηση δημιουργησε Επιτροπή λογιστικού ελέγχου που έκρινε το μεγαλύτερο μέρος του χρεους παράνομο και ειδεχθές και απέλασε τους εκπροσώπους του ΔΝΤ.

Είναι αυτοκαταστροφικό να υποτιμάμε και να απαξιώνουμε το όπλο της ψήφου μας,Πρεπει να χρησιμοποιήσουμε όλα τα μέσα για την ανατροπή των απάνθρωπων μέτρων του μνημονίου και μέσα σε αυτά συγκαταλέγεται και η ψήφος μας .

Για την αξιοποίηση της ψήφου μας (δικαίωμα το οποίο δεν χαρίσθηκε αλλά κατακτήθηκε με αιματηρούς ταξικούς αγώνες) προτείνω:

-είτε ψηφίζουμε από τα κόμματα που θα κατεβούν στις επόμενες εκλογές εκείνα που θα έχουν ξεκάθαρη θέση κατά του μνημονίου και των όρων της δανειακής σύμβασης,χωρίς να πάρουμε θέση υπερ του ενός ή του άλλου αντιμνημονιακού κόμματος.

-είτε παίρνουμε απόφαση μέσα από τις γενικές συνελεύσεις να κατεβάσουμε στις εκλογές ένα σχήμα αμεσοδημοκρατικό (εκπροσωποι εκλεγμένοι για ορισμένη θητεία το πολύ ενός χρόνου ,άμεσα ανακλητοί ,με υποχρεωση λογοδοσίας στις συνελεύσεις,εκτελεστές των αποφάσεων της συνέλευσης) με κύρια θέση την καταγγελία της δανειακής σύμβασης,την διακυβέρνηση με δημοψηφίσματα,τη δήμευση της περιουσίας όσων αποδεδειγμάνα ευθυνονται για το χρέος της χώρας,άρση βουλευτικής ασυλίας,βουλευτική αποζημίωση ίση με τον κατώτερο μισθό,ασφάλιση στο ΙΚΑ των βουλευτών,συνταξη με τους ίδιους όρους που παίρνουν σύνταξη οι υπόλοιποι εργαζόμενοι,έλεγχος περιουσίας τους πριν και μετά τη βουλευτική θητεία.

Να μην επιτρέψουμε ,θύματα μιας μόδας που καλλιεργούν έντεχνα τα ΜΜΕ,να προστεθούμε στον ακίνδυνο ,βολικό και χρήσιμο, για τις φιλομνημονιακές δυνάμεις, στρατό της αποχής και του ακύρου.Ας ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να ανατρέψουμε τη πολτική του μνημονίου ανατρεποντας τη κυβέρνηση που μας το επιβάλει ,αλλά και τους πρόθυμους συμμάχους της,Να δείξουμε ότι έχουμε δύναμη και ξέρουμε να την αξιοποιούμε.

Μου αρέσει πολύ το γεγονός ότι υπάρχουν σχόλια για το θέμα που έφερα προς συζήτηση. Θα διαφωνήσω με τον πρώτο σχολιαστή την Elsa γιατί απλά δεν μου πρότεινε κάποια άλλη λύση/τρόπο για να ανατραπεί η σαπίλα στη χώρα μας. Δεν καταλαβαίνω πού είναι το κακό στο να διοχετευτούν όλα τα άκυρα και η αποχή σε κάτι υγιές άμεσα εκλεγμένο απο το λαό που έχει σαν σκοπό να καθαρίσει το σκηνικό.. Δέχομαι το ότι είναι πολύ νωρίς για να δημιουργήσουμε αυτό το "Δούρειο Ίππο" γιατί πρέπει πρώτα να βρούμε τις απόψεις μας και τα άτομα τα οποία θα είναι ικανά να τις μεταφέρουν. Έσπειρα όμως την ιδέα για να αρχίσει να φυτρώνει και να είναι έτοιμη την κατάλληλη στιγμή και να μεγαλώσει πιο σύντομα απο την ιδέα της αποχής και του άκυρου.

Πεποίθησή μου είναι ότι για να καταστρέψεις ένα σύστημα πρέπει να μπεις μέσα του πρώτα. Ίσως να υπάρχει και κάποια άλλη λύση βέβαια την οποία όμως δεν έχω ακούσει ακόμα από κανέναν.

Εγώ απλά:

ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΟΥΝ ΠΑΛΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΖΩΑ!!! ΤΟ ΘΕΩΡΩ ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ ΜΟΥ!!! ΒΡΕΙΤΕ ΜΟΥ ΜΙΑ ΛΥΣΗ !!!

Σας ευχαριστώ όλους ! Καλή μας συνέχεια και καλή μας δύναμη!!!

Συμφωνώ απολύτως μαζί σου, και προσθέτω οτι αυτό το κόμμα θα έπρεπε να εκφράζετε από μας τους ίδιους, μέσω δημοσκοπήσεων που θα καθόριζαν τις ιδεολογικές αντιλήψεις μας. Μια ομαλή μετάβαση στην Άμμεση Δημοκρατία. Πριν λίγο ανέβασα πιο αναλυτικά την πρότασή μου εδώ

http://real-democracy.gr/el/forum/πώς-θα-μπορούσε-να-φτιαχτεί-το-νέο-κόμμα-που-θα-ανέτρεπε-την-παρωδία-της-δημοκρατίας-που-μας

Θα συμφωνήσω μαζί σου αλλά, σκεφτείτε όλοι ειλικρινά: το κινημα αυτό γνωρίζει οτι σήμερα έχει να κάνει με κάθε μαλάκα έλληνα πολιτικό ενώ πολύ σύντομα το πρώτο ευρωπαϊκό υπουργείο οικονομικών θα δημιουργηθεί, σε λίγο η πρωτη ευρωπαϊκή κυβέρνηση κι αργότερα η πρώτη παγκόσμια κυβέρνηση; Τέλος γνωρίζει οτι αυτοί που θα μας σπάνε τα παίδια θα είναι international εγκληματίες; Πόσο λοιπόν σύντομα πρέπει να δράσουμε;

xrisimos

Συμφωνώ με τον Μανώλη και έχω εκφράσει την άποψή μου στο θέμα που άνοιξε η Amelina.

Η ψήφος μας είναι όπλο, ας το χρησιμοποιήσουμε.

πρίν προχωρήσουμε σε ευρύτερη πολιτικοποιηση του κινήματος και καταλήξουμε να αλλωτριωθούμε απο το σύστημα που οι ιδιοι παλεύουμε θεωρώ οτι θα ήταν προτιμότερο πρώτα να εξασφαλίσουμε καποιους όρους και μετά να μπούμε στο "συστημα" για να το πολεμήσουμε απο μέσα.

το να σχηματίσουμε κάποιο κόμμα και να το βαλουμε στην βουλή παμψηφή εμπεριέχει κινδύνους. Δεν νομίζω οτι εχουμε εμπειρους υποστηρικτές και πολύ φοβάμαι οτι θα καταλήξει σε φιάσκο που θα χρησιμοποιηθεί ενταντίων μας.

ας ξεκινήσουμε καλύτερα με σταθερά βήματα, στα σίγουρα, ζητώντας επιμονα για αρχή την αρση της βουλευτικής ασυλίας

ας ξεκινήσουμε επιζητώντας οποιαδήποτε μορφή ελεγχου μπορεί να εφαρμοστεί στα κόμματα π.χ μερικές προτάσεις εδω (δεν ειχα δεί αυτό το θέμα πριν ποστάρω...)

http://real-democracy.gr/el/forum/%CE%BC%CE%B9%CE%B1-%CF%80%CF%81%CF%8C%...

συνοπτικά (δημοψήφισμα με debate, τελος της οικονομικής υποστήριξης των κομμάτων, απομάκρυνση των κομμάτων απο τα media, αρση οικονομικών προνομίων των βουλευτών)

και μετα αν θεωρήσουμε οτι ωριμάσαμε αρκετά ώς κίνημα και έχουμε τους εκπροσώπους που μπορούν να μας αντιπροσωπεύσουν στο κοινοβούλιο μπαίνουμε για να φτιαξουμε το σύστημα απο μεσα.

παντως ειμαι επιφυλακτικός ως προς αυτό

Προς το παρόν ας συνεχίσουμε να στηρίζουμε τους αγανακτισμένους που φωνάζουν μπροστά στο σύνταγμα γιατί αν χαθούν αυτοί που εχουν κλείσει τον δρόμο ο ελληνας θα συνηθίσει τις συνελευσεις του συντάγματος σαν πανηγυράκι. Μετα απο λίγο δεν θα κάνουν καμία αίσθηση. Πρεπει καθε μερα να υπενθυμίζουμε σε όλο τον κόσμο εστω δυσκολευοντας την διελευσή του απο και προς την δουλειά του για να συνειδητοποιεί ο κάθε άσχετος κάθημερινά οτι σε αυτό τον τόπο κατι κινείται.

Πρεπει ταυτόχρονα να στηρίξουμε τις συνελεύσεις. Με μεγάλη ικανοποίηση παρατηρώ οτι καθημερινά ο κόσμος αυξάνεται, συμμετεχει και ξεκαθαρίζει σιγά σιγά τα φλεγοντα ζητήματα!

Πρεπει να πιέσουμε με το μέσο του ΕΛΕΓΧΟΥ και της ΨΗΦΟΥ. Αυτα μας έχουν δοθεί και αυτή ειναι η δύναμή μας. Ας την χρησιμοποιήσουμε!

Let's Stay Calm

Το θέμα είναι αν θέλουμε να πάρουμε την εξουσία στα χέρια μας ή να περιμένουμε να μας την παραχωρίσουν. Το δεύτερο δεν πρέπει καν να μας περνάει από το μυαλό, δεν θα αφήσουν την εξουσία τα κόμματα που στηρίζει ο ΣΕΒ και τα άλλα κακά της μοίρας μας. Οπότε αν πραγματικά θέλουμε να αναλάβουμε την εξουσία πρέπει να τους νικήσουμε στο δικό τους παιχνίδι. Ας μη φοβόμαστε τις λέξεις, δεν έχει σημασία πώς ονομάζονται τα μέσα που θα χρησιμοποιήσουμε, αν λέγονται κόμμα ή οτιδήποτε άλλο, σημασία έχει να φύγουν όλοι αυτοί και να αναλάβει ο λαός.

Εικόνα Themis

Καλημέρα παιδιά,

Πρέπει να καταλάβετε ότι η δημιουργία κόμματος είναι άκρως απαραίτητη. Το ότι θα δημουργηθεί ένα κόμμα, δεν σημαίνει ότι οι εκπρόσωποί του θα καταντήσουν όπως οι σημερινοί.

Το χρήμα είναι αυτό που προκαλεί τη διαφθορά. Όχι τα κόμματα. (παρεμπιπτόντως, για να μην παρεξηγούμαστε, εδώ και πολλάααα χρόνια δεν ανήκω σ εκανένα κόμμα και ούτε έχω πολιτικές βλέψεις).

Παραθέτω τις σκέψεις μου: ας πούμε ότι εκλέγεται ένας βουλευτής του κόμματος "Κανένας",

  • κατόπιν δημοψηφίσματος από τους πολίτες,
  • με διάρκεια θητείας το πολύ 1 χρόνο,
  • χωρίς βουλευτική ασυλία,
  • με αποδοχές το βασικό μισθό,
  • χωρίς δικαίωμα σύνταξης,
  • χωρίς δικαίωμα αυτόνομης απόφασης,
  • με συνεχή αξιολόγηση από τρίτους εκτός κόμματος (βλ. πολίτες),
  • και με τη δυνατότητα καθαίρεσης από τη θέση του οποιαδήποτε στιγμή εάν δεν έχει κάνει σωστά τη δουλειά του.

Με αυτές τις προϋποθέσεις (και πιθανόν και άλλες που δεν μου έρχονται τώρα στον νου), αφού ο βουλευτής πρέπει να είναι λειτουργός και όχι δημόσιος υπάλληλος, μόνο ένα άτομο που νοιάζεται πραγματικά για τον τόπο του, θα δεχθεί μία παρόμοια θέση και ευθύνη.

Αλήθεια, δεν πιστεύετε ότι ένα τέτοιο κόμμα αξίζει να δημιουργηθεί; Και για να σας προλάβω..., μην κολλάτε στη λέξη κόμμα. Την έννοια της λέξης μπορούμε να την διαμορφώσουμε όλοι εμείς. Μπορείτε κάλλιστα να αντικαταστήσετε τη λέξη κόμμα με τη λέξη κίνημα, ένωση, ομάδα, παρέα (λέμε τώρα...) ή οποιαδήποτε άλλη λέξη θέλετε.

Παρακολουθώ τις συζητήσεις των πολιτικών, και όλοι έχουν την ίδια απορία: Εάν φύγει η κυβέρνηση, δεν θα πρέπει να γίνουν εκλογές; Ποιός θα κυβερνήσει; Είναι πολύ λογικό ερώτημα. Η άμεση δημοκρατία πρέπει να περάσει στην νοοτροπία των πολιτών. Αυτό μπορεί να γίνει, αλλά θα πάρει χρόνο. Και ο χρόνος που έχουμε είναι λίγος.

Τόσο καιρό, όλο και περισσότεροι άνθρωποι ψηφίζουν τον Κανένα, που αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει. Γιατί λοιπόν να μην τους δώσουμε την ευκαιρία να ψηφίσουν επιτέλους αυτόν που θέλουν και ήδη ψηφίζουν (τον Κανένα δηλαδή), που όμως δεν βγαίνει ποτέ;

-----------------------
V for Vendetta
-----------------------

Εικόνα Themis

Ο Κανένας στις εκλογές...

Καλά ε... Κάθομαι και γελάω μόνος μου... Σκεφτείτε τις φάτσες των ΓΑΠ, ΠΑΓΚ, ΣΑΜ, ΚΑΡ και λοιπών, εάν στις επόμενες εκλογές ανακοινωθεί και η συμμετοχή του "Κανένα"... (κάποιους άλλους με 2-3% τους παραλείπω τελείως...)

Θα "τα κάνουν" πάνω τους, θα αναψοκοκκινήσουν και θα αρχίσουν να τρέμουν σαν τα ψάρια έξω από το νερό... γνωρίζοντας ότι ήδη έχουν χάσει το παιχνίδι. Θα δείτε τα ελικόπτερα να πετάνε όλη μέρα και τις καρέκλες να τρίζουν...

-----------------------
V for Vendetta
-----------------------

ΟΧΙ ΑΠΟΧΗ

Στις επόμενες εκλογές

Οχι Αποχή

Οχι Ακυρο

Αν εγκλωβιστεί το αντιμνημονιακό κίνημα στο λευκό-άκυρο τότε θα ξαναβγεί ο ΓΑΠ και θα επαίρεται ότι ο λαός είναι μαζί του

Να αξιοποιήσουμε τη ψήφο μας ενάντια στα κόμματα του μνημονίου

Ψηφίζουμε κατά συνείδηση όποιο κόμμα έχει τοποθετηθεί κατά του μνημονίου

Αν οι Συνελεύσεις αναδείξουν την αναγκη καθόδου στις εκλογές σχήματος αμεσοδημοκρατικού (συνέλευση αποφασιστικό όργανο,αμεσα ανακλητοί εκπρόσωποι εκτελεστικό) με το όνομα ΚΑΝΕΝΑΣ ή οτιδήποτε άλλο ψηφίζουμε αυτό.

Οι προτάσεις για άκυρο λευκό παίζουν αντικειμενικά υπερ ΠΑΣΟΚ-τρόικας,υπερ εθνικής και υπερεθνικής ελίτ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου