Οδηγίες για της εκλογές, πως ψηφίζουμε, διαβάστε με προσοχή τα link κ' την τακτική!

Οδηγίες για της εκλογές, Οδηγίες για της εκλογές, Οδηγίες για της εκλογές, Οδηγίες για της εκλογές, Οδηγίες για της εκλογές, Οδηγίες για της εκλογές, Οδηγίες για της εκλογές,


Οδηγιες για ψηφοφορους κ' Εκλογες , Πόσο δίκιο έχω !!!!!!,
Kαινούργιο Σύνταγμα; ,Real-Democracy Το άρθρο μας.


Οδηγίες για της εκλογές, Οδηγίες για της εκλογές, Οδηγίες για της εκλογές, Οδηγίες για της εκλογές, Οδηγίες για της εκλογές, Οδηγίες για της εκλογές, Οδηγίες για της εκλογές,

Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

Μυστικά ραντεβού για τις αεροµαχίες

Μυστικά ραντεβού για τις αεροµαχίες

Η άγνωστη διαπραγµάτευση που ναυάγησε

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Αριστοτελία Πελώνη

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

Η πρώτη σελίδα  του απόρρητου  τηλεγραφήµατος  για τις συνοµιλίες  του γ.γ. του ΥΠΕΞ  µε τον υφυπουργό  Σινιρλίογλου στις  18 Ιουνίου.
Μυστικό δίαυλο διαλόγου για το Αιγαίο - ανεξάρτητο από τις διερευνητικές επαφές - για τα αεροναυτικά θέµατα επιχείρησε να ανοίξει η Τουρκία τον περασµένο Ιούνιο,όπως προκύπτει από απόρρητο τηλεγράφηµα που παρουσιάζουν «ΤΑ ΝΕΑ».

Η Αγκυρα πρότεινε µυστική διαπραγµάτευση για τη µείωση της έντασης στον αέρα και υπέβαλε προτάσεις που επιχειρούν να µετατρέψουν το Αιγαίο σε ουδέτερη ζώνη, όπου τα τουρκικά µαχητικά θα µπορούν να πετούν ανενόχλητα, την ώρα που έβγαζε τα πλοία «Τσεσµέ» και «Πίρι Ρέις» για έρευνες εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Μπορεί ο τούρκος Πρωθυπουργός να δήλωσε πριν από λίγες µέρες (µιλώντας στον Σκάι) ότι δεν επιθυµεί να γίνονται υπερπτήσεις στο Αιγαίο και να άφησε να εννοηθεί ότι η κυβέρνησή του έχει προβεί σε συστάσεις για το ζήτηµα στις ένοπλες δυνάµεις, οι προτάσεις όµως που έχει υποβάλει η Αγκυρα στην Αθήνα για τα αεροναυτιλιακά θέµατα στο Αιγαίο δεν διαφέρουν από θέσεις που έχουν διατυπωθεί το 2006 και το 2009 και επιχειρούν να διαµορφώσουν καθεστώς συνδιαχείρισης στο Αιγαίο.

Οπως αποκαλύπτουν «ΤΑ ΝΕΑ», ο Ταγίπ Ερντογάν κατά την επίσηµη επίσκεψή του στην Αθήνα (τον Μάιο) πρότεινε στον Γιώργο Παπανδρέου να υπάρξει παράλληλος δίαυλος διαλόγου για τη µείωση της έντασης και του κινδύνου πρόκλησης ατυχηµάτων στο Αιγαίο. Η πρόταση έγινε δεκτή από την ελληνική πλευρά και όπως προκύπτει από το σχετικό απόρρητο τηλεγράφηµα του ΥΠΕΞ στις 18 Ιουνίου, έναν µήνα µετά την επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα, ο γενικός γραµµατέας του ΥΠΕΞ Ι. Αλέξιος Ζέππος και ο τούρκος ΥΦΥΠΕΞ και επικεφαλής των διερευνητών επαφών από την τουρκική πλευρά Φεριντούν Σινιρλίογλου, συναντήθηκαν για πρώτη φορά στην Κωνσταντινούπολη µε ατζέντα τα αεροναυτιλιακά θέµατα στο Αιγαίο. Η τουρκική πλευρά ζήτησε αντικείµενο των συζητήσεων να αποτελέσει η δέσµη µέτρων που είχε προτείνει τον Αύγουστο του 2009, ο «κώδικας συµπεριφοράς» που είχε προτείνει το 2006, καθώς και µέτρα πτητικής συµπεριφοράς που είχε αντιπροτείνει η ελληνική πλευρά το 2006 και για τα οποία ουδέποτε έλαβε απάντηση. Σε αυτά προστέθηκαν οι δύο προτάσεις που απηύθυνε δηµοσίως στην Αθήνα ο τούρκος Πρωθυπουργός και αφορούν στις άοπλες πτήσεις πάνω από το Αιγαίο και στην ανταλλαγή «daily flight schedules» (ηµερησίων σχεδίων πτήσης). Μάλιστα ο Φ. Σινιρλίογλου διευκρίνισε ότι στόχος πρέπει να είναι να βρεθούν πρακτικοί τρόποι να µειωθεί η ένταση στο Αιγαίο και όχι να αντιµετωπισθεί η ουσία των προβληµάτων. Οπως χαρακτηριστικά ανέφερε, σύµφωνα µε το τηλεγράφηµα, «to turn the basketball into a volleyball game by putting a saftey net in the middle» («να µετατραπεί ο αγώνας µπάσκετ σε αγώνα βόλεϊ, βάζοντας ένα δίχτυ ασφαλείας στη µέση»). Εµµέσως πλην σαφώς δηλαδή, σηµειώνουν διπλωµατικές πηγές, όποια και να είναι η τελική συµφωνία, να µη θίγει τις πάγιες θέσεις των δύο πλευρών.

Τα τρία βασικά σηµεία της τουρκικής πρότασης είναι τα εξής: α) να υπάρξει µυστική «συµφωνία κυρίων» για να εφαρµοστεί «κώδικας συµπεριφοράς» πέραν των 10 ναυτικών µιλίων, β) να αποφευχθούν οι τουρκικές υπερπτήσεις πάνω από τα ελληνικά νησιά, εφόσον οι ελληνικές αναχαιτίσεις γίνονται µε λιγότερο επιθετικό τρόπο (!) και γ) να µειωθούν οι τουρκικές παραβιάσεις εντός των 6-10 ναυτικών µιλίων, εφόσον µειωθούν και οι ελληνικές αναχαιτίσεις στον διεθνή εναέριο χώρο µακριά από τις ελληνικές ακτές. Πρότειναν ακόµη να υπάρξει νέα συνάντηση – η οποία και έγινε στις 29 Ιουνίου στην Αθήνα– προκειµένου να συγκεντρωθούν οι προτάσεις που έχουν διατυπώσει και οι δύο πλευρές κατά καιρούς και να διαµορφωθεί µια κοινή βάση συζήτησης.

Το χρονοδιάγραµµα
Με το πρόσχηµα ότι τα εν λόγω ζητήµατα πρέπει να αντιµετωπισθούν άµεσα, ο τούρκος ΥΦΥΠΕΞ πρότεινε να προχωρήσουν οι συνοµιλίες ανεξάρτητα από την πορεία των διερευνητικών επαφών και µάλιστα έθεσε ως πρόταση να ολοκληρωθούν στα τέλη του Σεπτεµβρίου (που πέρασε)...

Ωστόσο, οι συνοµιλίες «πάγωσαν» επ’ αόριστον µε εντολή του έλληνα Πρωθυπουργού, καθώς εκτιµήθηκε ότι οι τουρκικές προτάσεις θίγουν κυριαρχικά δικαιώµατα και επιχειρούν να επιβάλουν καθεστώς συνδιαχείρισης στο Αιγαίο. Ως εκ τούτου, σύµφωνα µε πληροφορίες, τα αεροναυτιλιακά τελούν αυτήν τη στιγµή υπό καθεστώς ιδιότυπης εξαίρεσης από τις διερευνητικές επαφές.
ΤΟ «ΠΑΓΩΜΑ»
Οι συνοµιλίες σταµάτησαν µε απόφαση του Γ. Παπανδρέου, καθώς η Αγκυρα προέβαλε παράλογες απαιτήσεις

Η ατζέντα τους για «ουδέτερη ζώνη» στο Αιγαίο

ΤΗΝ ΩΡΑ που οι Τούρκοι εξέφραζαν την ειλικρινή βούλησή τους για την αποφυγή της έντασης, έβγαζαν τον περασµένο Ιούλιο το «Τσεσµέ» και το «Πίρι Ρέις» για έρευνες εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, ενισχύοντας την εντύπωση, λένε διπλωµατικές πηγές, ότι ουδόλως ενδιαφέρονται για τη µείωση της έντασης και πως οι όποιες προτάσεις δεν είναι παρά το µέσο για να µπορούν τα µαχητικά της να πετούν ανενόχλητα ενώ η ίδια θα ενισχύει τις θέσεις και τις διεκδικήσεις της.

Συγκεκριµένα – σηµειώνουν οι ίδιες πηγές – σε ό,τι αφορά την αποφυγή τουρκικών υπερπτήσεων εντός της ελληνικής αιγιαλίτιδας ζώνης (6 ναυτικά µίλια), η Αγκυρα επιχειρεί να παρουσιάσει το αυτονόητο ως παραχώρηση. Οσο για τον περιορισµό των πτήσεων τουρκικών αεροσκαφών που προτείνει η Αγκυρα εντός των 6-10 ναυτικών µιλίων, εφόσον σηµειωθεί ανάλογη µείωση των ελληνικών αναχαιτίσεων στον διεθνή εναέριο χώρο, η πρόταση αυτή έρχεται σε αντίθεση µε την ώς σήµερα πολιτική αναγνώρισης όλων των εισερχοµένων αεροσκαφών εντός του FΙR Αθηνών, αν δεν έχουν καταθέσει σχέδιο πτήσης.
Εικονικές εµπλοκές
Η υιοθέτηση κώδικα συµπεριφοράς που προτείνει η Αγκυρα για τις πτήσεις πέρα από τα 10 ναυτικά µίλια – στις εν λόγω συνοµιλίες πρότεινε «εικονικές» αεροµαχίες ύστερα από αλληλοπροειδοποίηση ή προσυνεννόηση ώστε να µπορεί η κάθε πλευρά να συντηρεί τις πάγιες θέσεις της – δεν είναι, σηµειώνουν διπλωµατικές πηγές, παρά το πρόσχηµα για να καταργηθούν οι αναχαιτίσεις και αναγνωρίσεις των τουρκικών µαχητικών, θέτοντας θέµα αµφισβήτησης των ελληνικών αρµοδιοτήτων επί του ελληνικού εναέριου χώρου.

Παγίδα, πάντως, θεωρείται από αρµόδιες πηγές και η πρόταση που παρουσίασε δηµοσίως στην Αθήνα ο Ταγίπ Ερντογάν περί αφοπλισµένων αεροσκαφών στις πτήσεις πάνω από το Αιγαίο, η οποία αποτελεί και πάγια αµερικανική άποψη. Η ελληνική θέση είναι ότι τα ελληνικά µαχητικά πετούν οπλισµένα λόγω της υποχρέωσής τους που απορρέει από την αποστολή ελέγχου του FΙR Αθηνών ενώ τα τουρκικά πετούν οπλισµένα από επιλογή.

Η πρόταση αυτή, εκτιµούν διπλωµατικές πηγές, επιχειρεί να µετατρέψει το Αιγαίο σε «ουδέτερη ζώνη» προκειµένου να πετύχει η Αγκυρα µια µορφή συνδιαχείρισης στο Αιγαίο, διατηρώντας παράλληλα όλο το πακέτο των διεκδικήσεών της εναντίον της Ελλάδας, χωρίς όµως να υπάρχει ο «κίνδυνος» απρόβλεπτου στρατιωτικού επεισοδίου.


Τι (δεν) έλεγε η Αγκυρα για το Αιγαίο

14/5/2010, ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
«Οχι οπλισµένα»
«Τα αεροπλάνα που πετάνε στο Αιγαίο δεν πρέπει να είναι οπλισµένα. Να αφαιρέσουµε τις βόµβες από τα πολεµικά αεροπλάνα. Αυτό είναι ένα πρώτο βήµα». 18/10/2010, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ, ΣΚΑΪ
Για τις πτήσεις
«Η Ελλάδα κάνει πτήσεις των µαχητικών αεροσκαφών της σε µια πολύ µεγάλη έκταση.Δηλαδή, φτάνουν µέχρι τη δική µας υφαλοκρηπίδα. Εµείς δεν έχουµε τόσο µεγάλεςαποστάσεις να διανύουµε. Κι εδώ νοµίζω ότι χρειάζεται µια αλληλοκατανόηση» Α. ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ, 8 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2010
«Γείτονες στο στενό»
«Σκεφτείτε δυο γείτονες στην ίδια συνοικία οι οποίοι µοιράζονται το ίδιο στενό. Μπορεί να έχουν διαφορές, αλλά αυτό δεν σηµαίνει ότι θα εγκαταλείψουν αυτό το στενό. Εχουν γίνειπολλά βήµατα για τη βελτίωση των σχέσεων και αυτά τα βήµατα τα κάναµε για να πετάµε από το παράθυρό µας λουλούδια στο εξής».



πως τον λέγαν εκείνον τον πρωθυπουργό που υπέγραψε την συμφωνία που αναγνώριζε "γκρίζες ζώνες" στο Αιγαίο???πως είπαμε???πως τον λέγαν τον άλλον που δήλωνε ότι προτιμά μερικά λιγότερα στρέμματα γής???(η δήλωση είναι σε ομογενειακή εφημερίδα των ΗΠΑ)...ΠΩΣ είπαμε???
γιαννης μ 21/10/2010 18:29
Συμφωνώ με τα περισσότερα από τα σχόλια.
Νομίζω όμως, ότι θα πρέπει να έχουμε λίγο περισσότερη εμπιστοσύνη στην (ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ) κυβέρνηση και τους χειρισμούς της.
Σίγουρα έχουν επίσης πατριώτες στις ανάλογες θέσεις, που ξέρουν πολύ καλά τη δουλειά τους.
Και είναι προφανές, ότι ειδικά στην εξωτερική πολιτική "υπάρχουν πράγματα", που δεν λέγονται...

Η δική μας δουλειά είναι να καταλάβουμε, ότι χρειάζεται ομόνοια, και η επιμονή και υπομονή μας ώστε να διασωθεί οικονομικά η χώρα.
Ταλιμπάν καφέ 21/10/2010 18:13
Καλες οι θεωρητικες αναλυσεις που γραψαμε ολοι εδω μεσα, αλλα το μεγα ερωτημα ειναι, Γιατι συζηταμε με τους τουρκους θεματα της Εθνικης μας Κυριαρχιας? Ποια αλλη χωρα παγκοσμιως συζητα θεματα εθνικης κυριαρχιας στον σκληρο πυρηνα της? Μονοι μας βγαζουμε τα ματια μας.....
SPYROS 21/10/2010 17:57
Στο μεταξύ σουλατσάρουν ανενόχλητοι... Τέσσερις σχηματισμοί από 18 τουρκικά μαχητικά συν ένα ελικόπτερο σε μεμονωμένη περίπτωση, εκ των οποίων τα 4 μαχητικά ήταν οπλισμένα προχώρησαν σήμερα σε 6 παραβάσεις των κανόνων FIR Αθηνών και 3 παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου (ΕΕΧ). Από τα 18 τουρκικά αεροσκάφη τα 4 έφεραν οπλισμό. Εμπλοκές δε σημειώθηκαν και η όλη δραστηριότητα επικεντρώθηκε στο βόρειο και κεντρικό Αιγαίο.
ΜΠΑΜΠΗΣ 21/10/2010 15:31
Παλι ψεματα απο τον Γιωργακη ! Ο ιδιος προσωπικα με τον Παγκαλο και τον Σημιτη αναγνωρισαν στην Τουρκια οτι εχει δηθεν ζωτικα συμφεροντα στο Αιγαιο με την συμφωνια της Μαδριτης το 1997. Προηγηθηκε η και αποκαλουμενη κριση στα Ιμια για να στρωθει το εδαφος για αυτη την καταπτυστη συνθηκη. Παει πολυ ο συναρχιτεκτωνας αυτης της μειοδοσιας να το παιζει τωρα και πατριωτης! Οσο γρηγοροτερα το ξεκουμπισουμε το παιντι τοσο περισσοτερα κυριαρχικα δικαιωματα σωζουμε.
ΕΒ 21/10/2010 14:01
λαμογιο και αυτος ,ανθέλληνας τι νομιζετε, τοσα χρονια στην Ελλαδα δεν την εμαθε. Ολα προεκλογικά ειναι μετα θα βαλουν το αλλο προσωπο τους. Οταν θα φανε το μαυρο και θα πανε σπιτι τους θα ηρεμήσουν.
georgakis 21/10/2010 13:34
Είναι προφανές ότι οι Τούρκοι θέλουν συνδιαχειριση στο Αιγαίο. Τα χιλιάδες νησιά του Αιγαίου που κατοικούνται δίνουν στρατηγικό προβάδισμα στην Ελλάδα. Αν τοποθετήσει Ραντάρ και Πυραύλους, ιδίως τώρα που έχει ανοίξει και συνεργασία με το Ισραήλ, θα το βλέπουν με το κιάλι το Αιγαίο οι Τούρκοι. Βέβαια υπάρχει ένας αδύναμος κρίκος. Οι Έλληνες πολιτικοί. Αν εξαιρέσεις κάποιους που έδρασαν στο παρελθόν όπως ο Ελευθέριος Βενιζέλος και ο Καποδίστριας, 2, 3 ακόμη, οι υπόλοιποι είναι έτοιμοι να παραδώσουν κυριαρχικά δικαιώματα και να αποθηκεύσουν το μέλλον της Ελλάδος. Ηγεμονίσκοι της πλάκας. Βέβαια δεν έχουν πρόβλημα, διότι οι νεοέλληνες έχουν αποδείξει ότι είναι πολιτικά Ζώα και όχι πολιτικά Όντα. Οι νεοέλληνες είναι πολιτικά ζώα (πρόβατα) και όχι πολιτικά όντα. Συνδιαχειριση του Αιγαίου σημαίνει και συνδιαχειριση στο Εμπόριο και σε πολλά ακόμα πράγματα. Σε τελική ανάλυση σημαίνει, ότι κάποια στιγμή νεοέλληνα θα σου δείξουν την πόρτα και θα σου που φύγε. Κατάλαβες; Να προσέχεις ποιους ψηφίζεις. Οι Τούρκοι κάνουν την δουλειά τους. Ξέρουν ότι οι Έλληνες Πολιτικοί δεν είναι Ισραηλινοί. Να δώσουν διαταγή να χτυπήσουν όταν κινδυνεύουν κυριαρχικά τους δικαιώματα. Η Ελλάδα έχει να διδαχτεί πολλά από το Ισραήλ. Επίσης για την Θράκη δε διαβάζω τίποτα θετικό.
Μιχάλης. 21/10/2010 13:09
Το δούλεμα που μας ρίχνουν οι Τούρκοι δεν έχει τελειωμό , μιλάνε για μείωσαη της έντασης στο Αιγαίο αλλά ταυτόχρονα υλοποιούν εξοπλιστικό πρόγραμμα μαμούθ του πολεμικού τους ναυτικού με παραγγελίες συνολικά 60 σκαφών ( από φρεγάτες έως αποβατικά ) που σκοπό έχει την ανατροπή διά της ισχύος του status quo. Παραγγέλνουν 100 μαχητικά
F-35 -αεροσκάφη 5ης γενιάς με χαρακτηριστικά stealth- που αποκλειστικό σκοπό έχουν την πρόκληση πρώτου χτυπήματος. Επίσης ενισχύουν τις χερσαίες δυνάμεις στον Έβρο.
Αυτές οι κινήσεις σίγουρα δεν είναι κινήσεις χώρας που θέλει να τα βρεί με τον γείτονά της, αλλά χώρας που θέλει να αποσπάσει εδάφη και κυριαρχικά δικαι''ωματα από τον γείτονά της. Εγώ προσωπικά πιστέυω ότι ο απώτερος σκοπός της τουρκίας είναι η φιλανδοποίηση της Ελλάδος.
Να δώ πότε θα ξυπνήσουμε και θα δούμε την απειλή κατάματα!!!!
Ντέμης 21/10/2010 12:59
Ο Γεώργιος Παπανδρέου τού Ανδρέα, δεν παύει ποτέ ν''αποδεικνύεται πολύ κατώτερος και τού πατέρα του και τού παππού του, σχεδόν σε όλα τα θέματα. Πέραν τών άλλων προβλημάτων που σην ουσία τα άφησε να τα λύσουν ξένες χώρες, τα οικονομικά π.χ, έδειξε και δείχνει μιαν απαράδεκτη ερασιτεχνική τακτική σε θέματα που θίγουν άμεσα την εθνική ασφάλεια τής χώρας μας. Λίγο μετά την εκλογή του έσπευσε να βρεθεί σε ανεπίσημη και μυστική συνάντηση με τον Τ. Ερντογάν. Απίστευτη ενέργεια από έναν πρωθυπουργό ! Μήτε στη Ζιμπάμπουε δε συμβαίνουν αυτά. Συγχέει διαρκώς κι ανεπίτρεπτα τις προσωπικές του σχέσεις με άτομα τού διεθνή χώρου με τα θέματα τής χώρας μας. Με άλλα λόγια πιστευει ότι μπορεί να επιλύσει μέχρι και άκρως ευαίσθητα θέματα όπως αυτά τής εθνικής ασφάλειας με τις "παρεϊστικες" σχέσεις του που όλες θυμίζουν κοσμικό tea-party. Τελικά, κι ανεξάρτητα από όλα τα άλλα καίρια προβλήματα τής χώρας μας, κοινωνικά και οικονομικά κλπ, αποδεικνύεται να είναι ένας εξαιρετικά επικίνδυνος πρωθυπουργός για την Ελλάδα όσον αφορά τα εθνικά της θέματα. Όλοι κατηγορούν τον Κ. Καραμανλή για ανεπάρκεια αλλά τουλάχιστον επί τών ημερών του δεν είδαμε τούρκικα πολεμικά πλοία να κάνουν τσάρκες έξω από το Σούνιο. Εάν αυτός ο άνθρωπος συνεχίσει έτσι είναι πολύ πιθανό να βρεθούμε σε ξαφνική πολεμική αναμέτρηση με την Τουρκία. Μια παρόμοια ερασιτεχνική και στενόμυαλη αντίληψη είχε κι ο δικτάτορας Παπαδόπουλος όταν τον Δεκέμβρη τού 1967 νόμισε ότι μπορεί να λύσει αυτός ο καραβανάς τα ελληνο-τουρκικά προβλήματα στο πόδι. Κατέληξε αυτός ο ανεκδιήγητος δικτάτορας στο να υποχρεωθεί η Ελλάδα, κάτω από την απειλή πολέμου, να αποσύρει την ελληνική μεραρχία από την Κύπρο, τη μεραρχία που είχε αποστείλει εκεί μυστικά ο αείμνηστος Γ. Παπανδρέου, και ν'' αφήσει το Νησί στην ήδη προαποφασμένη τύχη του. Ετούτον τον Γεώργιο έχουν δίκιο να τον αποκαλούν όλοι Γιωργάκη.
Κωστής Λέων 21/10/2010 12:55
Οποιοδήποτε σοβαρό κράτος στον κόσμο, τουλάχιστον σαν πρώτη φάση, μετά από τέτοιο ορυμαγδό προκλήσεων, (με πρώτο και καλύτερο το casus beli) θα έκοβε κάθε διπλωματική σχέση με τέτοιους αλήτες. Εμείς ως κράτος ηλιθίων και σφαλιαροεισπρακτόρων, αρχίζουμε συνομιλίες για το πώς θα μοιράσουμε το σπίτι μας.
BB 21/10/2010 12:48




























































































































































































Οι απόψεις σας

Ηθελημενα ''η αθελητα οι τουρκοι ειπαν ξεκαθαρα αυτο που επιδιωκουν, Αιγαιο ουδετερη - ελευθερη ζωνη για αυτους και αποκαλυψαν και τον τροπο με τον οποιο προσπαθουν να το καταφερουν, με τις π α ρ α β ι α σ ε ι ς !! Ωστε δεν ειναι μονο οι ''κακοι'' τουρκοι στρατηγοι και οι κεμαλιστες που δινουν τις οδηγιες προς τα τουρκικα F-16 να κανουν παραβιασεις! Ειναι στο ιδιο παιγνιδι και ο ''καλος'' και ''πολιτισμενος'' ισλαμιστης Ερντογαν πασας!? Δηλαδη ολοι οι τουρκοι ειτε ειναι κεμαλιστες ειτε ισλαμιστες σκεφτονται με τον ιδιο τροπο για τα διεθνη συμφεροντα της Τουρκιας? Εχω σοκαριστει! Εγω ακουγοντας τον ΓΑΠ να μιλα ενθερμα για ελληνοτουρκικες σχεσεις και να δινει το ελευθερο στην κα Δραγωνα να σβησει οτιδηποτε ''εχθρικο'' για την Τουρκια απο την Ιστορια των σχολικων βιβλιων, νομιζα οτι εμεις φταιμε για το μισος των 2 λαων! Οταν εβλεπτα τον Κωστακη να κουμπαριαζει με τον Ερντογαν πασα και τον Γιωργακη να χορευει ζειμπεκικο για τον μακαριτη τον Τζεμ, νομιζα οτι εγω ειμαι ο ''αρρωστημενος εθνικιστης '' που εχω παρεξηγησει τους ''φιλους και γειτονες'' τουρκους! Ειχα αποφασισει να παω και για ψυχοθεραπεια για να ''γλυτωσω'' απο την τρομερη ασθενεια του ελληναρα που που ειχαν υποδειξει οι ''προοδευτικοι'' οτι εχω! Ευτυχως για την ψυχικη μου υγεια ερχεται αυτο το αρθρο που λεει οτι οι τουρκοι εχουν οντως αλλα στο μυαλο τους, και εγω ερωτω, Γιατι τους θελουμε σωνει και ντε μεσα στην Ε.Ε.? Μηπως εχουμε ακομη την αφελεια να πιστευουμε οτι θα γινουν φιλειρηνικοι αν μπουν στην Ε.Ε.? Εδω τωρα που εχουν ελαχιστους φιλους στην προσπαθεια τους να μπουν στην Ε.Ε. και εμας που μονοι μας εχουν παραιτηθει του νομιμου δικαιωματος μας να διαπραγματευτουμε για την εισοδο την Τουρκιας στην Ενωση και αυτοι καθημερινα μας απειλουν με πολεμο! Φανταζεστε τι εχει να γινει αν/οταν μπουν και με την κοινοβουλευτικη δυναμη που θα αποκτησουν στο ευρωκοινοβουλιο λογω πληθυσμου (17-2)? Αν αυτο γινει ποτε, μπορουμε απο τωρα να ζητησουμε να αλλαξουμε την υπηκοοτητα μας σε τουρκικη για να μην μας γ....ουν κιολας! Ρε πατε καλα που εχετε διαλυσει τον ελληνικο στρατο, το λιμενικο σωμα και εχετε εναποθεσει τις ελπιδες ενος λαου ολοκληρου στην θεωρητικη (και αποτυχημενη παγκοσμιως) φιλοσοφια της ενσωματωσης των λαθρομεταναστων? Λες και θα σωθουμε απο τους αλλοτριους? Αλλα θα μου πεις τι λεω, αφου αλλοτριος ειναι και αυτος που μας κυβερνα και μας λεει διεφθαρμενους, αυτος ο αμωμος μαζι με το επισης αμωμο ιεαρατειο του οπως ο ''ατυχος κληρονομος'' Παγκαλος (εκεινος ο υπεξ των Ιμιων ντε?) και οι λοιποι αυλικοι της βυζαντινοκρατιας του Πασοκισταν. Αντε γιατι πολλα ακουω και διαβαζω και δεν μπορω αλλο...
SPYROS 21/10/2010 12:42
Θελει να πεταει λουλουδια ο Νταβοτογλου απο το παραθυρο...

Για την ωρα, ας βολευτει με μερικα φασκελα και οταν η Ελλαδα αποκτησει ΚΡΑΤΟΣ, τοτε μπορει να του πεταξουμε κ κατι αλλο...
Πολεμοχαρης Λοχιας 21/10/2010 12:11
Λάου λάου το πάνε ώστε να μας φορέσουν τη "συνδιαχείριση" και την "συνεκμεταλλευση" στο Αιγαίο. Έχουν ξεκινήσει άλλωστε οι δηλώσεις του τύπου να μειώσουμε τα εξοπλιστικά γιατί μας οδήγησαν στην οικονομική καταστροφή. Δυστυχώς η χώρα κυβερνάται από γραικύλους που έχουν αρχίσει το ξεπούλημά της κομμάτι κομμάτι... Καλώς να δεχτούμε το σουλτάνο μας Ερντογάν που έρχεται να δει τον υποτελή του Γιωργάκη.
ΝΙΚΟΣ ΚΟΛΛΙΑΣ 21/10/2010 11:31
Ολλανδικα, Γερμανικα και μαχητικα της Δανιας απογειωνονται για να αντιμετωπησουν μαζι, ρωσικα βομβαρδιστικα στα βορεια συνορα της Ευρωπης!!! και ετσι πρεπει να γινετε!!! Τα νοτιοανατολικα ευρωπαικα συνορα, που καθημερινα απειλουνται -και με δηλωσεις, βλεπε "Παραγκας" - δεν αξιζουν προστασιας ???
Να πιστεψουμε οτι ο κυριος πρωθυπουργος αποφασισε να στεναχωρησει τον κολλητο του ???
νοτιος 21/10/2010 11:21
Ο Παπανδρέου νόμιζε ότι οι Τούρκοι έχουν καλές προθέσεις και ότι είναι φίλοι μας....τρομάρα του και ένα 10χρονο θα τα καταλάβεναι αυτά. Οι φοβίες που δείχνουν όλες οι κυβερνήσεις δεν εκφράζουν τον Ελληνικό λαό.
Bill 21/10/2010 11:19
Παράξενο είναι που τα βγάζουνε στην φόρα προεκλογικά, και όταν ο κόμπος φτάνει στο χτένι. Γιά τα τουρκίκά πολεμικά (αεροπλάνα, και πλοία ) κάνουν βόλτες στο Αιγαίο και για τςι ποταμογέφυρες στον Εβρο γιατί δεν μίλησε;
Αλλά θυμήθηκε να βγάλει τον πίνακα πίσω από το γραφείο του όταν τον επισκέφτηκε ο σουλτάνος
Ποιός τελικά διοικεί αυτή τη χώρα και για ποιούς;

Αλλες ξαφνικές δηλώσεις για τον "καϋμένο τον λαό που δεν αντέχει άλλο"γίνανε και πρός το ΔΝΤ. Τώρα το κατάλαβε;

Για την Θράκη γιατί δεν λέει τίποτα;

Αρης 21/10/2010 10:52
(να ετατραπεί ο αγώνας πάσκετ σε αγώνα βόλεϊ, βάζοντας ένα δίχτυ ασφαλείας στη έση).

Δεν διευκρινιζετε τα νησιά Αν. Αιγαίου σε ποιά μεριά του διχτυού βρίσκονται?
mixalis 21/10/2010 10:22

Ο Γωργάκης υπερασπιστης των εθνικών μας συμφερόντων ! ! !

Τι άλλο θα ακούσωμε Γιαχβέ μου ! ! !

Αν δεν πουλήσει όλη τη χώρα στους Εβραίους να είμεθα ευχαριστημένοι ! ! !
OMHROS.T 21/10/2010 10:07
Και όταν το ΚΚΕ φώναζε για ξεπούλημα των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων και έκανε σχετική ερώτηση στη Βουλή, θυμάστε την οργισμένη απάντηση του πρωθυπουργού; Μήπως οι υποψίες ήταν βάσιμες και για κάποιον λόγο τον ενόχλησαν;
Lykos 21/10/2010 10:03
Σωστός ο ΓΑΠ... Άλλωστε πως μπορείς να διαπραγματεύεσαι για κάτι που δεν σου ανήκει πλέον αφού είναι υποθηκευμένο μαζί με την υπόλοιπη Ελλάδα στους δανειστές μας μέσω του μνημονίου που υπέγραψε ο ίδιος η κυβέρνηση του και ο συνοδοιπόρος του Καρατζαφέρης?













































































































































































Οι απόψεις σας

Όσο η Ελλάδα και η Τουρκία έχουν τη δυνατότητα (παρά τη μιζέρια τους) να αγοράζουν F16 από τη δύση και να συντηρούν την πολεμική βιομηχανία της Δύσης ... θα γίνονται υπερπτήσεις και αναχαιτήσεις και εικονικές μάχες πάνω από το Αγαίο.
ΣΣ 21/10/2010 09:06
να πάρουμε άδεια απο τους Τούρκους για να επεκείνωμε τον θαλάσσιο χώρο της Κρήτης και της Μήλου στα 12 μίλια;




ANEST 21/10/2010 09:06
Ως προς τις υπερπτήσεις ελληνικών νησιών ο ερντογαν τις επέδωσε στις ευαισθησίες των στρατηγών! Και η δική μου ευαισθησία είναι να πάρουμε την Πόλη.
ΤΖΩΡΤΖΗΣ ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΣ 21/10/2010 08:45
“Αν τα νησιά του Αιγαίου δεν είναι παρά φυσική προέκταση της Ανατολίας, τότε η συμπερίληψή τους στην ελληνική επικράτεια δεν αποτελεί παρά ιστορικό ατύχημα που πρέπει να διορθωθεί”... Τάδε έφη, Αχμέτ Νταβούτογλου, στο σύγγραμμά του, “Το στρατηγικό βάθος” (Πηγή : εφημερίδα 17/7/2010, σελ. 23, στήλη “Διπλωματία”)...(Ας το ξέρουν και αυτό οι Γηγενείς Έλλη-νες καφέ φραπέ)











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου