Οδηγίες για της εκλογές, πως ψηφίζουμε, διαβάστε με προσοχή τα link κ' την τακτική!

Οδηγίες για της εκλογές, Οδηγίες για της εκλογές, Οδηγίες για της εκλογές, Οδηγίες για της εκλογές, Οδηγίες για της εκλογές, Οδηγίες για της εκλογές, Οδηγίες για της εκλογές,


Οδηγιες για ψηφοφορους κ' Εκλογες , Πόσο δίκιο έχω !!!!!!,
Kαινούργιο Σύνταγμα; ,Real-Democracy Το άρθρο μας.


Οδηγίες για της εκλογές, Οδηγίες για της εκλογές, Οδηγίες για της εκλογές, Οδηγίες για της εκλογές, Οδηγίες για της εκλογές, Οδηγίες για της εκλογές, Οδηγίες για της εκλογές,

Παρασκευή 4 Ιουνίου 2010

ΑΜ ΚΑ-λά μας τα λέγανε για τους γιατρούς ….

Σήμερα, από ένα φίλο μου ο όποιος κατοικεί στον Πειραιά, έμαθα κάτι το οποιο θεώρησα ότι είναι αδύνατον, και ότι είναι υπερβολή να πτωχεύσουμε σαν κράτος, να έρθει το ΔΝΤ για να βάλουμε μυαλό.

Το συμβάν εχει ως εξής: Όλα τα φαρμακεία του Πειραιά έχουν μπει σε ένα πιλοτικό πρόγραμμα συνταγολόγησης των φαρμάκων, και σε λίγο καιρό σταδιακά όλης της χώρας. Οι ιδιαιτερότητες του προγράμματος αυτού εχει μια και μοναδική λεπτομέρεια. Αναμεσα στον ασφαλισμένο και στον γιατρό. Η συνταγολόγηση δεν μπορεί να εκτελεστεί αν δεν υπάρχει το ΑΜΚΑ του γιατρού. Να τονίσω ότι ο Πειραιάς είναι ο τρίτος στην σειρά δημος, μετά την Λάρισα και την Καρδίτσα. Στοιχεία από τις δυο προηγούμενες πόλεις δεν έχω. Έχω μόνο από τον Πειραιά. Αναλυτικά, Οι φαρμακοποιοί, κάθε μήνα δίνουν τις συνταγές στα ασφαλιστικά ταμεία την συνταγολόγηση που τους ανάλογη. Και για τον Απρίλιο, εντοπίστηκε, ενας πολύ εργατικός γιατρός από την περιοχή της Άγιας Σοφίας του Πειραιά να εχει σε δέκα (10) μόνο ημέρες 1700 (χίλιες επτακόσιες) συνταγογραφήσεις. Από τους 30 (τριάντα) ασθενείς που του δίνει σαν δικαίωμα να εχει ημερησίως. Οι ελεγκτές του ΙΚΑ νιώσανε πολύ μεγάλη έκπληξη, και ευχαρίστηση ταυτόχρονα, που ενας γιατρός εξυπηρετούσε τόσους πολλούς ασθενείς και ασφαλισμένους του. Και βέβαια, ήταν πολύ λογικό ολες αυτές οι συνταγογραφήσεις να είναι σκορπισμένες στην ευρύτερη περιοχή και στα φαρμακεία που είναι στην περιοχή. Η έκπληξη τους αυτή μετατράπηκε σε εύλογη απορία όταν διαπιστώσανε ότι οι 1700 συνταγές του γιατρού αυτού ήταν σε ΕΝΑ (1) και μοναδικό φαρμακείο.

Ρωτώντας για να μάθω λεπτομέρειες, έμαθα, ότι κατά την ενημέρωση των φαρμακοποιών του Πειραιά για τις αλλαγές στις συνταγογραφήσεις, έχουν εντοπιστεί στο τελευταίο διάστημα στους τρεις δήμους της χώρας δέκα επτά (17) τέτοια κρούσματα, γιατροί και φαρμακεία. Ονόματα γιατρών και φαρμακειών δεν έχουν δοθεί, ούτε φάρμακα και εταιρίες εισαγωγής φάρμακων που όλως τυχαίος έχουν μια αυξημένη κατανάλωση μαζί και κέρδη, πιθανόν και λαθρεμπόριο φάρμακων, καθώς οι συνταγές πρέπει να εκτελεστούν, και τα φάρμακα τι να γίνονται άραγε; Τα πετάνε ή τους δίνουν και τόκο.

Σύμφωνα, με πληροφορίες, εχει ψηφισθεί σχετικός νόμος. Που φαίνεται ότι τον αγνοούν και νοσοκομειακοί γιατροί – και αυτοί είναι υποχρεωμένοι να συμπληρώνουν το ΑΜΚΑ τους στις συνταγές που συνταγογράφουν. Η είδηση είναι πολύ θετική για τα ταμεία, γιατί κατά τον έλεγχο των συνταγών πολύ γρήγορα πια μπορεί ένα ταμείο να ελέγχει τις συνταγές τις οποίες πληρώνει. Και να ελέγχει τις ανάλογες λαμογιές από την θεραπεία που δέχεται και ο κάθε ασθενής από το κάθε νοσοκομείο δημόσιο ή ιδιωτικό. Δηλαδή, τέρμα, να μπαίνεις για εξετάσεις αίματος και να κάνεις εγχείρηση αλλαγής φύλου, Μπορεί, πια, να ελέγχει, τα φάρμακα αν είναι από μια συγκεκριμένη εταιρία και τις πιθανές προμήθειες φαρμακειών, γιατρών, διοικητικών υπάλληλων και νοσοκομείων, από την, οποία, σχετική εταιρία.

Ελπίζω να μην καταργηθεί αυτός ο έλεγχος για το κοινό καλό, και να μην βγει αντιδημοκρατικός.

Το άσχημο είναι ότι πια, πολύ εύκολα κάποιοι μπορούν να παρακολουθούν τα πάντα, ελπίζω αυτοί, οι κάποιοι, να μην είναι εχθροί του Λαού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου