Οδηγίες για της εκλογές, πως ψηφίζουμε, διαβάστε με προσοχή τα link κ' την τακτική!

Οδηγίες για της εκλογές, Οδηγίες για της εκλογές, Οδηγίες για της εκλογές, Οδηγίες για της εκλογές, Οδηγίες για της εκλογές, Οδηγίες για της εκλογές, Οδηγίες για της εκλογές,


Οδηγιες για ψηφοφορους κ' Εκλογες , Πόσο δίκιο έχω !!!!!!,
Kαινούργιο Σύνταγμα; ,Real-Democracy Το άρθρο μας.


Οδηγίες για της εκλογές, Οδηγίες για της εκλογές, Οδηγίες για της εκλογές, Οδηγίες για της εκλογές, Οδηγίες για της εκλογές, Οδηγίες για της εκλογές, Οδηγίες για της εκλογές,

Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010

«Περίεργες αποκαλύψεις» για πρόταση δανεισμού του Ελληνικού Δημοσίου

Μήπως, ενώ υπήρχε δυνατότητα να δανειστεί με χαμηλά επιτόκια την Ελλάδα, το πρότζεκτ ήταν προδιαγεγραμμένο να μας οδηγήσουν στο ΔΝΤ για να πέσουν μισθοί-συντάξεις κλπ?
Αθήνα
Πρόταση για παραχώρηση χαμηλότοκου δανείου ύψους 20 δισ. ευρώ φέρεται να είχε γίνει στην κυβέρνηση, στα μέσα Φεβρουαρίου, από αμερικανική εταιρεία ιδιωτικών κεφαλαίων.

Σύμφωνα με έγγραφα που διέρρευσαν την Δευτέρα σε ιστοσελίδα του εξωτερικού (www. investingcontrarian.com) η Ηayman Ρrivate Εquity, με έδρα τη Βοστώνη των ΗΠΑ, απέστειλε τον Φεβρουάριο προσφορά στην ελληνική κυβέρνηση για την παραχώρηση χαμηλότοκου δανείου 20 δισ. ευρώ, με επιτόκιο 1,25% επιπλέον του Libor.

Ανάμεσα στα έγγραφα που δημοσιοποιήθηκαν περιλαμβάνεται και επιστολή προς τον πρωθυπουργό, αλλά και υπογεγραμμένο μνημόνιο συνεννόησης για τη διαπραγμάτευση των όρων με το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, το οποίο επρόκειτο να λειτουργήσει ως διαμεσολαβητής.

Το υπουργείο Οικονομικών αρνήθηκε να σχολιάσει τη συγκεκριμένη διαρροή, ενώ τραπεζικά στελέχη ανέφεραν ότι η πρόταση από τη συγκεκριμένη εταιρεία δεν θα μπορούσε να θεωρηθεί «σοβαρή», ενώ επισήμαναν τα ερωτήματα που προκαλούν τόσο ο χρόνος όσο και η σκοπιμότητα της δημοσίευσης.

Τραπεζικοί κύκλοι συνδέουν το δημοσίευμα με την πρόθεση του υπουργείου Οικονομικών να προχωρήσει τον Ιούλιο στην αναχρηματοδότηση περίπου 5 δισ. ευρώ εντόκων γραμματίων, μέσω νέας έκδοσης και όχι μέσω του πακέτου οικονομικής στήριξης ύψους 110 δισ. ευρώ. Κάνουν δε λόγο για κερδοσκοπική πρακτική που αποβλέπει στην αύξηση του κόστους δανεισμού στις μικρές διάρκειες.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου