Οδηγίες για της εκλογές, πως ψηφίζουμε, διαβάστε με προσοχή τα link κ' την τακτική!

Οδηγίες για της εκλογές, Οδηγίες για της εκλογές, Οδηγίες για της εκλογές, Οδηγίες για της εκλογές, Οδηγίες για της εκλογές, Οδηγίες για της εκλογές, Οδηγίες για της εκλογές,


Οδηγιες για ψηφοφορους κ' Εκλογες , Πόσο δίκιο έχω !!!!!!,
Kαινούργιο Σύνταγμα; ,Real-Democracy Το άρθρο μας.


Οδηγίες για της εκλογές, Οδηγίες για της εκλογές, Οδηγίες για της εκλογές, Οδηγίες για της εκλογές, Οδηγίες για της εκλογές, Οδηγίες για της εκλογές, Οδηγίες για της εκλογές,

Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010

Να ποιόν πρωθυπουργό εννούσε ο Γιούνκερ !

10 Οκτ 2010

Να ποιόν πρωθυπουργό εννούσε ο Γιούνκερ !

Αγαπητοί φίλοι
Στην αυτούσια δήλωση του κου Γιούνκερ αναφέρεται το εξής:

"Μr Jüncker said he knows the Greek economy well and saw the crisis coming. “I could not go public with the knowledge,” he said. “Three or four years ago, I knew that one of the main Greek characteristics is corruption . . . Now the Greek prime minister is saying, ‘I am governing a country of corruption’. "

Μετάφραση:

" Ο κός Γιούνκερ είπε ότι γνώριζε καλά την Ελληνική οικονομία και είχε προβλέψει την κρίση. "Δεν μπορούσα να το πω δημόσια" είπε, "τρία ή τέσσερα χρόνια πριν γνώριζα πως το κύριο χαρακτηριστικό των ελλήνων ήταν η διαφθορά"...ΤΏΡΑ ο Ελληνας πρωθυπουργός λέει "Κυβερνώ μια διεφθαρμένη χώρα"

Δεν υπάρχει καμία αναφορά σε ΠΡΩΗΝ πρωθυπουργό. Μιλάει για τον νυν πρωθυπουργό της Ελλάδας. Είναι αστείος ο τρόπος που συμπεριφέρονται στο ΠΑΣΟΚ στην εποχή μας , λες και μόνο αυτοί γνωρίζουν την αγγλική, λες και ο κόσμος δεν έχει ιντερνετ να βρεί τις πληροφορίες.

Πηγή: http://www.irishtimes.com/newspaper/finance/2010/1009/1224280699632.html

Κε Παπανδρέου έχετε να μας δώσετε πολλές εξηγήσεις.

Δ.Κ.

1 σχόλιο:

  1. http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=46289&catid=9

    Γιούνκερ: Αναφερόμουν στον Γ. Παπανδρέου
    - Αναστάτωση στα κυβερνητικά κλιμάκια
    - Στο... καναβάτσο ο Γ. Παπακωσταντίνου που τα απέδωσε στον Καραμανλή


    Ο πρόεδρος του Eurogroup τελικά έκανε ρελάνς και άλλαξε τα δεδομένα αποκαλύπτοντας πως τα περί ...διεφθαρμένης χώρας τα είπε ο Γιώργος Παπανδρέου, όχι όμως σε κατ΄ ιδίαν συζήτηση αλλά σε δημόσια ομιλία του.

    Ο Γκι Σιουλέρ, εκπρόσωπος Τύπου του προέδρου του Eurogroup και πρωθυπουργού του Λουξεμβούργου Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, διευκρίνισε σήμερα ότι κατά τη διάρκεια της πρόσφατης ομιλίας του στην Ουάσιγκτον ο κ. Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ σε σύντομη αναφορά του για την ελληνική οικονομία σημείωσε ότι «πριν από μερικά χρόνια, όταν τα στοιχεία της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας έδειχναν ότι η χώρα θα βρεθεί σε πολύ δύσκολη οικονομική και δημοσιονομική κατάσταση, οι πάντες στην υπόλοιπη Ευρώπη γνώριζαν ότι η Ελλάδα αντιμετωπίζει πολύ σοβαρό πρόβλημα διαφθοράς».

    "Ωστόσο", συνεχίζει ο εκπρόσωπος, ο κ. Γιούνκερ, "ως πρόεδρος του Eurogroup δεν ήταν σε θέση να τα θέσει δημοσίως, καθώς η κατακραυγή θα ήταν μεγάλη".

    Ο εκπρόσωπος του προέδρου του Eurogroup διευκρίνησε πως ο κ. Γιούνκερ «για να δείξει τη μεταστροφή των ελληνικών αρχών απέναντι στο πρόβλημα, ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, λίγο μετά τις βουλευτικές εκλογές του 2009, όταν τελικά αναγνωρίστηκε η πλήρης διάσταση του ελληνικού προβλήματος, δήλωσε ότι η Ελλάδα αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα με τη διαφθορά».

    Την ίδια στιγμή, ο Αμαντέου Αλταφάζ, εκπρόσωπος του Επιτρόπου Οικονομίας, Όλι Ρεν, απέφυγε οποιοδήποτε σχόλιο για το θέμα που έχει ξεσπάσει, σημειώνοντας, ωστόσο, ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε σημάνει αρκετές φορές, κατά το παρελθόν, τον κώδωνα του κινδύνου για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας.
    «Δεν ανακαλύψαμε τι γινόταν με την ελληνική οικονομία το Φεβρουάριο του 2010», ανέφερε χαρακτηριστικά.

    Άρα ο “ένοχος” δεν είναι ο Κώστας Καραμανλής, ούτε ο Κώστας Σημίτης.

    Στο Μέγαρο Μαξίμου πάγωσαν μόλις άκουσαν τις διευκρινιστικές δηλώσεις του προέδρου του Eurogroup. Το κλίμα μέσα σε μια στιγμή αντιστράφτηκε αφού ο κ. Γιώργος Παπακωσταντίνου φαίνεται να πιάστηκε στα δίχτυα της ...βιασύνης του.

    Ο υπουργός Οικονομικών “φόρτωσε” τις δηλώσεις στον Κώστα Καραμανλή προκαλώντας αμηχανία στην κυβέρνηση και...οργή στην αντιπολίτευση που έψαχνε ένα πάτημα για να βγει στην αντεπίθεση και της το προσέφερε το δεξί χέρι του Γιώργου Παπανδρέου.

    Ο Γιώργος Πεταλωτής προσπάθησε να ρίξει τους τόνους και να “αθωώσει” τον πρωθυπουργό που όπως είπε: “ουδέποτε ο Γ. Παπανδρέου είπε σε κατ΄ ιδία συζήτηση στον πρόεδρο του Eurogroup ότι κυβερνά μια διεφθαρμένη χώρα”. Και πρόσθεσε: «Η κυβέρνηση είναι αυτή που από την πρώτη στιγμή πήρε μέτρα κατά της διαφθοράς και ήδη υπάρχουν αποτελέσματα», ενώ εξαπέλυσε επίθεση κατά της Νέας Δημοκρατίας. «Η ΝΔ και οι νοσταλγοί της προσπαθούν να εκτρέψουν τη συζήτηση, αντί να ζητήσουν συγγνώμη. Οι εμπρηστές της ελληνικής οικονομίας και οι λιποτάκτες δεν δικαιούνται δια να ομιλούν».

    Στο όλο θέμα παρενέβη, μέσω συνέντευξή της στον ραδιοσταθμό Βήμα, η πρώην υπουργός Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη, που επίσης «φωτογράφησε» τον Γιώργο Παπανδρέου. «Ξέρω ότι ο κ. Παπανδρέου όταν πήγε στο εξωτερικό το έκανε τούμπανο, δηλαδή δεν υπήρχε μια δήλωση του Παπανδρέου, η οποία να μην έλεγε, ότι η χώρα μου είναι διεφθαρμένη, ότι κοροϊδεύαμε τον κόσμο με τα στοιχεία, σε σημείο που εμένα, ως πολίτη αλλά και ως πολιτικό, ο οποίος έδινα μάχη για τη χώρα μου, όλη μου τη ζωή και πάντα τα τελευταία τριάμισι χρόνια καθόμουν πίσω από τη σημαία, μου προκαλούσε σοκ. Και λέω, εντάξει, υπάρχει ένα όριο, στο οποίο μπορείς να προχωρήσεις στο αυτομαστίγωμα και να ξεφτιλίζεις τη χώρα σου όταν είσαι πρωθυπουργός».

    ΑπάντησηΔιαγραφή