Οδηγίες για της εκλογές, πως ψηφίζουμε, διαβάστε με προσοχή τα link κ' την τακτική!

Οδηγίες για της εκλογές, Οδηγίες για της εκλογές, Οδηγίες για της εκλογές, Οδηγίες για της εκλογές, Οδηγίες για της εκλογές, Οδηγίες για της εκλογές, Οδηγίες για της εκλογές,


Οδηγιες για ψηφοφορους κ' Εκλογες , Πόσο δίκιο έχω !!!!!!,
Kαινούργιο Σύνταγμα; ,Real-Democracy Το άρθρο μας.


Οδηγίες για της εκλογές, Οδηγίες για της εκλογές, Οδηγίες για της εκλογές, Οδηγίες για της εκλογές, Οδηγίες για της εκλογές, Οδηγίες για της εκλογές, Οδηγίες για της εκλογές,

Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010

Εκεί χαμηλά στον Υμηττό... απο τον Πάρις Καρβουνόπουλος



Κάθε φορά που η περίφημη πλέον "τρόϊκα" έρχεται στην Αθήνα,όλοι οι υπουργοί θέτουν τα επιτελεία τους σε κατάσταση συναγερμού.

Όλες οι ερωτήσεις πρέπει να απαντηθούν με σαφήνεια,τα στοιχεία να είναι ακριβέστατα και πάνω απ΄ όλα να δείχνουν ότι κόβουμε ...τα πάντα όλα. Τα μέλη της "τρόϊκας",έχουν αυτό το αυστηρό και λίγο μίζερο ίσως για τα ελληνικά βέβαια δεδομένα που παραπέμπει στην εικόνα των "τσιφούτηδων" του ελληνικού κινηματογράφου.

Ένα περίεργο πράγμα όμως έχει επισημανθεί. Στο μόνο υπουργείο που οι "οικονομικοί επιτηρητές" μας χαλαρώνουν, είναι το Πεντάγωνο! Η αλήθεια είναι ότι η θέα του Υμηττού από το υπουργικό γραφείο ,αλλά και από αρκετές αίθουσες συσκέψεων, είναι όμορφη. Δεν μπορεί όμως μόνο αυτό να χαλαρώνει τους ΔΝΤούδες και τους ευρωπαίους ελεγκτές. Τη πρώτη φορά που ήρθαν στην Αθήνα,παρέμειναν στο Πεντάγωνο,όλα κι όλα 40 λεπτά,χρόνος ρεκόρ για να κατανοήσει κανείς γιατί η Ελλάδα δαπάνησε τόσα χρήματα για εξοπλισμούς και πάλι έχει τρομακτικές ελλείψεις. Χθες η "τρόϊκα", περέμεινε στο Πεντάγωνο,μία ώρα κι ένα τέταρτο.

Η αυξημένη παρουσία οφείλεται μάλλον στο γεγονός ότι συναντήθηκαν με τον ίδιο τον υπουργό Άμυνας,ο οποίος συνηθίζει να μονοπωλεί τις συζητήσεις. Ο κ.Βενιζέλος είπε ότι η "τρόϊκα" έδειξε να κατανοεί ,ότι οι αμυντικές δαπάνες δεν μπορούν να εξεταστούν με αυστηρά δημοσιονομικά κριτήρια. Υπάρχουν και θέματα εθνικής ασφαλείας,είπε ο υπουργός και είχε απόλυτο δίκιο.

Η καχυποψία δεν έλειψε,ποτέ από εμάς τους Έλληνες,ας το παραδεχτούμε. Πως να δεχτούμε ότι οι άνθρωποι του ΔΝΤ και της ΕΕ,απλώς κατανοούν το πρόβλημα ασφάλειας που επικαλούμαστε ότι έχουμε με τη Τουρκία; Αν το κατανοούσαν γιατί τόσα χρόνια,από το 1974,ούτε η ΕΟΚ,που μετά έγινε ΕΕ,ούτε το ΝΑΤΟ,ούτε κανείς τέλος πάντων δεν έδωσε μία χείρα βοηθείας; Έλα μου ντε!

Η σχετική αδιαφορία με την οποία αντιμετωπίζονται οι ελληνικές αμυντικές δαπάνες, έχει προφανώς άλλες αιτίες. Η "πτωχή πλην τίμια Ελλάς", για πάρα πολλά χρόνια ήταν ο καλύτερος πελάτης των μεγαλύτερων αμυντικών βιομηχανιών του κόσμου! Ξέρετε πόσες γραμμής παραγωγής αρμάτων,αεροσκαφών,πλοίων κι άλλων οπλικών συστημάτων, έχουμε κρατήσει εμείς οι σημερινοί υπό πτώχευση νεο-έλληνες; Πολλές.

Κι αν δεν το πιστεύετε να σας πούμε και παραδείγματα:το 2005,με την αγορά των 30 αεροσκαφών από τις ΗΠΑ,κρατήσαμε ανοιχτό το εργοστάσιο στο Τέξας,που δεν είχε τότε καμμία παραγγελία! Αεροπλάνα δεν χρειαζόμασταν ,αφού η ΠΑ στη μοναδική μελέτη που είχε συντάξει εκείνη την εποχή ζητούσε "8 F-16 και 9 Mirage 2000",για να αναπληρώσουμε τις απώλειες . Εμείς αγοράσαμε 30 αεροσκάφη,να στηρίξουμε τη βιομηχανία του Τέξας. Το 2003 ποια άλλη ευρωπαϊκή χώρα θα έκανε παραγγελία 170 αρμάτων μάχης; Η Ελλάδα φυσικά,για να στηρίξει και τη γερμανική αμυντική βιομηχανία,ξακουστή για τα άρματά της. Κι αφού δώσαμε στον τότε Καγκελάριο Γκέρχαρντ Σρέντερ 2,2 ευρώ,δυο μέρες πριν αποχωρήσει έδωσε "πράσινο φως" για να πουλήσουν οι γερμανοί παρόμοια άρματα μάχης στη Τουρκία!

Ανάλογες ιστορίες υπάρχουν πολλές και για όλες,μα όλες τις κυβερνήσεις. Αυτά οι ΔΝΤούδες και οι ευρωπαίοι ελεγκτές τα ξέρουν. Κι αν δεν τα ήξεραν τα έχουν μάθει.Οι χώρες τους και κυρίως οι ηγεσίες τους,από τη μία μας τραβάνε το αυτί, μας απειλούν ,μας χλευάζουν ,αλλά από την άλλη αναμένουν να πάρουμε τη πρώτη ανάσα, για να ξαναέρθουν με τη πραμάτεια τους:αμερικανοί και ευρωπαίοι, παλεύουν ακόμη και σήμερα να εξασφαλίσουν τη καλύτερη θέση πάνω από την οικονομικά σε κώμα Ελλάδα. Μόλις συνέλθει έχουν έτοιμες προτάσεις:αεροπλάνα,φρεγάτες,υποβρύχια,μπορούν να περιμένουν για λίγο τον καλύτερο πελάτη.

Που θα βρουν άλλον; Ακόμη και η γειτονική Τουρκία ,έχει αρχίσει να αναπτύσσει δική της αμυντική βιομηχανία και να προσπαθεί να αποτινάξει από πάνω της τα "γεράκια" των εξοπλισμών,που πέταγαν πάνω από την Άγκυρα,ακόμη και τα χρόνια που η τουρκική οικονομία βρισκόταν υπό τη κηδεμονία του ΔΝΤ. Στα τέλη της προηγούμενης δεκαετίας και μέχρι το 2008,η Άγκυρα ήταν στη λίστα των χωρών που έλεγχε το ΔΝΤ. Κι όμως όλα αυτά τα χρόνια η στρατιωτική μηχανή της Τουρκίας,συνέχιζε να «τρώει» με μανία δισεκατομμύρια για τις αγορές νέων πανάκριβων όπλων.Ο πίνακας με τα στοιχεία δείχνει ότι τα ποσά για εξοπλισμούς ,εκτός από μία χρόνια που ήταν και το αποκορύφωμα της οικονομικής κρίσης,αυξάνονταν!

1999: 9,7 δις δολάρια
2000: 10,1δις
2001: 7,2 δις
2002: 9,2 δις
2003: 9,3 δις
2004: 9,4 δις
2005: 10,30 δις
2006: 11,56 δις
2007: 12,00 δις
2008: 13,32 δις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου