Οδηγίες για της εκλογές, πως ψηφίζουμε, διαβάστε με προσοχή τα link κ' την τακτική!

Οδηγίες για της εκλογές, Οδηγίες για της εκλογές, Οδηγίες για της εκλογές, Οδηγίες για της εκλογές, Οδηγίες για της εκλογές, Οδηγίες για της εκλογές, Οδηγίες για της εκλογές,


Οδηγιες για ψηφοφορους κ' Εκλογες , Πόσο δίκιο έχω !!!!!!,
Kαινούργιο Σύνταγμα; ,Real-Democracy Το άρθρο μας.


Οδηγίες για της εκλογές, Οδηγίες για της εκλογές, Οδηγίες για της εκλογές, Οδηγίες για της εκλογές, Οδηγίες για της εκλογές, Οδηγίες για της εκλογές, Οδηγίες για της εκλογές,

Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Η αφοπλιστική απάντηση ενός "Τροικανού" σε δημοσιογράφους...

Τρίτη, 28 Ιουνίου 2011

Η αφοπλιστική απάντηση ενός "Τροικανού" σε δημοσιογράφους...

Με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον ακούσαμε πριν από ημέρες την απάντηση την οποία έδωσε ένα από τους ανθρώπους της Τρόικας, σε σχόλια τα οποία ακούστηκαν κατά τη διάρκεια της παρουσίας του σε Restaurant των Αθηνών.


Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια που ένα από τα υψηλόβαθμα στελέχη της Τρόικας βρίσκονταν σε ένα Restaurant της ευρύτερης περιοχής του Κολωνακίου δέχθηκε τα σχόλια και την κριτική μιας παρέας δημοσιογράφων οι οποίοι βρίσκονταν σε διπλανό τραπέζι.
Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια του γεύματος, ο ένας από τους δημοσιογράφος (υπήρξαν κάποια λιγότερα σχόλια και από τους υπόλοιπους) απευθύνθηκε σε σχετικά επιθετικό, αλλά και σχετικά ειρωνικό ύφος στο στέλεχος του ΔΝΤ (κάτι το οποίο τον εκνεύρισε ιδιαίτερα), κάνοντας του σχόλια/κριτική για τα νέα μέτρα και συνολικά για την πολιτική του μνημονίου. Μάλιστα, ο δημοσιογράφος στο σύντομο μονόλογο που είχε προσπαθούσε να εξηγήσει ότι το μνημόνιο οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στη χρεοκοπία, ενώ κάπου εκεί ήρθε η απάντηση του στελέχους της Τρόικας, η οποία θα λέγαμε ότι ξάφνιασε τους παρευρισκομένους.
Να σημειωθεί μάλιστα, ότι μετά την απάντηση ο αξιωματούχος της Τρόικας αποχώρησε φανερά εκνευρισμένος, πριν καν τελειώσει το γεύμα του.
Ποια ήταν λοιπόν η απάντηση:
“Γιατί κατηγορείται το μνημόνιο, αφού αυτό δεν εφαρμόστηκε ουσιαστικά ποτέ. Η βασική παράμετρος του μνημονίου είναι η πάταξη της φοροδιαφυγής και η μείωση δαπανών, τα οποία ποτέ δεν έγιναν. Αφού λοιπόν δεν γίνεται αυτό, αυξάνονται οι φόροι και επιβάλλονται περικοπές στους μισθούς. Εμείς έχουμε προειδοποιήσει για αυτό. Ζητείστε λοιπόν τις ευθύνες από αλλού και αν είστε πραγματικά δημοσιογράφος, όπως μου λέτε, γράψτε για αυτούς που παίρνουν τις πολιτικές αποφάσεις στη χώρα σας και όχι για τις ευθύνες του ΔΝΤ και της Ε.Ε.. Καλησπέρα σας”.
Τώρα για να λέμε την αλήθεια σκεφτόμενοι την απάντηση προβληματιστήκαμε ιδιαίτερα και αναρωτηθήκαμε μήπως τελικά το στέλεχος της Τρόικας έχει δίκαιο.
Ειδικά για όλους εμάς που γνωρίζουμε πως λειτουργεί αυτή η χώρα, ξέρουμε ότι ποτέ, ακόμη και αυτές τις δύσκολες ώρες που η χώρα βρίσκεται κοντά στην χρεοκοπία, δεν θέλησαν οι πολιτικοί να κυνηγήσουν τα πραγματικά προβλήματα της χώρας που είναι κυρίως η φοροδιαφυγή, αλλά και η σπατάλη στο δημόσιο.
Μήπως λοιπόν, χωρίς να θέλουμε να πούμε ότι το μνημόνιο είναι απόλυτα σωστό, η αλήθεια είναι ότι εμείς ακολουθούμε μια δική μας μνημονιακή πολιτική οδηγώντας στο “πετσόκομμα” των μισθών, είτε άμεσα είτε έμμεσα με την επιβολή νέων δυσβάσταχτων φόρων και απλά ρίχνουμε την ευθύνη, όπως το συνηθίζουμε σαν λαός, στους άλλους. Μάλλον κάτι τέτοιο τελικά συμβαίνει, αφού το κράτος ήθελε σίγουρα συμμάζεμα, απλά εμείς το κάνουμε για ακόμη μια φορά με τη δική μας λογική, όπου η πρώτη προτεραιότητα είναι να προστατευθούν τα γνωστά μικροπολιτικά συμφέροντα.

http://www.greekfinanceforum.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου